Vrouw laat tampon dag zitten: 2 benen geamputeerd!

Dieter Blarinckx-13 maart 2023 om 18:13- Foto:

Instagram Lauren Wasser

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook dat van deze 29-jarige vrouw die haar beide benen kwijt is nadat ze haar tampon een dagje langer liet zitten.

Het internationale model Lauren Wasser haalde zopas de headlines, maar niet als model deze keer. Ze is immers haar beide benen verloren na een vreselijk voorval. Ze leed immers aan de zogenaamde “tamponziekte”, een infectie die vrouwen kunnen krijgen als ze een sterk absorberende tampon te lang laten zitten. Lauren deelde zopas een eerste foto na de vreselijke amputatie via haar sociale media.

Het toxischeshocksyndroom (TSS of ook wel “tamponziekte” genoemd) wordt veroorzaakt door de bacterie Stafylococcus aureus, die zicht nestelt in het vocht dat de tampon opneemt. Dat leidt tot uitdroging van het vaginale slijmvlies en kan ernstige gevolgen hebben. Zo nam het model in 2012 de vreselijke keuze om één van haar benen te laten amputeren. Ze hoopte dat het probleem zo opgelost zou zijn. Maar dat bleek dus helaas niet het geval. Ook haar tweede been is zopas dus geamputeerd. De vreselijke pijn in haar been ging namelijk nooit weg. De bacterie veroorzaakte een open zweer. De artsen zagen geen andere optie meer dan amputatie.

Nu hoopt Lauren om haar verhaal te kunnen doen aan de ganse wereld. Ze hoopt dat ze anderen kan inspireren om hoopvol verder te gaan wanneer het leven enorm moeilijk is.

Vrouw slaagt na 960 pogingen voor rijbewijs

Karen Luiken-28 maart 2023 om 05:12

Ben je gezakt voor je rijexamen? Misschien zelfs wel twee, drie, vier of vijf keer? Geef de hoop niet op. Een vrouw uit Zuid-Korea heeft maar liefst 960 pogingen gedaan en is nu eindelijk geslaagd voor haar rijbewijs.

De vrouw heet Cha Sa-soon en gaf in het totaal 12,5 duizend euro uit voor het halen van haar rijbewijs. De eerste poging voor het schriftelijke examen deed ze in 2005, maar daarvoor slaagde ze helaas niet. Zelfde verhaal bij de tweede poging. En bij de derde.

Hoe frustrerend ook, de vrouw gaf niet op en nam gedurende drie jaar vijf dagen per week iedere dag een theorie-examen af. Toen ze het daarna nog niet haalde, besloot ze het aantal van vijf keer per week terug te brengen naar twee keer per week. Net zo lang tot ze bij de 860ste poging eindelijk slaagde. Voor het halen van het praktijkgedeelte had Cha Sa-soon tien pogingen nodig, wat het uiteindelijke aantal op 960 brengt.

De kosten voor dit grapje? Zo’n 12,5 duizend euro. Maar het was het blijkbaar allemaal waard. “Toen ze eindelijk haar rijbewijs had gehaald, gingen we allemaal juichend naar buiten. We omhelsden haar en gaven haar bloemen”, zegt haar rijinstructeur volgens Daily Mail. “Het voelde als een enorme last die van onze schouders viel. We hadden niet het lef om haar te zeggen dat ze moest stoppen, want ze kwam steeds weer opnieuw opdagen.”

Man steekt glas in anus en belandt op spoed

Dieter Blarinckx-27 maart 2023 om 18:10- Foto:

Journal of Nepal Medical Association

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest bizarre en zotte verhalen tegen. Zo ook dat van deze Nepalese man die in het ziekenhuis belandde nadat hij een groot waterglas in zijn anus stak.

De 47-jarige man kwam op spoed aan met vreselijke buikpijn. Hij vertelde dat hij al twee dagen niet naar het toilet kon gaan en dat hij zelf probeerde het waterglas te verwijderen, maar zonder succes. Hij werd onmiddellijk geopereerd. Eerst bleef de man aanhouden dat hij het glas er “per ongeluk” ingestoken had, maar later bekende hij dat hij het glas zelf had ingebracht voor seksuele bevrediging terwijl hij dronken was. Dat werd uiteindelijk ook bekendgemaakt door het Journal of Nepal Medical Centre.

"Men probeerde het glas via de anus naar buiten te krijgen, maar dat lukte niet omdat het glas hoog, omgekeerd en vastgeklemd zat. Vandaar dat we de persoon in kwestie geopereerd hebben en het glas zo werd verwijderd”, klinkt het.

Achteraf bleef de man nog zo’n week in het ziekenhuis om te herstellen van het incident én van de noodoperatie. Maar achteraf verklaarde hij openlijk dat hij zijn “lesje wel geleerd” heeft.

Ontdek meer