Daarom krijgt de vrouw minder snel een orgasme

Maxine Decaluwé-16 maart 2023 om 15:30

Dat mannen sneller en vaker orgasmes krijgen in tegenstelling tot vrouwen, is algemeen geweten. Een studie van de Rutgers University, bevestigt nu ook waarom er zo’n verschil is tussen de twee geslachten.

Een reeks experimenten met heteroseksuele vrouwen, toont aan waarom de kans op een orgasme bij vrouwen aanzienlijk lager ligt. Enerzijds komt het omdat ze vaak tijdsdruk voelen en anderzijds omdat ze een iets egoïstischere partner hebben.

Uit de resultaten kwam naar boven hoe sterk ze naar een orgasme streefden en hoe waarschijnlijk het was dat ze er ook een zouden krijgen. "Er zijn contextuele, maatschappelijke en persoonlijke factoren die vrouwen belemmeren, waardoor ze niet in staat zijn om klaar te komen", zegt Grace Wetzel, doctoraalstudent sociale psychologie die pleit voor ‘orgasme-gelijkheid’.

Maar hoe krijgen vrouwen dan effectief sneller een orgasme? Volgens de onderzoekers ligt het allemaal in de handen van het mannelijke geslacht. Ze kunnen een seksueel stimulerende omgeving creëren, waarin de vrouw sneller een orgasme krijgt. Dat kan bijvoorbeeld door clitorale stimulatie of seksuele communicatie.

Wanneer vrouwen een orgasme als doel nastreven, hebben ze ook meer kans om dat hoogtepunt te bereiken. Dat is volgens Wetzel de belangrijkste conclusie uit de studie.

Dit is de meest populaire fetisj ter wereld...

Simon Smetryns-01 september 2023 om 10:20- Foto:

Екатерина Мясоед

Joy Love Dolls heeft onlangs een studie uitgevoerd naar de populairste seksuele fetisjen wereldwijd. Ze verzamelden betrouwbare bronnen en gebruikten Google-zoektrends om tot hun bevindingen te komen.

Opvallend genoeg staat sadisme bovenaan de lijst, gedefinieerd als het toebrengen van fysiek of psychologisch leed aan een ander om seksuele opwinding op te wekken, met een jaarlijks zoekvolume van 9.876.000 wereldwijd.

Masochisme, de tegenhanger van sadisme en de neiging om seksuele bevrediging te halen uit eigen pijn of vernedering, staat op de tweede plaats met 6.600.000 zoekopdrachten. Op de derde plaats vinden we CBT (cock & ball torture), wat staat voor het toepassen van pijn of beknelling op de penis of testikels, met meer dan vijf miljoen zoekopdrachten.

De vierde meest voorkomende fetisj is claustrofobie, wat betekent dat mensen seksueel opgewonden raken door opgesloten te worden in kleine ruimtes, met 3.612.000 zoekopdrachten. De top vijf wordt afgesloten door vicarfilie, waarbij mensen opgewonden raken door de seksuele verhalen van anderen en hierin meeleven.

Hieronder vind je de top 10 van seksuele fetisjen wereldwijd:

Wat is de maximum leeftijd waarmee je iets zou doen...

Simon Smetryns-23 augustus 2023 om 10:42

Ontdek meer