Daarom krijgt de vrouw minder snel een orgasme

Maxine Decaluwé-16 maart 2023 om 15:30

Dat mannen sneller en vaker orgasmes krijgen in tegenstelling tot vrouwen, is algemeen geweten. Een studie van de Rutgers University, bevestigt nu ook waarom er zo’n verschil is tussen de twee geslachten.

Een reeks experimenten met heteroseksuele vrouwen, toont aan waarom de kans op een orgasme bij vrouwen aanzienlijk lager ligt. Enerzijds komt het omdat ze vaak tijdsdruk voelen en anderzijds omdat ze een iets egoïstischere partner hebben.

Uit de resultaten kwam naar boven hoe sterk ze naar een orgasme streefden en hoe waarschijnlijk het was dat ze er ook een zouden krijgen. "Er zijn contextuele, maatschappelijke en persoonlijke factoren die vrouwen belemmeren, waardoor ze niet in staat zijn om klaar te komen", zegt Grace Wetzel, doctoraalstudent sociale psychologie die pleit voor ‘orgasme-gelijkheid’.

Maar hoe krijgen vrouwen dan effectief sneller een orgasme? Volgens de onderzoekers ligt het allemaal in de handen van het mannelijke geslacht. Ze kunnen een seksueel stimulerende omgeving creëren, waarin de vrouw sneller een orgasme krijgt. Dat kan bijvoorbeeld door clitorale stimulatie of seksuele communicatie.

Wanneer vrouwen een orgasme als doel nastreven, hebben ze ook meer kans om dat hoogtepunt te bereiken. Dat is volgens Wetzel de belangrijkste conclusie uit de studie.

Belgen kiezen voor sfeervol licht tussen de lakens

Joyce Vander Auwera-09 februari 2024 om 12:30- Foto:

Morgane Gielen

In het land van chocolade, wafels en nu ook romantiek, blijkt dat Belgen een geheime voorliefde hebben voor de juiste sfeerverlichting, vooral wanneer de lichten in de slaapkamer aan gaan. Bijna 65% van onze landgenoten geeft aan dat licht de sfeer beïnvloedt en bijdraagt aan gezelligheid, zelfs als het om intieme momenten gaat. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een beetje ambiance tussen de lakens?

Volgens de Belgische romantici heeft het juiste licht niet alleen invloed op de algehele gemoedstoestand (78%), maar het kan ook de toon zetten voor een stomende nacht (76%). Maar slechts 8% van de Belgen verkiest het licht aan te laten tijdens de daad, terwijl 24% de duisternis verkiest. Waarom? Wel, 1 op de 4 Belgen voelt zich blijkbaar onzeker over hun lichaam wanneer het licht aan is tijdens een wilde nacht.

Desondanks geven we de voorkeur aan een warme, gezellige gloed in de slaapkamer. Van de seksueel actieve Belgen geeft maar liefst 54% aan dat ze het liefst vrijen in het schemerlicht of met gedimde sfeerverlichting. De juiste belichting zet niet alleen de toon, maar voegt ook een vleugje mysterie toe en geeft ons zelfvertrouwen een welverdiende boost.

En wat is de kers op de taart? WiZ Lighting komt met innovatieve slimme verlichting die de sfeer zet voor een onvergetelijke vrijpartij. Kies voor romantisch 'kaarslicht' of ga voor gepassioneerd Valentijnsrood en laat het licht langzaam uitdoven om meteen in de stemming te komen. Sounds fun!

Healthy Sex Talk: podcast over toxic relaties, grenzen in bed, porno...

Simon Smetryns-11 december 2023 om 17:22

Een podcast over seksuele gezondheid bij jongeren waarin Jael Ost en Martijn Spaepen hete topics bespreken.

Met gasten Liese Luwel, Maxim Van den Nieuwenhuyzen en seksuologe Chloé De Bie hebben we het in deze aflevering over: hoe geef je jouw grenzen aan en toxic relaties. Bekijk hier deel 1 en 2.

Daten in een veilige omgeving? Download Fruitz.

Beluister de volledige podcast ook op Spotify.