Nederlandse app Plantigo redt planten

Dieter Blarinckx-05 maart 2023 om 20:15

Ben jij niet zo goed in het onderhouden van planten? Of ben jij net een fervent plantverzamelaar en constant op zoek naar nieuwe aanwinsten? Dan is de gratis app Plantigo waarschijnlijk wel iets voor jou!

Plantigo redt planten. De gratis app werd bedacht door digitaal ontwerper Marko Bozic en ecoloog Nick Kroese, allebei Nederlanders. Gebruikers van de app kunnen op een eenvoudige manier planten van elkaar kopen. En die app is razend populair aan het worden!

De app fungeert ook als een soort database van planten. Met de Plantigo-app kan de gebruiker door het maken van een foto de plant identificeren. Daarnaast vermeldt de app alle eigenschappen van de plant, die automatisch toegevoegd worden bij de geplaatste advertentie.

“Wij gunnen iedereen een urban jungle. Planten zorgen voor rust en een gezonde leefomgeving. We denken zo een vernieuwende bijdrage te leveren aan het begrip duurzaamheid”, klinkt het bij de twee bedenkers en jeugdvrienden.

Plantigo is nu te downloaden in Apple Store of Google Play Store.

Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Instagram en Facebook krijgen abonnementen zonder reclame

Karen Luiken-31 oktober 2023 om 07:35

Gebruikmaken van Instagram en Facebook zonder reclames? Dat kan binnenkort. Meta, het moederbedrijf achter de platformen, gaat zeer binnenkort betaalde versies zonder advertenties introduceren.

Het abonnement op Instagram en Facebook is vanaf november beschikbaar in de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Er zijn verschillende opties beschikbaar: een webversie en een variant voor smartphonegebruikers. De webversie kost tien euro per maand, de variant voor smartphonegebruikers is iets duurder en kost dertien euro per maand.

In eerste instantie zal de nieuwe abonnementsvorm alleen voor 18-plussers beschikbaar zijn.

Ontdek meer