HEBBEN: Breid je Barbie-collectie uit met deze unieke exemplaren

Maxine Decaluwé-07 maart 2023 om 13:00- Foto:

Misael Covarrubias

Mattel, de Amerikaanse speelgoedfabrikant, wil vrouwen wereldwijd eren op Internationale Vrouwendag. Dat doen ze door unieke Barbies op de markt te brengen van vrouwen die werken in de STEM-sector. Met de unieke rolmodel-poppen, willen ze kinderen de belangstelling voor de sector aantonen.

Slechts één op drie vrouwen behoort tot het aantal STEM-werkkrachten. STEM omvat jobs in domeinen van Science, Technology, Engineering en Mathematics. Om meisjes te tonen dat ze om het even welke job kunnen uitoefenen, plaatst Barbie verschillende carrières in de schijnwerpers, waarin vrouwen historisch ondervertegenwoordigd zijn. STEM is daar een onderdeel van.

Door zeven vrouwen op vlak van wetenschap en technologie op de voorgrond te plaatsen, hoopt Mattel scholieren aan te moedigen om hun passie in dit vakgebied achterna te gaan. Susan Wojcicki is een van de boegbeelden uit de poppencollectie. “Als kind kon ik me niet inbeelden dat ik in de technologie zou terechtkomen. Ik ontdekte hoe creatief een loopbaan in STEM kan zijn en werkte bijna 25 jaar voor Google. Daarna was ik negen jaar CEO van YouTube.”

Barbie werkte samen met Susan Wojcicki een YouTube-video uit. In het filmpje beantwoordt Susan vragen over empowerment en deelt ze leerrijke ervaringen over haar traject als CEO. Bovendien brengt Barbie een speciale episode van de Youtube-serie ‘Barbie You Can Be Anything’ uit, wat een digitale reeks van inspirerende gesprekken met vrouwelijke rolmodellen inhoudt.

Misael Covarrubias

1
2
3
4

Tiener overnacht drie jaar lang in zijn tent

Maxine Decaluwé-30 maart 2023 om 15:35- Foto:

Insta//The boy in the tent

Beeld je even in, je overnacht elke dag in een tent. Zou je dat volhouden? Voor de Britse tiener Max Woosey is het alvast drie jaar een gewoonte geworden. Hij wil hiermee een statement maken en geld inzamelen voor een goed doel, maar er hangt ook een persoonlijk verhaal aan vast.

Max Woosey aka 'The boy in the tent' verloor zijn buurman Rick aan kanker in maart 2020. Ze maakten samen een belofte dat het leven altijd avontuurlijk moest blijven. Daarom begon Max op eigen houtje een actie om geld in te zamelen, door te overnachten in een tent. De opbrengst ging toen, en gaat nog steeds, naar North Devon Hospice. Het rusthuis waar Rick goed verzorgd werd.

Vandaag houdt Max het exact drie jaar vol en staat de teller op meer dan 750.000 euro! Hij breekt daarmee een wereldrecord en scoort een plaatsje in het Guinness Book of Records. "Het zijn de drie beste jaren van mijn leven. Ik hoop dat mensen nu inzien dat kinderen tot veel meer in staat zijn dan we soms denken", klinkt het.

Dit testje zou vertellen hoe lang jij nog te leven hebt

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:06

Benieuwd hoe lang je nog te leven hebt? Het internet is in de ban van een trucje dat een antwoord zou geven op die vraag. Nieuwsgierige mensen doen massaal een test waarbij je niets meer hoeft te doen dan staan, zitten en vervolgens weer opstaan.

De test is heel eenvoudig. Je begint in een staande positie, gaat vervolgens in kleermakerszit op de grond zitten en staat dan weer op. Je mag hierbij alleen je benen en buikspieren gebruiken. Jezelf naar boven duwen met je armen is niet toegestaan.

Je begint volgens LadBible met tien punten in staande positie. Iedere keer dat je je handen, armen of delen van je benen moet gebruiken, verlies je een punt. Wie een acht of hoger scoort, doet het goed. Scoor je laag? Dan hebben we verontrustend nieuws. Uit een onderzoek is gebleken dat hoe lager de score is, hoe groter de kans dat iemand in de komende zes jaar zal overlijden. Daar moet dan wel de kanttekening bij worden gemaakt dat de test normaal gesproken wordt gebruikt door 51- tot 80-jarigen.

Ontdek meer