Spotify in een nieuw en hipper jasje

Maxine Decaluwé-09 maart 2023 om 16:30- Foto:

Cottonbro Studio via Pexels

“Onze grootste evolutie tot nu toe”, klinkt het bij Spotify. De app gooit het over een andere boeg en baseert zich hierbij op TikTok. Zo wordt de lay-out van het beginscherm volledig aangepast en focust de streamingdienst op meer interactie met de gebruiker. Ook voor artiesten wordt de app interessanter.

Het beginscherm bestaat nu uit visuele previews waar je als gebruiker doorheen kan scrollen, net zoals bij de populaire video-app TikTok. Het doel is om nieuwe muziek en podcasts op een snelle manier te ontdekken. Ook de knop 'Smart Shuffle' is een nieuwe toevoeging en geeft gepersonaliseerde aanbevelingen weer die overeenkomen met het genre van je afspeellijst.

Daarnaast hebben zelfs artiesten baat bij de nieuwe functies. Ze kunnen vanaf nu concerten aankondigen op de app. En nog beter: het is mogelijk om een timer in te stellen die aftelt naar de release van een nog niet uitgebracht album, nice!

Spotify streeft met zijn vernieuwingen echt naar “verbindingen tussen artiesten en fans”. Daarom zullen luisteraars op de hoogte zijn van toekomstige shows. Met een simpele knop kan je aanduiden interesse te hebben in een bepaald concert van je favoriete artiest. Het overzicht verschijnt meteen in de ‘eigen live-events feed’.

De nieuwe functies zijn beschikbaar voor alle gebruikers, zowel voor gratis als betalende.

Tiener overnacht drie jaar lang in zijn tent

Maxine Decaluwé-30 maart 2023 om 15:35- Foto:

Insta//The boy in the tent

Beeld je even in, je overnacht elke dag in een tent. Zou je dat volhouden? Voor de Britse tiener Max Woosey is het alvast drie jaar een gewoonte geworden. Hij wil hiermee een statement maken en geld inzamelen voor een goed doel, maar er hangt ook een persoonlijk verhaal aan vast.

Max Woosey aka 'The boy in the tent' verloor zijn buurman Rick aan kanker in maart 2020. Ze maakten samen een belofte dat het leven altijd avontuurlijk moest blijven. Daarom begon Max op eigen houtje een actie om geld in te zamelen, door te overnachten in een tent. De opbrengst ging toen, en gaat nog steeds, naar North Devon Hospice. Het rusthuis waar Rick goed verzorgd werd.

Vandaag houdt Max het exact drie jaar vol en staat de teller op meer dan 750.000 euro! Hij breekt daarmee een wereldrecord en scoort een plaatsje in het Guinness Book of Records. "Het zijn de drie beste jaren van mijn leven. Ik hoop dat mensen nu inzien dat kinderen tot veel meer in staat zijn dan we soms denken", klinkt het.

Dit testje zou vertellen hoe lang jij nog te leven hebt

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:06

Benieuwd hoe lang je nog te leven hebt? Het internet is in de ban van een trucje dat een antwoord zou geven op die vraag. Nieuwsgierige mensen doen massaal een test waarbij je niets meer hoeft te doen dan staan, zitten en vervolgens weer opstaan.

De test is heel eenvoudig. Je begint in een staande positie, gaat vervolgens in kleermakerszit op de grond zitten en staat dan weer op. Je mag hierbij alleen je benen en buikspieren gebruiken. Jezelf naar boven duwen met je armen is niet toegestaan.

Je begint volgens LadBible met tien punten in staande positie. Iedere keer dat je je handen, armen of delen van je benen moet gebruiken, verlies je een punt. Wie een acht of hoger scoort, doet het goed. Scoor je laag? Dan hebben we verontrustend nieuws. Uit een onderzoek is gebleken dat hoe lager de score is, hoe groter de kans dat iemand in de komende zes jaar zal overlijden. Daar moet dan wel de kanttekening bij worden gemaakt dat de test normaal gesproken wordt gebruikt door 51- tot 80-jarigen.

Ontdek meer