Shawn Mendes ontwerpt collectie met Tommy Hilfiger

Maxine Decaluwé-16 maart 2023 om 12:55- Foto:

Craig McDean

Shawn Mendes gaat in zee met kledingmerk Tommy Hilfiger en samen ontwerpen ze een lentecollectie voor 2023. De ‘Tommy X Shawn Classics Reborn’-collectie blaast tijdloze klassiekers uit de jaren ‘90 een nieuw leven in, met een duurzame twist.

Duurzaamheid boven alles bij de samenwerking tussen Mendes en Hilfiger. Zo hanteren ze Recycrom™, een techniek om textiel te kleuren door vezels van snijafval uit fabrieken te herverwerken. Daarnaast bevat de kledij Circulose®, een materiaal gemaakt van gerecycled textielafval. Het materiaal wordt gebruikt om nieuwe kledingstukken te maken, waardoor er minder afval in de textielindustrie ontstaat.

"Shawn is voorstander van positieve verandering. Hij helpt ons streven naar een meer verantwoorde toekomst van mode duidelijk over te brengen", vertelt het Amerikaans modemerk.

Hilfiger wil “mode niet verspillen” en zet daarom in op een circulair recyclingsysteem. Het is moeilijk op te merken, maar toch bruist de Varsity Jack (typische baseball jacket) bijvoorbeeld van gerecycleerde materialen. De body bestaat uit een gerecyclede wolmix en de mouwen zijn gemaakt met nylon afkomstig van afval uit de oceaan. Denk maar aan visnetten, gek hè!

Maak plaats in je kleerkast en shoppen maar!

Craig McDean

Craig McDean

Craig McDean

Craig McDean

Craig McDean

Craig McDean

Craig McDean

KIPLING brengt iconisch aapje terug in collecties en campagnes

Simon Smetryns-27 mei 2024 om 08:06

Het harige, gekleurde Kiplingaapje is terug! In de jaren 80 en 90 hing hij als sleutelhanger aan zowat elke handtas of rugzak en werd zo één van de meest herkenbare iconen binnen het modelandschap. Als symbool voor het speelse design en geliefd door fans over de hele wereld werd de ‘Monkey’ sleutelhanger een integraal deel van het KIPLING merk sinds 1987.

Oorspronkelijk bedacht door een trio ontwerpers in Antwerpen, zorgde KIPLING voor een revolutie in de tassenwereld. Geïnspireerd door The Jungle Book (geschreven door de Brit Rudyard Kipling), introduceerden de ontwerpers de nu iconische 'monkey sleutelhanger' als een ondeugende toevoeging aan hun creaties.

Doorheen de jaren heeft de Monkey sleutelhanger verschillende transformaties ondergaan: verschillende kleuren, houdingen, materialen en zelfs outfits. Het werd voor velen een opdracht om zoveel mogelijk versies te verzamelen. Zo werd bij elke nieuwe tas een nieuwe Monkey toegevoegd mét eigen naam. Het waren dan ook namen van Kiplingmedewerkers die aan de verschillende aapjes werd gegeven. En zo ontstond er een gigantische community van Kipling-fans die honderden verschillende aapjes in hun bezit hadden.

De harige aap is nooit echt volledig verdwenen. Zo werd er een ‘robotversie’ ontworpen die meer leunde bij de hedendaagse trends. Maar vandaag is Kipling opgetogen om de nieuwste versie van dit accessoire te onthullen. Individueel kan je Monkey terugvinden in vijf verschillende kleuren (Blooming Pink, Pink monkey, Blue Bleu2, Black Noir en Havana blue).

Wist je dat...

  • Er 222 miljoen harige aapjes geproduceerd zijn sinds het ontstaan van Kipling.
  • Elke keer wanneer er een nieuw aapje aan een tas werd toegevoegd, die ook een andere naam kreeg? De namen zijn geïnspireerd op de medewerkers van Kipling wereldwijd.
  • De originele Kipling aap een rode kleur had.

'Belgium's Next Top Model' komt terug met deze gastjuryleden

Chelsy Vanlerberghe-24 mei 2024 om 09:40

Vanaf juli 2024 gaat op Streamz opnieuw op zoek naar 'Belgium's Next Top Model'. Vorig jaar werd Gilles door de kijkers en jury gekroond, maar nu is het de beurt aan een nieuwe lichting van aspirerende modellen om hun stempel te drukken op de catwalk. Zij zullen het beste van zichzelf laten zien en hun comfortzone ver achter zich laten.

Een deskundige jury, bestaande uit topmodel Hannelore Knuts, designer Inge Onsea van Essentiel Antwerp, stylist Tom Eerebout en Tom Van Dorpe van NOAH Mgmt, staat klaar om de modellen te begeleiden gedurende tien afleveringen. Maar dat doen ze niet alleen, er staat een resem van experts en gastjuryleden klaar.

Fans van het vorige seizoen zullen Julius Poole herkennen, de creatief directeur en casting director uit New York, die opnieuw zijn kennis met de modellen deelt. Ook Elodie Ouedraogo, olympisch atlete en ontwerper, sluit zich voor een aflevering aan bij de jury. Nieuwe gezichten zijn onder meer Olga Leyers en Giancarlo Angeletti, bekend van Vier Antwerp. De modellen zullen alles uit de kast moeten halen om de juryleden te imponeren en hun plekje in de finale veilig te stellen.

De winnaar ontvangt niet alleen de eer en de titel 'Belgium's Next Top Model 2024', maar ook een covershoot voor L'Officiel en een modellencontract bij NOAH mgmt.

Ontdek meer