Highlight Festival last extra dag in

Maxine Decaluwé-28 maart 2023 om 11:00

Highlight festival viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Normaal duurt het festival één dag, maar nu zetten de organisatoren een dag extra op poten. Die zal op vrijdag 1 september doorgaan onder de naam Highlight LIVE.

Medeorganisator Lennert Vintevogel liet weten dat ze het vijfjarig bestaan niet zomaar laten voorbijgaan. “We wilden graag iets speciaals doen. Zo kwam het idee uit de bus om de avond voor het eigenlijke festival, iets met livemuziek te organiseren.” Daarnaast is er een tweede stage met een DJ booth voor opkomend talent.

Heel wat Nederlandstalige artiesten zijn reeds bekendgemaakt. Gene Thomas, Mama’s Jasje, Niels Destadsbader en drumfenomeen Michael Schack zullen optreden tijdens Highlight LIVE. De line-up voor het Highlight festival zelf op 2 september, wordt midden april de wereld ingestuurd.

Meer info en tickets vind je terug op highlightfestival.com!

Dit moet je weten voor je naar de Canal Pride in Amsterdam gaat

Chelsy Vanlerberghe-23 juli 2024 om 13:02

De Pride in Amsterdam vindt dit jaar plaats van 27 juli tot en met 4 augustus. Het evenement brengt jaarlijks duizenden mensen samen voor celebration van liefde, diversiteit en inclusie. En dat allemaal langs de prachtige grachten van Amsterdam. TAGMAG Insider Clé ging vorig jaar alvast eens kijken. Je ziet het in 'On Est Party' op YouTube of Streamz.

De Canal Pride begon in de jaren '90 als een bescheiden botenparade, maar is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Denk aan kleurrijke boten, dansende menigten en een vibe die je nergens anders vindt. Naast de beroemde botenparade zijn er tal van andere activiteiten en evenementen tijdens de Canal Pride. Van straatfeesten en live optredens tot kunsttentoonstellingen en filmvertoningen, er is voor elk wat wils.

Voordat je jezelf onderdompelt in de festiviteiten, hier zijn een paar tips:

  1. Begin je avontuur bij de Dokken, Rembrandtplein en Leidseplein. Daar barst het van de bars, clubs en restaurants waar je jezelf kunt voorbereiden op het feestgedruis.
  2. Doe mee aan de Pride March! Op 27 juli wordt de Pride geopend met een march naar het Vondelpark. De parade gaat van start op het Amstelveld, waar in 1977 de eerste Nederlandse Pride March ooit werd georganiseerd. De route brengt je via iconische straten naar het Vondelpark, waar de dag gevuld is met entertainment.
  3. Check de dragshow bij het homomonument. De dragshow bij het Homomonument is echt een hoogtepunt van de Pride. Getalenteerde dragartiesten geven hun all and everyone is loving it. Slay queens! Het is niet zomaar een show: het is een eerbetoon aan de LGBTQ+-geschiedenis en een viering van zelfexpressie en creativiteit.
  4. Duik in de street party scene! Van 2 tot 4 augustus zijn de straten gevuld met feestjes. Prik, een populaire gay bar in het hartje van de stad, is dé place to be.
  5. Als je nog niet klaar bent met feesten, ga dan naar het Beursplein. Daar gaat het feest door tot in de vroege uurtjes.
  6. En natuurlijk, het hoogtepunt: de beroemde botenparade. De wereldberoemde botenparade vaart op zaterdag 3 augustus 2024 door de Amsterdamse grachten. Dit kleurrijk en vreugdevol spektakel viert de diversiteit en inclusiviteit van de stad. Zoek een goed plekje langs de gracht om de versierde boten te bewonderen terwijl ze voorbij varen.

Nu de sfeer al wat opsnuiven? Check het hieronder (of op streamz) in de eerste aflevering van 'On Est Party'.

Elf drugsdealers opgepakt bij Tomorrowland

Karen Luiken-23 juli 2024 om 10:08

Elf drugsdealers zijn tijdens het eerste weekend van Tomorrowland opgepakt. Nog eens 210 andere mensen werden betrapt met drugs op zak. Dat meldt het parket van Antwerpen.

Van de elf drugsdealers komt er slechts één uit België. De rest is volgens VRT afkomstig uit Nederland, Oekraïne, Groot-Brittannië, Letland, Spanje, Servië, Zweden, Mexico en Colombia. De verdachten moeten in oktober voor de rechter verschijnen.

De 210 mensen die betrapt zijn op het bezit van drugs, hadden een gebruikershoeveelheid bij zich. Zij moesten hun ticket inleveren en een boete betalen.

Naast de cijfers die met drugs te maken hebben, was er ook sprake van diefstal, openbaar dronkenschap, overlast, het binnendringen zonder een geldig kaartje en foutparkeren.

Ontdek meer