Met deze schoenen trek je alle aandacht!

Maxine Decaluwé-13 maart 2023 om 10:15- Foto:

Super Mario Bros

De nieuwe ‘Super Mario Bros’-film is vanaf 5 april te zien in de bioscoop. Om dat te vieren, komt Nintendo met een collectors item dat alle Mario-fans willen hebben: Mario boots die je echt kan dragen!

De laarzen zijn gemaakt met duurzaam leer, slipvaste loopvlakken en op paddenstoelen gebaseerde mycelium hielkussentjes. Het gaat over een samenwerking tussen Nintendo, filmproductiemaatschappij Illumination en de beroemde laarzenmakers Red Wing Shoes.

Het uniek prototype wordt tentoongesteld in de Nintendo store van Manhattan, New York. Maar er is meer, in 'The Making of Mario's Boots' kan je bovendien zien hoe de unieke schoenen zorgvuldig ontworpen werden. Ook de vaardigheden en het vakmanschap van de schoenmaker worden filmisch in beeld gebracht.

Het internet ontploft, want de Mario x Red Wing boots zijn zeer zeldzaam en gewild. Er is slechts één paar ontworpen en die zijn helaas niet te koop.

Volgens Gen Z verraadt dit kledingstuk je leeftijd

Chelsy Vanlerberghe-15 mei 2024 om 11:08

Wie had gedacht dat een paar sokken het onderwerp van zoveel discussie zou kunnen zijn? Opnieuw bekritiseert Gen Z de modekeuzes van millennials. Dit keert draait het allemaal om de manier waarop de oudere generatie sokken draagt.

De eeuwige strijd tussen millennials en Gen Z is niets nieuws, met de twee leeftijdsgroepen die de afgelopen jaren botsen over alles, van kledingkeuzes tot waar je je haar verdeelt.

Stel je voor: je staat 's ochtends voor je kledingkast, klaar om de wereld te veroveren, en dan komt de allesbepalende vraag: enkelsokken of sportsokken? Het is voor sommigen een keuze waar ze nauwelijks bij stilstaan. Allemaal heel ontschuldig, toch?

Fout.

Volgens TikTok is het dragen van een paar enkelsokken een duidelijk teken dat je een millennial bent. De jongere generatie gaat liever voor hoge sokken.

Sokken kunnen dus meer over iemand onthullen dan dat je denkt.

Dit gebeurt met je brein na een nacht slecht slapen

Chelsy Vanlerberghe-15 mei 2024 om 10:00

We kennen het allemaal: zo'n nacht waar je de slaap niet kunt vatten en de hele nacht plafonddienst hebt. Als je te weinig slaapt, heeft dat grote invloed op je denkvermogen, je eetlust en zelfs je emotionele stabiliteit. Zelfs een paar uurtjes tekort kunnen je hele biologische klok in de war schoppen. Weinig slaap kan op lange termijn ook grote gevolgen hebben.

Theresa Schnorbach, psycholoog en slaapwetenschapper voor matrassenmerk Emma, heeft met Stylist gepraat over hoe slaap en hersengezondheid samenhangen. Dit zijn de gevolgen van een nachtje weinig slaap:

Je bent minder aandachtig

Voldoende slaap is volgens Schnorbach zeer belangrijk voor je denkvermogen. Ze legt uit: "Als je te weinig slaapt, mis je die herstellende, lichte slaapfase die je geheugen, leervermogen, reactiesnelheid en logisch denken verbetert. Daardoor voel je je na een slechte nacht alsof je minder scherp bent, je aandacht verslapt, en het gewoon moeilijker is om helder te denken."

Je hebt meer honger

Ze vertelt ook dat slechte slapers lagere niveaus hebben van het hongerremmende hormoon leptine en hogere niveaus van ghreline, dat juist je hongergevoel aanwakkert. Dus een nachtje slecht slapen kan ervoor zorgen dat je de volgende dag meer zin hebt om te snacken.

Je hebt je gevoelens minder onder controle

Een ander gevolg is dat je emotioneel onstabieler wordt. Ze legt uit dat tijdens diepe slaap de productie van het stresshormoon noradrenaline wordt gestopt, terwijl andere hersengebieden die te maken hebben met emotie en geheugen juist actiever worden. Zo kun je nare herinneringen verwerken zonder stress en helpt het bij het helen van emotionele wonden. "Als je de hele nacht ligt te woelen, worden deze processen onderbroken en kun je je emoties minder goed reguleren", klinkt het.

De gevolgen op lange termijn

Langdurig slaaptekort heeft serieuze gevolgen. Als je dagenlang te weinig diepe slaap krijgt, krijg je die verloren slaap niet zomaar ingehaald. Het kan leiden tot mentale problemen zoals depressie of zelfs geheugenverlies, waardoor het risico op Alzheimer toeneemt.

Slapeloosheid kan de gevoeligheid van je hersenen aantasten en de communicatie tussen verschillende delen verstoren, wat je hersenfunctie kan veranderen. Om dit aan te pakken, raadt ze aan om jezelf aan licht bloot te stellen, je koffie-inname te beperken en af en toe een dutje te doen

Ontdek meer