Virale foto van Paus Fashioniscus blijkt nep te zijn!

Nezir Yikik-29 maart 2023 om 12:48

Als je deze foto van de Paus voor het eerst ziet, leefde je de voorbije dagen waarschijnlijk onder een Vaticaanse rots. Afgelopen weekend was Paus Franciscus hét gespreksonderwerp op het wereldwijde web, nadat hij gefotografeerd werd in een stijlvolle witte pufferjas.


De Paus werd bijna gekroond tot Paus Fashioniscus, nadat zijn outfit de wereld rond ging. Alleen blijkt de foto nu… nep te zijn. De man die de wereld een weekend lang voor gek hield, is de 31-jarige Pablo Xavier uit Chicago.

Xavier maakte gebruik van ‘Midjourney’, een tool op basis van artificiële intelligentie die realistische beelden maakt aan de hand van een combinatie woorden. Toen hij onder invloed van shrooms - straattaal voor magic mushrooms ofwel paddo’s - was, kreeg hij het geniale idee om de paus te kleden in een witte pufferjas van Moncler. En met een paar extra woorden in de tool, liep de paus stijlvol door de straten van Rome en Parijs.

De 31-jarige bouwvakker experimenteerde met de tool, nadat hij zijn broer in november verloor.

“Het begon eigenlijk allemaal daar mee, het omgaan met verdriet en het creëren van nieuwe foto’s van mijn overleden broer. Ik werd nadien verliefd op de eindeloze mogelijkheden.”

Nog een AI-gegenereerd beeld door Pablo Xavier.

De foto die de wereld rondging (Pablo Xavier via AI).

Laat het verhaal achter de nepfoto je inspireren, maar tegelijkertijd waarschuwen voor de risico’s van artificiële intelligentie.

Jongen (13) speelt als eerste persoon ooit Tetris uit

Karen Luiken-06 januari 2024 om 08:52

Zo’n 34 jaar na de release van Tetris heeft eindelijk iemand het voor elkaar gekregen om het spelletje uit te spelen. Het gaat om de 13-jarige Willis Gibson uit de Amerikaanse staat Oklahoma, die na 157 levels zorgde voor een ‘crash’ in de game.

Tetris is een spel zonder officieel einde. Het stopt niet na een bepaald aantal levels, maar loopt vast als er niet verder gespeeld kan worden. De 13-jarige Willis Gibson kreeg dat na 38 minuten en 157 levels voor elkaar.

Het jongetje was elf jaar oud toen hij met Tetris begon. In oktober werd hij al eens derde tijdens een wedstrijd. Zijn doel was om het spel te laten crashen en dat is mijn zijn recente prestatie dus gelukt.

YouTuber begraven gevonden in tuin van buren

Karen Luiken-04 januari 2024 om 14:26

Het lichaam van een 26-jarige Braziliaanse YouTuber is begraven gevonden in de achtertuin van zijn buren. The New York Post meldt dat Carlos Henrique Medeiros tijdens kerst als vermist werd opgegeven nadat hij niet naar huis was teruggekeerd voor een etentje met vrienden.

Nadat Carlos vermist werd, ging zijn familie naar hem op zoek in ziekenhuizen en bossen. Een paar dagen later zagen ze een hoop vuil liggen in het huis van hun buren Renan Jose en Caroline Mello. “Ze gingen naar binnen en zagen het T-shirt van mijn broer zichtbaar in de modder”, zegt de zus van de YouTuber. “De politie werd gebeld en ging erheen. Hij werd begraven aangetroffen."

Volgens de eigenaren van het huis waar Carlos werd gevonden zou de YouTuber gestorven zijn na drugsgebruik. Ook zou hij seks hebben gehad met de zus van Caroline Mello. “Ze hebben hem naar eigen zeggen begraven omdat ze niet wisten wat ze met het lichaam moesten doen”, zo klinkt het in een verklaring van een politiechef. “Hij zou een overdosis hebben genomen toen hij Caroline’s zus meenam voor seks in de badkamer. Op het moment dat hij een orgasme kreeg, werd hij onwel en viel hij dood neer. Dat is wat ze beweren.”

Het echtpaar meldde zichzelf zondag bij de autoriteiten. Een autopsie moet de doodsoorzaak vaststellen. Het is niet zeker of het verhaal van de buren klopt. Op zijn lichaam zouden namelijk bewijzen van steekwonden, wurging of geweerschoten zijn gevonden. "Als uit het rapport blijkt dat zijn dood een ongeluk was, zal het echtpaar worden beschuldigd van het verbergen van een lijk", zei de politiechef. “Als bewezen wordt dat hij is vermoord, zullen de man en de vrouw worden aangeklaagd voor moord."

Carlos Henrique Medeiros had 1,77 miljoen abonnees op YouTube. Hij stond bekend om zijn grappige video’s en sketches.

Ontdek meer