Eerste beelden van de iPhone 15 Pro gelekt

Maxine Decaluwé-21 maart 2023 om 12:50- Foto:

ShrimpApplePro

Het is zover, de eerste beelden van de iPhone 15 Pro zijn er! Opvallend is het nieuwe design voor de mute- en volumeknop. Ook over de kwaliteit van de camera én de afwerking langs de buitenkant gaan er geruchten rond.

De iPhone 15 Pro krijgt een make-over. De mute-knop zal een 'druktype' aannemen in plaats van een klikoptie. Daarnaast vormen de volumeknoppen vanaf nu geen gescheiden plus- en minkant meer. Hiermee wil Apple voorkomen dat de knoppen na enige tijd stuk gaan.

De Pro Max zal de langverwachte periscooplens krijgen, waarmee je ver en zuiver kan inzoomen. Toch denkt Apple-analist Ming-Chi Kuo dat een belangrijke camera-upgrade niet beschikbaar zal zijn bij de Pro-versies. Er werd eerst een 8P-lens verwacht, maar dat lijkt niet meer het geval te zijn. Deze lens helpt de beeldkwaliteit te verbeteren en vervorming te verminderen.

Geruchtenlekker ShrimpApplePro meldt dat de iPhone 15 Pro een beetje weg heeft van een Apple Watch, omdat de schermrand gebogen is. De standaardmodellen krijgen een afwerking van glas en aluminium. Verder zal de Pro-versie uit glas en roestvrij staal bestaan en het Pro Max - of Ultra - model krijgt een glas en titanium variant.

Sta jij al te popelen voor het nieuwe model?

Kunstenaar simuleert doodervaring met VR en medische tech

Nezir Yikik-19 april 2023 om 17:00- Foto:

Sean Fennessy

Ben je klaar voor een retour naar het hiernamaals? Stel je voor dat je gewichtloos en omringd bent door een tunnel van licht, terwijl je de oversteek maakt naar de andere kant. De nieuwste VR-technologie geeft je een glimp van wat er mogelijks na de dood komt. Benieuwd?

Passing Electrical Storms’ is een interactieve VR-ervaring met een ongekende kijk op de wereld na de dood. Of je nu geïnteresseerd bent in de sensatie van het zweven of in de overweldigende tunnel van licht, de exhibitie heeft het allemaal.

De ervaring neemt je mee door de verschillende stadia van de dood, van het loslaten van je lichaam tot het betreden van het hiernamaals. Ook je doodsoorzaak is deels te personaliseren. Kom je om het leven door een auto-ongeluk, hartaanval of ziekenhuisopname? There’s a simulation for that!

De Australische kunstenaar Shaun Gladwell, simuleert de doodervaring met behulp van virtual reality- en medische technologieën. Op gebied van beeld en geluid is de ervaring ook een stuk realistischer. De ervaring is intens en meeslepend. Zorg dus dat je geestelijk en emotioneel klaar bent voor deze virtuele doodervaring.

Wil je zelf eens afreizen naar het hiernamaals? Dan moet je er wel wat voor over hebben, want de exhibitie bevindt zich in Melbourne, Australië. Meer info over ‘Passing Electrical Storms’ vind je terug op de website van The Potter Centre: NGV Australia.

Wordt dit de volgende oplaadcase voor de AirPods?

Dieter Blarinckx-07 april 2023 om 08:31- Foto:

MacRumors

Online is er altijd veel te doen rond de laatste nieuwe roddels over geheime en nieuwe Apple-producten. Vaak gaat het dan ook puur om roddels en geruchten, maar soms zijn er voorbeelden bij die Apple dan ook daadwerkelijk op de markt brengt. Nu gaan er zo ook AirPods de ronde met een gloednieuw doosje mét touchscreen!

Als we de eerste beelden mogen geloven, werkt Apple momenteel aan een vernieuwd design van het gekende AirPods-doosje, waarin een touchscreen geïntegreerd is. Met dat nieuwe touchscreen zou je dan verschillende apps kunnen bedienen. Bekijk het anders als een nieuwe iPod ;-).

Volgens de bronnen zouden we met het nieuwe doosje niet enkel muziek en audioboeken kunnen besturen, maar ook apps zoals Apple TV, Apple Maps en het weer. Maar let wel: het gaat hier om gelekte beelden waarvan Apple nog geen statement over uitbracht.

Of het nieuwe doosje er daadwerkelijk zal komen, is dus helaas nog niet duidelijk. Maar we’ll keep you posted!

Ontdek meer