Gamers samen tegen kanker

Nezir Yikik-26 april 2023 om 11:55- Foto:

Gamers Care

Al enkele jaren zet de Vlaamse gaming community zich met ‘Gamers Care’ in voor Kom op tegen Kanker. Na twee succesvolle edities - waarvan één met een recordbedrag van zo’n 60.000 euro, keert de liefdadigheidsactie ook dit jaar terug.

Dat doet de organisatie samen met heel wat Vlaamse en Nederlandse gaming-influencers die je ongetwijfeld kent van Twitch, het populaire streamingplatform voor gamers. Net zoals de voorgaande jaren, zullen ze zoveel mogelijk donaties bij elkaar proberen te verzamelen. Enkele namen die zich achter het initiatief zetten, zijn onder meer Twoosie, Nessiruu en Abulic Espe (host).

Comic Sans in Gent zal van zaterdag 29 april (16 uur) tot zondag 30 april, het toneel zijn voor de 24-uur durende slotshow. Naast de hele belevenis en het verzamelen van donaties, zullen er ook meer dan 100 prijzen te winnen zijn.

Doneren kan rechtstreeks via deze link, maar je kan je steentje ook bijdragen op andere manieren: aan de hand van verschillende voorziene activiteiten tijdens de slotshow, veilingen van exclusieve items en of hoe je zelf iets op poten kan zetten.

Meer info over de liefdadigheidsactie vind je terug op de website van Gamers Care!

Onderzoeker bewijst: 'Gamen maakt gelukkig'

Karen Luiken-01 juni 2023 om 09:02- Foto:

Photo by Florian Olivo on Unsplash

Er worden veel negatieve dingen gezegd over de effecten van gamen, maar volgens dr. Rowan Daneels van UAntwerpen is het helemaal zo slecht nog niet. Hij zegt dat videospelletjes bij kunnen dragen aan een goed leven.

“Doorgaans kijken we naar games door een lens van plezier en genot, maar het spelen kan ook een diepere, betekenisvolle ervaring oproepen”, zegt Daneels. Hij voerde gesprekken met 53 Vlaamse jongeren tussen de 12 en 18 jaar en kreeg daaruit een duidelijker beeld van de gedachtes die zij over gamen hebben. “Wat telkens terugkwam in de diepte-interviews is hoe jongeren diepere ervaringen ondervonden wanneer ze het gevoel hadden sociaal verbonden te zijn met hun medespelers. Ook droegen hartverwarmende, maar ook bedroevende, momenten in een game bij tot een diepere beleving.”

Wat Daneels verder ook ontdekte, is dat jongeren geluk ervaren als ze tijdens een game de kans krijgen tot (zelf)reflectie. “Denk maar aan verhaallijnen waarbij je als speler plots een moreel dilemma krijgt voorgeschoteld."

Betrokken zijn bij het hoofdthema in het gameverhaal – een evoluerende familieband tussen vader en zoon of broer en zus – en het zelf kunnen sturen van het verhaal via keuzemogelijkheden, het uniek interactieve karakter van games, zorgden voor deze gelukzalige momenten.

Met het onderzoek hoopt Daneels de reputatie van videogames op te blinken. “Momenteel kampt gamen nog altijd met een bedenkelijk imago”, zegt hij. “Het cliché van spelletjes spelen als nutteloos tijdverdrijf leeft nog steeds. Deze bevindingen tonen aan dat gamen anno 2023 allesbehalve oppervlakkig hoeft te zijn.”

PlayStation dropt nieuwe 'Spider-Man 2' beelden

Nico De Greef-26 mei 2023 om 14:37

Tijdens de PlayStation Showcase werd maar liefst meer dan 10 minuten aan gameplay van de aankomende Marvel-game Spider-Man 2 getoond. Een releasedatum voor de game werd nog niet bekendgemaakt, al zal het spel wel nog dit jaar uitkomen voor de PlayStation 5.

Een uitgebreide gameplay-video toont dat Peter Parker en Miles Morales in de aankomende sequel het op moeten nemen tegen een reeks nieuwe superschurken waaronder Kraven the Hunter en Dr. Curt Conners aka. The Lizard. De Kraven's Hunters zitten achter Lizard aan en Peter en Miles moeten hen zien tegen te houden. Daarbij zullen spelers tussen de twee helden kunnen schakelen.

De webslingeraars krijgen ook tal van nieuwe vaardigheden en handige gadgets. Zo zien we Miles met Web Wings waarmee hij door het luchtruim kan zweven. Peter's superheldenpak heeft dan weer een totale make-over gekregen met de toevoeging van de symbioot, een gevaarlijk levend organisme die de controle over zijn gastheer kan nemen.

Marvel's Spider-Man 2 wordt ontwikkeld door Insomniac Games en moet deze herfst uitkomen op de PlayStation 5.

Ontdek meer