Vlaamse 'Harry Potter'-fanfilm nu online

Dieter Blarinckx-11 maart 2023 om 07:34- Foto:

Instagram

Eind vorig jaar werd bekendgemaakt dat er een 'Harry Potter'-fanfilm in de maak was door een groepje Vlaamse vrienden. En het resultaat werd zonet gedropt op YouTube!

Deze nieuwe fanfilm werd geshoot in het Limburgse domein van Alden Biesen en ging afgelopen weekend in première in Kinepolis Hasselt. Maar nu kan ook het brede publiek het magische resultaat ontdekken via YouTube. De film werd geschreven en geregisseerd door twee jonge filmmakers, Luca Salvatore en Viktor Nevelsteen.

Hoewel de cast en crew volledig Vlaams zijn, is de gesproken taal van deze fanfilm wel Engels. Zo bereiken ze immers nóg meer volk én blijft die typische Engelse 'Harry Potter'-vibe ook hangen.

'Harry Potter and the Curse of Sancta Mortis' staat sinds gisteren op YouTube. Bekijk 'm hieronder:

Concertfilm over Beyoncé in de maak

Karen Luiken-02 oktober 2023 om 12:25

Na Taylor Swift heeft ook Beyoncé een concertfilm in de maak. Afgelopen weekend tijdens de laatste show van haar Renaissance World Tour toonde ze een trailer van dat aanstaande project.

Beyoncé is volgens bronnen van Variety al jaren bezig met het maken van de concertfilm. Er komen verschillende elementen aan bod: van de opbouw van haar tournee tot het maken van haar album.

Volgens de officiële omschrijving accentueert de film de reis van de ‘Renaissance World Tour’, vanaf de aftrap in Stockholm tot het laatste concert in Kansas City’. “Het gaat over Beyoncé’s intentie, harde werk, betrokkenheid bij elk aspect van de productie, haar creatieve geest en doel om haar nalatenschap te creëren en haar vak onder de knie te krijgen”, zo klinkt het.

De film verschijnt op 12 januari in de bioscoop.

Opnames vierde seizoen 'Emily in Paris' eindelijk gepland

Karen Luiken-02 oktober 2023 om 06:29

Het duurt wat langer dan verwacht, maar de opnames van ‘Emily in Paris’ zijn eindelijk gepland. Variety meldt dat de camera’s in januari gaan draaien.

Dat de opnames later starten dan eigenlijk de bedoeling was, heeft deels te maken met de grote staking in Hollywood, waarbij scriptschrijvers lange tijd hun werk stillegden. Zij gaan nu eindelijk weer aan het werk.

Verder zijn de Olympische Spelen die komende zomer in Parijs van start gaan, ook een struikelblok. Van juni tot september zijn alle shoots in Parijs verboden. En laten de opnames van ‘Emily in Paris’ nou net in die stad plaatsvinden...

De makers van 'Emily in Paris' willen de Olympische Spelen-gekte voor zijn en starten daarom in januari met de opnames.

Ontdek meer