Construction Challenges: brug tussen jongeren en bouwsector

Nezir Yikik-28 maart 2023 om 08:27

Volledig in het kader van ‘De Weken Van De Bouw’, lanceert de bouwsector vanaf vandaag officieel de ‘Construction Challenges’. Een verfrissende campagne om de (digitale) brug te slaan met jongeren.

Met maar liefst 150.000 arbeiders, behoort de bouwsector tot één van de grootste werkgevers in België. En jawel, de sector blijft jaar na jaar nog steeds verder groeien. Dat wil zeggen dat er nog steeds vraag is naar jong talent!

Om aan te tonen wat de sector te bieden heeft, werd vorig jaar de nationale ‘De Bouw Kijkt Verder’-campagne gelanceerd. Ook dit jaar komt de sector met een aantal verschillende initiatieven, waarvan onder meer dus ‘De Weken van de Bouw’. Een initiatief met als doel om de rekrutering binnen de sector te versnellen en om alle clichés de bouwwereld uit te helpen.

Sinds vorig jaar is de overweging om aan de slag te gaan in de bouw al opmerkelijk gestegen (30%), in vergelijking met het jaar voordien in 2021 (19%). Vooral bij jongeren en studenten is de trend duidelijk waar te nemen. Daarnaast staan ook ouders een stuk positiever tegenover de sector en moedigen ze zelfs hun kinderen aan om voor een job in de bouw te kiezen.

“Vele jongeren gamen bijna dagelijks en hoewel dat niet altijd even positief onthaald wordt, zien wij hierin veel leermogelijkheden. Jongeren ontwikkelen tijdens het gamen vaak skills die ook in andere sectoren van pas komen. We dagen jongeren uit om hun online-vaardigheden ook in een realistische context toe te passen in een sector die echt wel tot de verbeelding spreekt.”

- Natacha Jérouville, Voorzitter van Constructiv.

‘The war on talent’ tiert welig in ons land en om geschikt personeel te vinden, lanceert de sector daarom de ‘Construction Challenges'. Een onderdeel van de campagne waarbij 8 bekende gamers, jongeren uitdagen om probleemoplossend te denken in de wereld van Minecraft.

Minecraft is momenteel een van de meest gespeelde games ter wereld. ook in België prijkt het spel bovenaan de lijst. Zo geeft 68% van de jongeren uit het lager en secundair onderwijs aan, dat Minecraft hun favoriete game is.

Elke deelnemer maakt bovendien ook kans op een leuke prijs. Ben je helemaal klaar om met Minecraft in de bouwwereld te duiken? Schrijf je dan in via deze link en start met een Construction Challenge naar keuze!

Hogwarts Legacy maakt exclusieve Twitch-drops gratis beschikbaar voor alle spelers

Nico De Greef-14 november 2023 om 20:13

Warner Bros Games en Avalanche Software komen met leuk nieuws voor spelers van de game 'Hogwarts Legacy': de ontwikkelaar heeft aangekondigd dat alle exclusieve Twitch Drops vanaf heden gratis beschikbaar worden gemaakt voor alle spelers.

In de maanden na de lancering van het spel organiseerde ontwikkelaar Avalanche Software verschillende Twitch-livestreams waar gamers exclusieve in-game items konden verkrijgen door naar de streams te kijken.

Die items zijn nu niet langer enkel meer beschikbaar voor Twitch-leden maar kunnen vanaf nu ook gratis gedownload worden door alle spelers. In totaal gaat het om 11 cosmetische items, waaronder outfits van de beroemde tovenaar Merlijn en Professor Abraham Ronen.

Om de items te verkrijgen, hoeven spelers simpelweg hun game te lanceren. Vervolgens verschijnt er een pop-upvenster (zie voorbeeld op onderstaande afbeelding) die de speler zal vragen om de items aan hun inventory toe te voegen.

Hoofdrolspeler 'Star Wars Jedi'-games bevestigt plannen voor derde deel

Nico De Greef-14 november 2023 om 11:36

Cal Kestis-acteur Cameron Monaghan heeft tijdens de fanconventie Ocala Comic Con in Florida bevestigd dat een derde game in de Star Wars Jedi-reeks in de maak is.

Acteur Cameron Monaghan, die in Star Wars Jedi: Fallen Order en Star Wars Jedi: Survivor de hoofdrol speelt van de jedi Cal Kestis, heeft bevestigd dat er gewerkt wordt aan een derde deel in de reeks. De acteur deed die onthulling tijdens een Q&A-panel op de fanconventie Ocala Comic Con in Florida waar hij vergezeld werd door actrice Tina Ivlev, bekend voor het spelen van de rol van Nightsister Merrin in de Jedi-games.

Volgens Cameron zou een derde deel zich op dit moment nog in een heel vroege beginfase bevinden. Zo zouden er al enkele gesprekken hebben plaatsgevonden. Beide acteurs hopen echter snel te kunnen beginnen met de echte ontwikkeling van de game.

Dat er een nieuwe Star Wars Jedi-game zit aan te komen, is natuurlijk niet geheel onverwacht. De eerste twee games werden uitermate positief door fans onthaald en deden het ook commercieel erg goed. Daarnaast heeft de regisseur van de reeks, Stig Asmussen, aangegeven er altijd van te hebben gedroomd om het verhaal van Cal Kestis als een trilogie te kunnen uitbrengen.

Ondanks de uitspraak van Asmussen, zal hij geen deel uitmaken van de ontwikkeling van de volgende Star Wars Jedi-game. Zo raakte in september van dit jaar bekend dat de regisseur abrupt ontwikkelaar Respawn Entertainment had verlaten. Een reden voor zijn vertrek werd niet gegeven. Wie Stig Asmussen uiteindelijk moet vervangen, is momenteel niet geweten.

Ontdek meer