Rock Werchter maakt volledige line-up bekend

Karen Luiken-06 maart 2023 om 07:06

De line-up van Rock Werchter is compleet. De organisatie van het festival kondigde in de voorbije weken meerdere artiesten aan en heeft met een laatste badge van 34 namen het affiche rond gemaakt.

Rock Werchter vindt dit jaar van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli plaats. Nieuwe namen voor de donderdag zijn Zwangere Guy, King Princess, Raye, Weyes Blood, Ashnikko, Holly Humberstone, The Snuts, The Reytons, Lil Lotus, Body Type en The Mary Wallopers.

Kasabian, Black Box Revelation, Bear’s Den, Viagra Boys, SONS, CMAT en Hideous worden op vrijdag in het Festivalpark verwacht.

Zaterdag is het de beurt aan XINK, blackwave., Vintage Trouble, Sofi Tukker, Danielle Ponder, The Murder Capital, Just Mustard, STONE, Dead Poet Society en Mayorga.

Op zondag wordt het festival afgesloten met Dermot Kennedy, Inhaler, The Teskey Brothers, Portland, Billy Nomates en Destroy Boys. Verder komt op deze dag ook MEROL optreden. Zij stond eigenlijk gepland voor de donderdag.

Eerder werden onder meer Muse, Arctic Monkeys, Stromae, Red Hot Chili Peppers, Stormzy, Liam Gallagher, Oscar and The Wolf, Queens of the Stone Age, Rosalía, Iggy Pop en Editors aangekondigd.

Tickets zijn in verkoop via ticketmaster.be. De volledige line-up zie je hieronder.

Highlight Festival last extra dag in

Maxine Decaluwé-28 maart 2023 om 11:00

Highlight festival viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Normaal duurt het festival één dag, maar nu zetten de organisatoren een dag extra op poten. Die zal op vrijdag 1 september doorgaan onder de naam Highlight LIVE.

Medeorganisator Lennert Vintevogel liet weten dat ze het vijfjarig bestaan niet zomaar laten voorbijgaan. “We wilden graag iets speciaals doen. Zo kwam het idee uit de bus om de avond voor het eigenlijke festival, iets met livemuziek te organiseren.” Daarnaast is er een tweede stage met een DJ booth voor opkomend talent.

Heel wat Nederlandstalige artiesten zijn reeds bekendgemaakt. Gene Thomas, Mama’s Jasje, Niels Destadsbader en drumfenomeen Michael Schack zullen optreden tijdens Highlight LIVE. De line-up voor het Highlight festival zelf op 2 september, wordt midden april de wereld ingestuurd.

Meer info en tickets vind je terug op highlightfestival.com!

Grote verandering voor Gentse Feesten 2023

Dieter Blarinckx-27 maart 2023 om 16:30- Foto:

Stad Gent

De lente is officieel in het land, dus beginnen veel mensen uit te kijken naar de goedgevulde festivalzomer. Maar wie van plan is om dit jaar ook naar de Gentse Feesten te gaan, leest nu best aandachtig verder, want er zal een grote verandering doorgevoerd worden.

De pleinorganisator van de Gentse Feesten, Ivan Saerens, heeft immers bekendgemaakt dat ieder Gents plein zijn eigen beker zal hebben. Die nieuwe regelgeving zal ingaan vanaf de aankomende editie van deze zomer.

Concreet wil dat dus zeggen dat wie deze zomer een pintje drinkt op een plein van de Gentse Feesten, dat pintje ook op hetzelfde plein moeten inleveren. Vorig jaar werkten nog tien Gentse pleinen met dezelfde beker, maar dat is nu dus voorgoed gedaan.

"Het is gewoon eenvoudiger voor iedereen”, klinkt het bij Ivan Saerens aan Het Nieuwsblad. Iedere organisator zal voortaan zijn eigen dranksysteem mogen bepalen. Hoe dat net in zijn werk zal gaan, zal later dit jaar bekendgemaakt worden.

Intussen blijf je op de hoogte via deze website.

Ontdek meer