Gamers samen tegen kanker

Nezir Yikik-26 april 2023 om 11:55- Foto:

Gamers Care

Al enkele jaren zet de Vlaamse gaming community zich met ‘Gamers Care’ in voor Kom op tegen Kanker. Na twee succesvolle edities - waarvan één met een recordbedrag van zo’n 60.000 euro, keert de liefdadigheidsactie ook dit jaar terug.

Dat doet de organisatie samen met heel wat Vlaamse en Nederlandse gaming-influencers die je ongetwijfeld kent van Twitch, het populaire streamingplatform voor gamers. Net zoals de voorgaande jaren, zullen ze zoveel mogelijk donaties bij elkaar proberen te verzamelen. Enkele namen die zich achter het initiatief zetten, zijn onder meer Twoosie, Nessiruu en Abulic Espe (host).

Comic Sans in Gent zal van zaterdag 29 april (16 uur) tot zondag 30 april, het toneel zijn voor de 24-uur durende slotshow. Naast de hele belevenis en het verzamelen van donaties, zullen er ook meer dan 100 prijzen te winnen zijn.

Doneren kan rechtstreeks via deze link, maar je kan je steentje ook bijdragen op andere manieren: aan de hand van verschillende voorziene activiteiten tijdens de slotshow, veilingen van exclusieve items en of hoe je zelf iets op poten kan zetten.

Meer info over de liefdadigheidsactie vind je terug op de website van Gamers Care!

Leer meer over de verschillende clans, fauna en flora van Avatar: Frontiers of Pandora

Nico De Greef-05 december 2023 om 19:11

Over enkele dagen kunnen spelers zelf uit op onderzoek in de wondere wereld van Avatar: Frontiers of Pandora. Maar niet voordat Ubisoft nog een laatste sneak peek heeft gedeeld van de langverwachte spel.

In de laatste featurette die door Ubisoft wordt gedeeld, gaan de makers van het spel dieper in op de verschillende Na'vi clans, en de al dan niet wilde fauna en flora waar spelers mee in aanraking zullen komen tijdens hun avonturen.

Wie het nieuws omtrent de game de voorbije maanden heeft gevolgd, zal inmiddels al weten dat Frontiers of Pandora geen hervertelling van de films wordt, maar zich zal afspelen in nog nooit eerder geziene gebieden op Pandora. Die gebieden zitten uiteraard ook tjokvol nieuwe nog nooit eerder geziene levensvormen waaronder drie nieuwe mysterieuze Na'vi clans: de Aranahe, de Zeswa en de Kame'tire.

Wie meer over deze clans en hun manieren van leven wil leren, kan dat nu dus via onderstaande video. Wil je het liever allemaal zelf ontdekken tijdens het spelen, dan moet je nog enkele dagen geduld hebben.

Avatar: Frontiers of Pandora verschijnt vanaf 7 december voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S, Amazon Luna en PC.

Rockstar Games deelt eerste beelden van Grand Theft Auto 6

Nico De Greef-05 december 2023 om 06:33

Gamers hebben er lang op moeten wachten (maar liefst 10 jaar!), maar eindelijk is het zo ver: Rockstar Games heeft vandaag de eerste trailerbeelden vrijgegeven van Grand Theft Auto 6. De langverwachte game moet vanaf 2025 officieel in de winkelrekken liggen.

Rockstar heeft de eerste trailer van GTA VI vroeger uitgebracht dan verwacht. Normaal zouden de eerste beelden pas deze namiddag arriveren, maar leakers hebben daar een stokje voor gestoken door de beelden vroegtijdig te lekken. Als reactie hierop heeft de ontwikkelaar dan ook maar de officiële trailer snel online gegooid.

De trailer duurt anderhalve minuut en onthult alvast dat het volgende deel in de reeks zich opnieuw zal afspelen in onder andere Vice City, dat in een compleet nieuw jasje is gestoken. Daarnaast zijn de hoofdrolpersonages voor het eerst een man én een vrouw (Jason en Lucia), die het criminele duo Bonnie & Clyde moeten voorstellen.

Zoals eerder vermeldt, is Vice City niet de enige stad waarin GTA VI zich zal afspelen. De game is een gigantische open wereld met meerdere steden die spelers op eigen houtje kunnen verkennen.

Over Grand Theft Auto

Grand Theft Auto is één van de populairste computerspellen ter wereld. Van de reeks verschenen tot nu toe al 5 delen waarvan het laatste deel, GTA V, uitgroeide tot één van de best verkochte spellen ooit. In de spellen kunnen spelers vrij rondlopen in allerlei Amerikaanse steden om voornamelijk de crimineel uit te hangen.

Het nieuwste deel, GTA VI, zal officieel in 2025 lanceren voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Of het spel in datzelfde jaar ook op PC-platformen zal uitkomen, valt nog af te wachten. Rockstar heeft namelijk de gewoonte om de PC-versies van hun spellen veel later uit te brengen.

Bekijk de eerste trailer hieronder:

Ontdek meer