Verstuurde berichten aanpassen mogelijk met nieuwe functie WhatsApp

Karen Luiken-06 maart 2023 om 07:17

Ken je dat gevoel? Je typt een berichtje in WhatsApp, klikt op verzenden en hebt dan meteen spijt. Had je je tekst toch niet nét iets anders moeten verwoorden? Misschien ontdek je wel een ernstige typefout. Wel, die dingen zijn binnenkort verleden tijd. WhatsApp komt naar verluidt met een functie waarmee je verstuurde berichten kunt bewerken.

Als je een bericht verzendt dat je achteraf gezien liever toch niet had verzonden, kun je het momenteel alleen verwijderen om vervolgens een nieuwe tekst te sturen. Maar daar komt dus verandering in. WABetaInfo meldt dat WhatsApp een bewerkingsmodus krijgt, zodat je gênante typefouten ongedaan kunt maken of elementen uit je bericht aan kunt passen. Daar moet je alleen niet te lang over nadenken. De functie is alleen mogelijk in de eerste vijftien minuten nadat je het bericht hebt verzonden. Daarna kun je het alleen nog verwijderen, zoals nu ook al kan.

Het is nog niet duidelijk wanneer de functie wordt uitgerold en we er gebruik van kunnen maken.

Na HD-foto's nu ook HD-video's versturen via WhatsApp

Karen Luiken-26 augustus 2023 om 07:20

WhatsApp wordt beter en beter. Nadat eerder deze week bekend werd dat je voortaan HD-foto’s kunt versturen via de app, meldt TechCrunch nu dat je hetzelfde kunt doen met video’s.

Dankzij een nieuwe functie kunnen gebruikers van WhatsApp vanaf nu video’s in hoge resolutie versturen. Voorheen werden filmpjes gecomprimeerd tot een kwaliteit van 480p, maar dat aantal is nu verhoogd naar 720p.

Je kunt van de functie gebruikmaken door een video te selecteren en vervolgens op de nieuwe HD-knop bovenaan het scherm te drukken. Er verschijnt dan een venster waarin je aan kunt geven of je de beelden in standaardkwaliteit of in HD-kwaliteit wilt versturen. Foto’s kunnen sinds kort op dezelfde manier worden gedeeld.

De functie wordt momenteel uitgerold onder alle gebruikers.

Je kunt vanaf nu (eindelijk) HD-foto's versturen via WhatsApp

Karen Luiken-21 augustus 2023 om 10:15

WhatsApp heeft een functie toegevoegd waar veel gebruikers al lang op zaten te wachten. Het is vanaf nu eindelijk mogelijk om foto’s in HD te versturen.

WhatsApp-gebruikers kennen het probleem waarschijnlijk allemaal: hoe scherp een door jou gemaakte foto ook is, als je het beeld via WhatsApp verstuurt, wordt de kwaliteit slechter. Veel mensen gebruiken daarom airdrop of een andere functie voor het versturen van kiekjes.

Dat is omslachtig en vanaf nu gelukkig niet meer nodig. WhatsApp heeft een nieuwe functie waarmee je foto’s in HD-kwaliteit kunt verzenden. De feature wordt in de komende weken wereldwijd uitgerold en zodra je er gebruik van kunt maken, zie je bij het versturen van een beeld een HD-knopje staan. Als je daarop drukt, kun je kiezen tussen standaardkwaliteit of HD-kwaliteit. Als je voor de tweede optie gaat, krijg je een betere foto, maar die doet er weliswaar langer over om te verzenden. Bij slecht internet kun je je foto dus beter in standaardkwaliteit versturen.

Ontdek meer