Virale foto van Paus Fashioniscus blijkt nep te zijn!

Nezir Yikik-29 maart 2023 om 12:48

Als je deze foto van de Paus voor het eerst ziet, leefde je de voorbije dagen waarschijnlijk onder een Vaticaanse rots. Afgelopen weekend was Paus Franciscus hét gespreksonderwerp op het wereldwijde web, nadat hij gefotografeerd werd in een stijlvolle witte pufferjas.


De Paus werd bijna gekroond tot Paus Fashioniscus, nadat zijn outfit de wereld rond ging. Alleen blijkt de foto nu… nep te zijn. De man die de wereld een weekend lang voor gek hield, is de 31-jarige Pablo Xavier uit Chicago.

Xavier maakte gebruik van ‘Midjourney’, een tool op basis van artificiële intelligentie die realistische beelden maakt aan de hand van een combinatie woorden. Toen hij onder invloed van shrooms - straattaal voor magic mushrooms ofwel paddo’s - was, kreeg hij het geniale idee om de paus te kleden in een witte pufferjas van Moncler. En met een paar extra woorden in de tool, liep de paus stijlvol door de straten van Rome en Parijs.

De 31-jarige bouwvakker experimenteerde met de tool, nadat hij zijn broer in november verloor.

“Het begon eigenlijk allemaal daar mee, het omgaan met verdriet en het creëren van nieuwe foto’s van mijn overleden broer. Ik werd nadien verliefd op de eindeloze mogelijkheden.”

Nog een AI-gegenereerd beeld door Pablo Xavier.

De foto die de wereld rondging (Pablo Xavier via AI).

Laat het verhaal achter de nepfoto je inspireren, maar tegelijkertijd waarschuwen voor de risico’s van artificiële intelligentie.

Je tong kan je vertellen of je minder koffie moet drinken

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 03:50
Denk je soms dat je te veel koffie drinkt? Zou je wat moeten minderen? Volgens een dokter kan je tong je vertellen dat je minder koffie moet drinken.

Voor veel mensen is een sterke kop koffie echter de enige manier om echt wakker te worden voordat ze de deur uitgaan.

Maar is dat wel altijd een goed idee? Dokter Anis Khalaf, @acupuncturefit op TikTok, heeft een video gedeeld waarin hij uitlegt hoe je kunt zien of je beter geen koffie kunt drinken.

Hij zei in de nu virale video: "Als je het wilt weten, moet je je tong uitsteken. Kijk eens in de spiegel en doe een snelle check. Als je tong vol barstjes zit met een dikke gele laag erop, kun je beter geen koffie drinken."

Dr. Khalaf zegt dat dit deels komt door een mogelijk 'onevenwicht in je lichaam', dat erger kan worden als je koffie blijft drinken.

Hij ging niet te diep in op waarom dit gebeurt, maar verwees naar het 'yin-tekort' in de Chinese geneeskunde.

Het 'yin-tekort' betekent dat er iets niet helemaal lekker zit in je lichaam, waardoor je je rusteloos voelt, een onregelmatige hartslag hebt en andere ongemakkelijke symptomen ervaart. Zulke symptomen hebben we allemaal wel eens meegemaakt na een (te) sterke kop koffie. Omdat koffie van nature verwarmend is, kan het die symptomen verergeren, maar het is niet altijd de reden waarom je tong geel wordt.

Een andere dokter legt aan The Sun uit dat een dikke gele laag op je tong meestal duidt op een probleem in je spijsverteringssysteem, niet per se op een afkeer van koffie.

"Het kan worden veroorzaakt door verschillende dingen, zoals slechte mondhygiëne, uitdroging of een overschot aan bacteriën en gisten. Hoewel koffie zelf meestal niet de boosdoener is, kan het wel de omstandigheden verergeren die tot zo'n laag leiden."

Vrouw (23) gedood door eigen hond

Karen Luiken-08 juni 2024 om 08:51

Nicole Morey, een 23-jarige vrouw uit Ierland, is gedood door haar eigen viervoeter, een hond van het ras American Bully. In een gesprek met de Irish Mirror vertelt haar familielid Anthony O’Donnell hoe het verschrikkelijke incident heeft kunnen gebeuren.

“Ze was weg voor haar verjaardag, kwam weer thuis, opende haar deur en werd aangevallen door haar hond”, aldus Anthony over Nicole. Op het terrein bevonden zich op dat moment meerdere honden. “Tegen de tijd dat de politie arriveerde, waren de honden haar aan het mishandelen. De agenten konden ze niet van haar afkrijgen, ze moesten er een neerschieten om hem van haar af te krijgen. Dat is wat ik hoor van familieleden.”

Nicole overleefde de aanval niet. “Ze was een lief meisje met een groot hart”, zegt haar familielid Anthony. “Ze was fatsoenlijk, stil en op zichzelf.”

Ontdek meer