Daarom krijgt de vrouw minder snel een orgasme

Maxine Decaluwé-16 maart 2023 om 15:30

Dat mannen sneller en vaker orgasmes krijgen in tegenstelling tot vrouwen, is algemeen geweten. Een studie van de Rutgers University, bevestigt nu ook waarom er zo’n verschil is tussen de twee geslachten.

Een reeks experimenten met heteroseksuele vrouwen, toont aan waarom de kans op een orgasme bij vrouwen aanzienlijk lager ligt. Enerzijds komt het omdat ze vaak tijdsdruk voelen en anderzijds omdat ze een iets egoïstischere partner hebben.

Uit de resultaten kwam naar boven hoe sterk ze naar een orgasme streefden en hoe waarschijnlijk het was dat ze er ook een zouden krijgen. "Er zijn contextuele, maatschappelijke en persoonlijke factoren die vrouwen belemmeren, waardoor ze niet in staat zijn om klaar te komen", zegt Grace Wetzel, doctoraalstudent sociale psychologie die pleit voor ‘orgasme-gelijkheid’.

Maar hoe krijgen vrouwen dan effectief sneller een orgasme? Volgens de onderzoekers ligt het allemaal in de handen van het mannelijke geslacht. Ze kunnen een seksueel stimulerende omgeving creëren, waarin de vrouw sneller een orgasme krijgt. Dat kan bijvoorbeeld door clitorale stimulatie of seksuele communicatie.

Wanneer vrouwen een orgasme als doel nastreven, hebben ze ook meer kans om dat hoogtepunt te bereiken. Dat is volgens Wetzel de belangrijkste conclusie uit de studie.

Billie Eilish groot fan van masturberen

Karen Luiken-25 april 2024 om 08:36

We zouden allemaal meer moeten masturberen. Dat vindt Billie Eilish, die in een interview met Rolling Stone een boekje open heeft gedaan over haar intieme leven onder de lakens.

Seks en masturbatie zijn voor Billie een manier om te ontspannen tijdens haar hectische schema. Ze zegt dat masturbatie een ‘groot deel van haar leven is’ en dat het haar ‘enorm kan helpen’. “Mensen zouden meer moeten masturberen. Als iemand die extreem veel lichaamsproblemen heeft gehad, kan ik het niet genoeg benadrukken", aldus de artiest.

Billie geeft als tip mee om het voor de spiegel te doen. “Het zorgt er bij mij voor dat ik een rauwe, diepe verbinding met mezelf en mijn lichaam heb. Ik voel een liefde voor mijn lichaam die ik nog nooit gevoeld heb.”

Als de zangeres de mogelijkheid krijgt, praat ze over seks. Ze doet het ’t liefst zo vaak en veel mogelijk. Want, beweert Billie: “Mijn ervaring als vrouw is dat er op een vreemde manier naar seks wordt gekeken. Mensen vinden het ongemakkelijk om over te praten en raken in de war als vrouwen dat wel doen. Het lijkt te worden afgekeurd als erover gepraat wordt, maar dat zou moeten veranderen.”

Telt seks als workout?

Chelsy Vanlerberghe-24 april 2024 om 12:15

Sportief zijn zonder je bed uit te komen? Het kan! Goede seks is niet alleen leuk, maar het is ook goed voor je gezondheid. En ja, volgens experts kan het tellen als workout.

Seks heeft tal van gezondheidsvoordelen. Het vermindert stress, bevordert slaap en versterkt de band. Afhankelijk van hoelang de vrijpartij duurt en in welke posities je belandt, kan het een full body workout worden, waarbij flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen vereist zijn.

Volgens een onderzoek van Lelo, een seksspeeltjesbedrijf, zijn 'The Butter Churner', 'Standing', en 'The Kneeling Wheelbarrow' de standjes die gemiddeld de meeste calorieën verbranden voor zowel mannen als vrouwen.

Dus om hoeveel calorieën gaat het gemiddeld? Onderzoekers van de Universiteit van Montreal vroegen 21 heteroseksuele koppels tussen 18 en 35 jaar om gedurende vier weken één keer per week seks te hebben en de verbrandde calorieën te tracken. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen gemiddeld ongeveer 69 calorieën verbrandden tijdens een halfuurtje seks, terwijl mannen ongeveer 100 calorieën verbrandden. Je kan daar nog eens 18 tot 30 calorieën extra aan toe voegen door te kreunen en zuchten.