Ben jij avontuurlijk genoeg voor sprinkhanenijs?

Nezir Yikik-29 maart 2023 om 14:06- Foto:

Thomas Micolino

Zot op ijs en ben jij diegene die steeds de nieuwste smaken uitprobeert? Dan moet je bij ijssalon Rino zijn in het Duitse Rottenburg, want eigenaar voegde deze week een wel heel speciale smaak toe aan het assortiment.

Thomas Micolin - eigenaar van het ijssalon - weet de aandacht wel te trekken. De Duitser breidde het assortiment uit door de verrassende smaak van sprinkhanen toe te voegen aan het menu. Huh sprinkhanenijs dus? Ja, sprinkhanenijs! Vergeet vanille, chocolade of aardbei en ga de wildernis in met een nootachtige nasmaak. Als topping wordt het bolletje afgewerkt met gedroogde insecten, om een knapperig textuur te garanderen.

De nieuwe smaak is een samenstelling van sprinkhanenmeel, slagroom, vanille-extract en honing. Dat valt dus al bij al nog goed mee, zonder de topping dan!

“Diegenen die het sprinkhanenijs proberen, zijn erg enthousiast. Ik heb klanten die dagelijks een bolletje komen kopen.”

- Aldus, Micolino


Klaar om jezelf aan dit smaakavontuur te wagen?

Rokers krijgen jaarlijks extra week vrij

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:32- Foto:

Photo by Reza Mehrad on Unsplash

Mensen die tijdens het werk meerdere keren per dag roken, krijgen jaarlijks vanwege hun verslaving een extra week vrij van hun werk. Dat blijkt uit onderzoek, meldt LadBible.

Uit cijfers van het Office for National Statistics is gebleken dat zo’n 52 procent van de rokers meerdere keren zijn werkplek verlaat om een sigaretje te roken of aan een vape te lurken. Per dag neemt die gewoonte twintig minuten in beslag.

Nu klinkt dat misschien niet als een schokkend getal, maar daar komt verandering in als je dit een jaar lang iedere werkdag doet. Dan kom je namelijk uit op een totale rooktijd van 39 uur. Oftewel: een fulltime werkweek. Veel rokers krijgen die 'gratis' zonder er andere vrije dagen of pauzemomenten voor in te hoeven leveren.

Tieners doden zwaan en eten de vogel op

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:27

Drie tieners hebben in New York een zwaan gedood en opgegeten. De vier jongen van het dier werden ook meegenomen. Dat melden verschillende media.

De politie sloeg deze week alarm nadat Faye, een iconische zwaan in het plaatsje Manlius, als vermist werd opgegeven. Agenten gingen op onderzoek uit en kwamen erachter dat de vogel was vermoord. Drie tieners zouden daar verantwoordelijk voor zijn. Zij slopen midden in de nacht een vijvergebied binnen en stortten zich op de vogel.

Nadat de tieners de zwaan hadden gedood, brachten ze het stoffelijk overschot naar het huis van een tante. Daar werd de vogel gekookt en opgegeten. De vier jongen van de zwaan zijn veilig teruggevonden en worden verzorgd door een bioloog.

De tieners zijn gearresteerd.

Ontdek meer