ZIEN: Gustaph lanceert videoclip voor Eurosongfestival

Maxine Decaluwé-10 maart 2023 om 10:50- Foto:

Gustaph/Instagram

Het aftellen kan beginnen, nog twee maanden tot het Eurovisiesongfestival. Vlaanderen besliste in januari dat Gustaph België zal vertegenwoordigen met 'Because of You', een ode aan de queer gemeenschap. Vandaag lanceert hij de videoclip van het nummer al. Let's check it out!

Dit jaar zal de editie van het Eurovisiesongfestival een tikkeltje anders verlopen. Normaal gezien en zoals alle eerdere edities, wordt het festival georganiseerd door het winnende land, maar dat is nu niet het geval. Door de aanhoudende oorlog in Oekraïne zal Liverpool in Engeland de gaststad zijn.

Daarnaast zit het stemmen ook anders in elkaar. Tijdens de halve finale zal de jury dit jaar geen inspraak hebben. Dus, alle finalisten zullen gekozen worden door de kijkers zelf.

Voor het eerst ooit kunnen ook niet-deelnemende landen een stem uitbrengen. Deze stemmen worden dan samengebracht onder de noemer ‘Rest of the World’. Net zoals de deelnemende landen, zullen ook zij 12 punten kunnen uitreiken.

Gustaph zal het beste van zichzelf geven op halve finale op donderdag 11 mei. Enkel als hij voldoende stemmen haalt, stoot hij door naar de grote finale op zaterdag 13 mei. Hoe hoog schat jij onze kansen dit jaar in?

Deliveroo bezorgt vandaag platen aan huis

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:55

Vandaag vieren muziekfanaten over de hele wereld Record Store Day, een dag gemaakt om onafhankelijke platenwinkels in de kijker te zetten. Deliveroo doet daar graag aan mee en bezorgt vandaag – enkel vandaag – niet alleen eten, maar ook platen thuis bij muziekliefhebbers.

Deliveroo is voor deze feestdag de samenwerking aangegaan met de lokale platenwinkels Cherry Picker Record Store in Brugge en Warrecords in Antwerpen. De drie partijen hebben samen een lijst van tunes opgesteld die je vandaag kan bestellen via Deliveroo. Alle nummers hebben een link met eten, want ja: Deliveroo is er in de eerste plaats voor het leveren van eten.

Benieuwd om welke platen het gaat? Je ziet het op Deliveroo!

Billie Eilish verrast fans met voorproefje van nieuw album

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:38

In afwachting van haar nieuwe album trakteert Billie Eilish haar Instagram-volgers nu alvast op een klein voorproefje. De zangeres heeft de complete tracklist van haar plaat gedeeld.

Het album gaat ‘Hit Me Hard and Soft’ heten en komt op 17 mei uit. Er staan in het totaal tien liedjes op met de titels ‘Skinny’, ‘Lunch’, ‘Chihiro’, ‘Birds of a Feather’, ‘Wildflower’, ‘The Greatest’, ‘L’Amour de ma Vie’, ‘The Diner’, ‘Bittersuite’ en ‘Blue’.

Het wordt het derde album van Billie, nadat ze in 2019 ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’ en in 2021 ‘Happier Than Ever’ uitbracht.

Ontdek meer