Poliakov vodka: de ideale basis voor je cocktail mix!

Simon Smetryns-27 maart 2023 om 15:17

Het eerste Poliakov preparty? Check! En of het geslaagd was? Opnieuw: check! Clémentine Caron zocht samen met Poliakov Alix op om het zótste kotfeestje te bouwen. En als we 'zot' zeggen, dan bedoelen we ook écht zot.

Benieuwd hoe het eraan toeging? Bekijk hieronder de aftermovie!

Bloedserieus Leuven hoopt op 2.200 bloedgevende studenten

Chelsy Vanlerberghe-19 maart 2024 om 10:33

Maandag ging de Leuvens Bloedserieusweek van start. Ongeveer 2.200 studenten worden verwacht om deze week mee te doen aan de grootste bloedinzamelingactie van heel België. De vorige editie brak verschillende records, een prestatie die Bloedserieus Leuven ook dit jaar nastreeft.

Bloedserieus Leuven is een studentenvereniging die samenwerkt met Rode Kruis Vlaanderen. Zij bestaat voornamelijk uit Leuvense studenten met een gemeenschappelijk doel om studenten in Leuven te overtuigen om bloed- en/of plasmadonor te worden.

Meer hogeschoolstudenten

Hoewel de Bloedserieusweek vorig jaar een recordopkomst sinds het begin van de coronacrisis mocht noteren, wordt er deze editie gemikt op een nog breder publiek. Bloedserieus Leuven zet deze editie extra in op het betrekken van hogeschoolstudenten. Door een samenwerking met Hogeschool UCLL én door meer promo te voeren op hun campussen, hoopt de organisatie ook deze studenten te bereiken om hen te overtuigen donor te worden.

Plasma


Niet enkel bloed is belangrijk, ook plasmadonaties zijn absoluut noodzakelijk voor Rode Kruis Vlaanderen. Wie deze week geen tijd heeft om bloed te doneren, kan binnenkort ook in het donorcentrum van Leuven terecht. Op 24 en 25 april organiseert Bloedserieus namelijk plasma-inzamelingen speciaal voor studenten. Daarnaast kan je natuurlijk ook dagelijks op afspraak in het donorcentrum terecht.

Sint Lucas Antwerpen (KdG) organiseert tekenmarathon

Simon Smetryns-18 maart 2024 om 08:53

Op 20 maart organiseert Sint Lucas Antwerpen (School of Arts KdG) een tekenmarathon in de Sint-Laurentiuskerk in Antwerpen. Gedaan met stillevens tekenen. Van een springkasteel in een kerk, tot een yoga-sessie omringt door studenten met energiedrankjes en dozen pizza. ​ Tijdens de vierentwintig-urenmarathon ​ tekenen studenten aan één stuk door in de kerk, terwijl hun voortdurend nieuwe levende taferelen worden voorgeschoteld zoals optredens, dansers, planten, circusartiesten en een tango.

De tekenmarathon is het hoogtepunt van de jaarlijkse projectweek van Sint Lucas Antwerpen, die plaatsvindt van 18 tot 22 maart. Tijdens deze week werken studenten van verschillende artistieke disciplines samen, met als doel interdisciplinair creëren​ en netwerken bevorderen. Illustratoren werken samen met beeldhouwers en grafisch vormgevers bundelen krachten met juweelontwerpers. Naast de tekenmarathon omvatten de projectweek ook nog andere in het oog springende projecten zoals levensgrote portretten in de showroom en illustratoren die de strijd aangaan met Kunstmatige Intelligentie.

De tekenmarathon wordt één van de afsluitende activiteiten van de projectweek. In de monumentale Sint-Laurentiuskerk aan de Markgravelei, staat studenten een vermoeiende, maar onvergetelijke nacht te wachten die nog voor jaren tekeninspiratie kan zorgen.