Ed Sheeran krijgt documentaire op Disney+

Karen Luiken-20 maart 2023 om 16:52

Fans van Ed Sheeran krijgen binnenkort een exclusief inkijkje in het leven van de zanger. Op 3 mei lanceert Disney+ een documentaire over hem.

De docu wordt een vierdelige serie die de naam ‘Ed Sheeran: The Sum Of It All’ draagt. De zanger opent daarin de deuren naar een eerlijke kijk in zijn privéleven. Hij wordt gevolgd bij alles wat hij doet. Er komen interviews voorbij, nooit eerder vertoonde beelden, intieme shows en gesprekken met zijn vrouw en andere dierbaren. “In deze docuserie gaan we een kant van Ed Sheeran onthullen die fans nog nooit eerder hebben gezien”, zegt Ayo Davis van Disney. “We hebben iets authentieks en persoonlijks gecreëerd dat niet alleen het publiek zal vermaken, maar hen ook zal inspireren om groots te dromen en hun passies na te jagen.”

Ed reageert zelf ook op het nieuws: “Ik ben altijd erg op mijn hoede geweest in mijn privéleven; de enige documentaire die ik ooit maakte, ging over mijn songwriting. Disney benaderde me om een vierdelige documentaire te maken en het voelde als het juiste moment om de deur open te doen en mensen binnen te laten. Ik hoop dat iedereen ervan geniet.”

Animatiefilm 'Wish' komt bijna naar Disney+

Karen Luiken-19 maart 2024 om 16:28

‘Wish’, de muzikale animatiekomedie van Walt Disney Animation Studios, kun je binnenkort ook vanuit je luie zetel thuis bekijken. Disney+ maakt vandaag bekend dat de film vanaf 3 april te streamen is.

In ‘Wish’ wordt de kijker meegenomen naar het magische koninkrijk Rosas waar Asha, een scherpzinnige idealist, een wens doet die zo krachtig is dat hij wordt beantwoord door een kosmische kracht – een kleine bal grenzeloze energie genaamd Star.

Samen met Star gaat Asha de confrontatie aan met een geduchte vijand, de heerser van Rosas, Koning Magnifico, om haar gemeenschap te redden. Zo wil ze bewijzen dat er wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van één moedig mens zich verbindt met de magie van de sterren.

De stemmen worden ingesproken door Ariana DeBose, Chris Pine en Alan Tudyk.

Disney deelt eerste beelden van nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte'

Nico De Greef-19 maart 2024 om 16:00

Klaar voor het volgende avontuur in een galaxy, far, far away? Disney en Lucasfilm hebben vandaag de eerste trailerbeelden gedeeld van de gloednieuwe reeks Star Wars: The Acolyte. De mystery-thriller speelt zich honderd jaar vóór het begin van de Skywalker Saga af en is vanaf 4 juni exclusief te streamen bij Disney Plus.

Het is alweer een tijdje geleden dat fans Star Wars in live-action hebben mogen aanschouwen (de laatste aflevering van Ahsoka eindigde afgelopen oktober), maar daar komt binnenkort eindelijk verandering in. Disney Plus en Lucasfilm hebben bekendgemaakt dat het volgende avontuur in een galaxy, far, far away in juni arriveert op de streamingdienst van Disney.

Star Wars: The Acolyte is een gloednieuwe live-actionreeks dat zich tijdens de laatste jaren van het 'High Republic'-tijdperk afspeelt. In dit tijdperk, ook wel bekend als de gouden eeuw van de jedi, zijn er jedi knights in overvloed en kent de Melkweg een lange periode van vrede en stabiliteit.

Maar dat alles verandert wanneer de jedi op een dag wakker worden geschrokken door een schokkende misdaadgolf waarbij verschillende jedi knights het leven verliezen. Een gerespecteerd Jedi-meester genaamd Sol (gespeeld door 'Squid Game'-acteur Lee Jung-jae) gaat op onderzoek uit en ontdekt al snel dat een gevaarlijke krijger (Amandla Stenberg) uit zijn verleden aan de misdaden kan worden gelinkt. Wat hij echter niet had verwacht, is dat de misdaden ook de (weder-)opstand van de Sith met zich meebrengt.

Naast Jung-jae en Stenberg spelen ook Carrie-Anne Moss, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith en Charlie Barnett rollen.

Star Wars: The Acolyte gaat op 4 juni in première op Disney+ met een dubbelaflevering. Nadien volgt er elke week een nieuwe aflevering.

Ontdek meer