Ruim twintig nieuwe emoji's komen naar je scherm

Karen Luiken-29 maart 2023 om 06:04

Gebruikers van iPhones krijgen er een aantal nieuwe emoji’s bij. Het gaat om 21 poppetjes in het totaal, waarvan er één in het bijzonder nu al veel aandacht trekt.

Tussen de nieuwe emoji’s zitten een blauw hartje, een roze hartje, een grijs hartje, twee duwende handen, een aantal dieren, muziekinstrumenten en een trillend gezicht. Vooral dat laatste poppetje blijkt erg populair.

Op Twitter regent het van reacties van mensen die niet kunnen wachten tot de trillende emoji gebruikt kan worden. “Ik hou van dat trillende gezichtje. Als ik bang of opgewonden ben, kan ik die emoji goed gebruiken”, zegt iemand. Terwijl een ander deelde: “Ik denk dat ik het roze hartje en trillende gezicht vaak ga gebruiken.”

De nieuwe emoji’s worden deze week uitgerold via iOS 16.4.

Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Instagram en Facebook krijgen abonnementen zonder reclame

Karen Luiken-31 oktober 2023 om 07:35

Gebruikmaken van Instagram en Facebook zonder reclames? Dat kan binnenkort. Meta, het moederbedrijf achter de platformen, gaat zeer binnenkort betaalde versies zonder advertenties introduceren.

Het abonnement op Instagram en Facebook is vanaf november beschikbaar in de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Er zijn verschillende opties beschikbaar: een webversie en een variant voor smartphonegebruikers. De webversie kost tien euro per maand, de variant voor smartphonegebruikers is iets duurder en kost dertien euro per maand.

In eerste instantie zal de nieuwe abonnementsvorm alleen voor 18-plussers beschikbaar zijn.

Ontdek meer