Vrouw is verslaafd aan eten toiletpapier

Karen Luiken-06 maart 2023 om 07:23

Sommige mensen zijn verslaafd aan chips, andere aan pinda’s of taart. Maar Kesha, die in de Amerikaanse stad Chicago woont, is verslaafd aan iets anders. Zij eet maar liefst 75 vellen toiletpapier per dag.

De aandoening van Kesha wordt xylofagie genoemd. De 34-jarige vrouw lijdt er al 23 jaar aan en eet sindsdien dagelijks toiletpapier. “Ik hou van de manier waarop het papier op mijn tong aanvoelt, hoe het oplost als mijn tong het raakt”, vertelt ze volgens LadBible in ‘My Strange Addiction’.

De verslaving is volgens de vrouw ontstaan toen ze als klein meisje het huis verliet en bij haar grootmoeder en tante ging wonen. Dat is ruim twee decennia geleden, en Kesha kan inmiddels niet meer zonder toiletpapier.

Echt gezond is het natuurlijk niet. Soms heeft Kesha moeite met naar de wc gaan als ze te veel eet. Ook kampt ze regelmatig met buikkrampen. Volgens psychiater Kimm Dennis kan de verslaving fataal worden als Kesha’s darmen in haar buik zouden scheuren. “Je brengt je lichaam in gevaar”, zegt de arts. “Je speelt Russisch roulette met je leven.”

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer