Virale foto van Paus Fashioniscus blijkt nep te zijn!

Nezir Yikik-29 maart 2023 om 12:48

Als je deze foto van de Paus voor het eerst ziet, leefde je de voorbije dagen waarschijnlijk onder een Vaticaanse rots. Afgelopen weekend was Paus Franciscus hét gespreksonderwerp op het wereldwijde web, nadat hij gefotografeerd werd in een stijlvolle witte pufferjas.


De Paus werd bijna gekroond tot Paus Fashioniscus, nadat zijn outfit de wereld rond ging. Alleen blijkt de foto nu… nep te zijn. De man die de wereld een weekend lang voor gek hield, is de 31-jarige Pablo Xavier uit Chicago.

Xavier maakte gebruik van ‘Midjourney’, een tool op basis van artificiële intelligentie die realistische beelden maakt aan de hand van een combinatie woorden. Toen hij onder invloed van shrooms - straattaal voor magic mushrooms ofwel paddo’s - was, kreeg hij het geniale idee om de paus te kleden in een witte pufferjas van Moncler. En met een paar extra woorden in de tool, liep de paus stijlvol door de straten van Rome en Parijs.

De 31-jarige bouwvakker experimenteerde met de tool, nadat hij zijn broer in november verloor.

“Het begon eigenlijk allemaal daar mee, het omgaan met verdriet en het creëren van nieuwe foto’s van mijn overleden broer. Ik werd nadien verliefd op de eindeloze mogelijkheden.”

Nog een AI-gegenereerd beeld door Pablo Xavier.

De foto die de wereld rondging (Pablo Xavier via AI).

Laat het verhaal achter de nepfoto je inspireren, maar tegelijkertijd waarschuwen voor de risico’s van artificiële intelligentie.

Bizar: man heeft seks met Holle Bolle Gijs in de Efteling

Dieter Blarinckx-27 mei 2023 om 16:30

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest bizarre en ongelooflijke verhalen tegen. Zo ook dat van deze 30-jarige man die betrapt werd op seks met Holle Bolle Gijs in het Nederlandse themaperk Efteling.

Bezoekers van de Efteling zullen even vreemd opgekeken hebben toen ze afgelopen zaterdag een 30-jarige man seks zagen hebben met Holle Bolle Gijs. Hij ging flink tekeer met de iconische Efteling-held, maar werd al snel betrapt en opgepakt.

De man, afkomstig uit Almere, werd meteen ondervraagd en hij bleef zijn “relatie” met Holle Bolle Gijs verdedigen. Naar eigen zeggen had hij al “een langere tijd een relatie met Gijs”. Bij zijn vorige bezoek zou hij ruzie gekregen hebben met Holle Bolle Gijs, dus nu was het tijd voor de goedmaakseks.

Ondertussen werd hij vrijgelaten, maar mag hij nooit meer een voet binnenzetten in de Efteling. Zijn relatie met Holle Bolle Gijs zal dus op de klippen lopen…

Vape ontploft in broekzak, man loopt ernstige brandwonden op

Karen Luiken-24 mei 2023 om 06:39- Foto:

Photo by Karl Edwards on Unsplash

Dat e-sigaretten slecht zijn voor je gezondheid is inmiddels bekend. Maar ook in je broekzak kunnen de dingen levensgevaarlijk zijn. Een man heeft volgens 9News derdegraadsbrandwonden opgelopen nadat zijn vape in brand vloog in zijn zak.

De e-smoker explodeerde, waarna de man brandwonden over 7 procent van zijn lichaam opliep. Hij moest geopereerd worden en lag vervolgens twee weken in het ziekenhuis. Het kan nog jaren duren voor zijn verwondingen helemaal herstellen.

“Het krijgen van brandwonden is een gruwelijke en angstaanjagende ervaring”, zegt de man in kwestie volgens The West Australian. “Aan alle kinderen die er zijn: kijk wat er met mij is gebeurd. Respecteer jezelf en je leven. Begin nooit met vapen. Het is een van de stomste beslissingen die ik ooit heb gemaakt.”

Ontdek meer