Vrouw laat tampon dag zitten: 2 benen geamputeerd!

Dieter Blarinckx-13 maart 2023 om 18:13- Foto:

Instagram Lauren Wasser

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook dat van deze 29-jarige vrouw die haar beide benen kwijt is nadat ze haar tampon een dagje langer liet zitten.

Het internationale model Lauren Wasser haalde zopas de headlines, maar niet als model deze keer. Ze is immers haar beide benen verloren na een vreselijk voorval. Ze leed immers aan de zogenaamde “tamponziekte”, een infectie die vrouwen kunnen krijgen als ze een sterk absorberende tampon te lang laten zitten. Lauren deelde zopas een eerste foto na de vreselijke amputatie via haar sociale media.

Het toxischeshocksyndroom (TSS of ook wel “tamponziekte” genoemd) wordt veroorzaakt door de bacterie Stafylococcus aureus, die zicht nestelt in het vocht dat de tampon opneemt. Dat leidt tot uitdroging van het vaginale slijmvlies en kan ernstige gevolgen hebben. Zo nam het model in 2012 de vreselijke keuze om één van haar benen te laten amputeren. Ze hoopte dat het probleem zo opgelost zou zijn. Maar dat bleek dus helaas niet het geval. Ook haar tweede been is zopas dus geamputeerd. De vreselijke pijn in haar been ging namelijk nooit weg. De bacterie veroorzaakte een open zweer. De artsen zagen geen andere optie meer dan amputatie.

Nu hoopt Lauren om haar verhaal te kunnen doen aan de ganse wereld. Ze hoopt dat ze anderen kan inspireren om hoopvol verder te gaan wanneer het leven enorm moeilijk is.

Student verzint ideale 'spiekbriefje'

Karen Luiken-28 september 2023 om 12:20

Vergeet spiekbriefjes, een volgeschreven arm of afkijken. Een student uit Spanje heeft een veel betere manier bedacht om zonder te leren te kunnen slagen voor een examen: balpennen volschrijven met aantekeningen.

Op het internet gaat een foto rond van een rechtenprofessor. Daar zijn tien balpennen op te zien. Geen gewone balpennen, maar balpennen die je door je studie heen kunnen loodsen (als je niet betrapt wordt). Ze staan namelijk vol met allerlei nuttige informatie. Oftewel: het zijn de ideale spiekbriefjes.

De docent had de pennen twee jaar geleden ontdekt en nam ze toen in beslag, maar vond ze onlangs weer toen ze haar kantoor aan het schoonmaken was. “Bij het opruimen van mijn kantoor vond ik een overblijfsel van de universiteit dat we een paar jaar geleden van een student in beslag hadden genomen”, aldus de docent. “Wat een kunst!”

Tiener wist niet dat ze zwanger was tot voetje uit haar vagina stak

Karen Luiken-18 september 2023 om 06:31

Een 19-jarige vrouw uit Engeland is onlangs bevallen van een baby zonder dat ze wist dat ze al maanden zwanger was. Daar kwam ze pas achter toen ze tijdens een toiletbezoek een voetje uit haar vajayjay zag komen.

Faye White beviel in mei van haar dochtertje Luna-Grace Behrens. Ze had geen idee dat ze toen al negen maanden zwanger was. Ze had in die periode wel een aantal zwangerschapstesten gedaan, maar die waren allemaal negatief. Ze had geen zichtbare babybuik en haar menstruatiecyclus was in aanloop naar de bevalling normaal. Ze werd gewoon ongesteld. “Het leven was heel normaal, totdat ik op een ochtend wakker werd door een grote stroom water”, zegt ze volgens Kennedy News.

Wat bleek? Haar vliezen waren gebroken. “Ik ging naar het toilet omdat ik een flinke druk voelde en toen kwam er iets uit”, vervolgt Faye. “Ik merkte dat het een voetje was. Uiteindelijk heb ik de ambulance gebeld.”

Twee uur later was Faye bevallen van een dochtertje. Ze had al een kindje en hoewel ze eigenlijk geen verdere kinderwens meer had, is ze nu heel blij met de kleine spruit. “Vanaf het moment dat ik wist dat ze zou komen, dacht ik: dit is ons kind, we gaan ervoor. Ik dacht aan haar. Ik wilde haar zien en weten of alles goed met haar ging.”

Ontdek meer