Met deze schoenen trek je alle aandacht!

Maxine Decaluwé-13 maart 2023 om 10:15- Foto:

Super Mario Bros

De nieuwe ‘Super Mario Bros’-film is vanaf 5 april te zien in de bioscoop. Om dat te vieren, komt Nintendo met een collectors item dat alle Mario-fans willen hebben: Mario boots die je echt kan dragen!

De laarzen zijn gemaakt met duurzaam leer, slipvaste loopvlakken en op paddenstoelen gebaseerde mycelium hielkussentjes. Het gaat over een samenwerking tussen Nintendo, filmproductiemaatschappij Illumination en de beroemde laarzenmakers Red Wing Shoes.

Het uniek prototype wordt tentoongesteld in de Nintendo store van Manhattan, New York. Maar er is meer, in 'The Making of Mario's Boots' kan je bovendien zien hoe de unieke schoenen zorgvuldig ontworpen werden. Ook de vaardigheden en het vakmanschap van de schoenmaker worden filmisch in beeld gebracht.

Het internet ontploft, want de Mario x Red Wing boots zijn zeer zeldzaam en gewild. Er is slechts één paar ontworpen en die zijn helaas niet te koop.

Tiener overnacht drie jaar lang in zijn tent

Maxine Decaluwé-30 maart 2023 om 15:35- Foto:

Insta//The boy in the tent

Beeld je even in, je overnacht elke dag in een tent. Zou je dat volhouden? Voor de Britse tiener Max Woosey is het alvast drie jaar een gewoonte geworden. Hij wil hiermee een statement maken en geld inzamelen voor een goed doel, maar er hangt ook een persoonlijk verhaal aan vast.

Max Woosey aka 'The boy in the tent' verloor zijn buurman Rick aan kanker in maart 2020. Ze maakten samen een belofte dat het leven altijd avontuurlijk moest blijven. Daarom begon Max op eigen houtje een actie om geld in te zamelen, door te overnachten in een tent. De opbrengst ging toen, en gaat nog steeds, naar North Devon Hospice. Het rusthuis waar Rick goed verzorgd werd.

Vandaag houdt Max het exact drie jaar vol en staat de teller op meer dan 750.000 euro! Hij breekt daarmee een wereldrecord en scoort een plaatsje in het Guinness Book of Records. "Het zijn de drie beste jaren van mijn leven. Ik hoop dat mensen nu inzien dat kinderen tot veel meer in staat zijn dan we soms denken", klinkt het.

Dit testje zou vertellen hoe lang jij nog te leven hebt

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:06

Benieuwd hoe lang je nog te leven hebt? Het internet is in de ban van een trucje dat een antwoord zou geven op die vraag. Nieuwsgierige mensen doen massaal een test waarbij je niets meer hoeft te doen dan staan, zitten en vervolgens weer opstaan.

De test is heel eenvoudig. Je begint in een staande positie, gaat vervolgens in kleermakerszit op de grond zitten en staat dan weer op. Je mag hierbij alleen je benen en buikspieren gebruiken. Jezelf naar boven duwen met je armen is niet toegestaan.

Je begint volgens LadBible met tien punten in staande positie. Iedere keer dat je je handen, armen of delen van je benen moet gebruiken, verlies je een punt. Wie een acht of hoger scoort, doet het goed. Scoor je laag? Dan hebben we verontrustend nieuws. Uit een onderzoek is gebleken dat hoe lager de score is, hoe groter de kans dat iemand in de komende zes jaar zal overlijden. Daar moet dan wel de kanttekening bij worden gemaakt dat de test normaal gesproken wordt gebruikt door 51- tot 80-jarigen.

Ontdek meer