Shawn Mendes ontwerpt collectie met Tommy Hilfiger

Maxine Decaluwé-16 maart 2023 om 12:55- Foto:

Craig McDean

Shawn Mendes gaat in zee met kledingmerk Tommy Hilfiger en samen ontwerpen ze een lentecollectie voor 2023. De ‘Tommy X Shawn Classics Reborn’-collectie blaast tijdloze klassiekers uit de jaren ‘90 een nieuw leven in, met een duurzame twist.

Duurzaamheid boven alles bij de samenwerking tussen Mendes en Hilfiger. Zo hanteren ze Recycrom™, een techniek om textiel te kleuren door vezels van snijafval uit fabrieken te herverwerken. Daarnaast bevat de kledij Circulose®, een materiaal gemaakt van gerecycled textielafval. Het materiaal wordt gebruikt om nieuwe kledingstukken te maken, waardoor er minder afval in de textielindustrie ontstaat.

"Shawn is voorstander van positieve verandering. Hij helpt ons streven naar een meer verantwoorde toekomst van mode duidelijk over te brengen", vertelt het Amerikaans modemerk.

Hilfiger wil “mode niet verspillen” en zet daarom in op een circulair recyclingsysteem. Het is moeilijk op te merken, maar toch bruist de Varsity Jack (typische baseball jacket) bijvoorbeeld van gerecycleerde materialen. De body bestaat uit een gerecyclede wolmix en de mouwen zijn gemaakt met nylon afkomstig van afval uit de oceaan. Denk maar aan visnetten, gek hè!

Maak plaats in je kleerkast en shoppen maar!

Craig McDean

Craig McDean

Craig McDean

Craig McDean

Craig McDean

Craig McDean

Craig McDean

Sport in stijl dankzij collab tussen Gucci en Adidas

Maxine Decaluwé-15 maart 2023 om 14:25- Foto:

Adidas / Gucci

Na een succesvolle samenwerking in 2022, slaan Adidas en Gucci opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe lente- en zomercollectie. De items lonen de moeite voor 80's-fans, sportievelingen en sneakerverzamelaars.

Een mix van high-end materialen en sportieve silhouetten, is het resultaat van de samenwerking tussen Gucci en Adidas. Ze lanceren ook deze keer kleurrijke items met beide logo's die samenvloeien. Opvallend zijn de acht nieuwe sneakers.

Het Z8000 model is ontworpen in vier varianten. Ook de kenmerkende Adidas Gazelle maakt een comeback in het grijs, zwart, blauw en groen met Gucci's monogram in reliëf. Verder maken vissershoedjes, trainingspakken, slippers en golftassen de retro-collectie compleet.

Je mag wel diep in je buidel tasten voor zo'n collectie. Bij de vorige collab schommelden de prijzen tussen de 1.750 euro voor een vest, 600 euro voor een blouse en 1.250 euro voor een kort broekje. Ka-ching!

Toch iets voor jou? Hou beide websites goed in de gaten, want de collectie wordt de komende maanden nog verwacht!

Gucci / Adidas

1
2
3
4
5
6
7

Gucci / Adidas

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

TikTokker heeft 159 (!) paar Crocs

Karen Luiken-13 maart 2023 om 12:38

Crocs zorgen als sinds hun oorsprong voor twee kampen: de één laaiend enthousiast en de ander het tegenovergestelde. De uit Canada afkomstige TikTokker Rayann hoort overduidelijk in het eerste kamp thuis. Zij heeft maar liefst 159 (!) paar Crocs.

Rayann heeft zichzelf op TikTok omgedoopt tot ‘Croc Queen’ en deelt regelmatig filmpjes van haar schoenenverzameling met haar 23 miljoen volgers. Ze heeft bijna 160 paar Crocs - waarvan ze er 50 in één jaar kocht - en meer dan 700 Jibbitz. Dat zijn accessoires waarmee je Crocs kunt versieren.

De TikTokker geeft toe dat ze een paar Crocs uit haar collectie nog nooit heeft gedragen. En dat is ook niet zo gek, aangezien ze om de dag een ander paar zou moeten dragen om in een jaar tijd al haar schoenen gehad te hebben. Ze daagt zichzelf nu uit om elke dag een andere set aan te doen.

Ontdek meer