Nederlandse app Plantigo redt planten

Dieter Blarinckx-05 maart 2023 om 20:15

Ben jij niet zo goed in het onderhouden van planten? Of ben jij net een fervent plantverzamelaar en constant op zoek naar nieuwe aanwinsten? Dan is de gratis app Plantigo waarschijnlijk wel iets voor jou!

Plantigo redt planten. De gratis app werd bedacht door digitaal ontwerper Marko Bozic en ecoloog Nick Kroese, allebei Nederlanders. Gebruikers van de app kunnen op een eenvoudige manier planten van elkaar kopen. En die app is razend populair aan het worden!

De app fungeert ook als een soort database van planten. Met de Plantigo-app kan de gebruiker door het maken van een foto de plant identificeren. Daarnaast vermeldt de app alle eigenschappen van de plant, die automatisch toegevoegd worden bij de geplaatste advertentie.

“Wij gunnen iedereen een urban jungle. Planten zorgen voor rust en een gezonde leefomgeving. We denken zo een vernieuwende bijdrage te leveren aan het begrip duurzaamheid”, klinkt het bij de twee bedenkers en jeugdvrienden.

Plantigo is nu te downloaden in Apple Store of Google Play Store.

Je kunt straks WhatsApp-berichtjes aanpassen

Karen Luiken-23 mei 2023 om 07:02- Foto:

Photo by Adem AY on Unsplash

Berichtje via WhatsApp verstuurd waar je niet veel later spijt van hebt? Misschien had je het net anders willen verwoorden of ontdek je een spelfoutje. Wat nu misschien nog voor stress kan zorgen, is straks geen probleem meer. WhatsApp komt met een nieuwe functie waarbij je berichten binnen een kwartier na verzenden aan kunt passen.

Het is al mogelijk om verstuurde berichten te verwijderen, maar appjes aanpassen kan helaas niet. Nóg niet, want WhatsApp gaat daar binnenkort verandering in brengen. De applicatie maakt het mogelijk om een bericht aan te passen door het lang ingedrukt te houden en vervolgens op ‘bewerken’ te klikken. De ontvanger ziet dan wel dat er aan het bericht gesleuteld is. Er komt namelijk bij te staan dat het appje bewerkt is, net zoals je nu kan zien wanneer een berichtje verwijderd is.

De functie wordt beschikbaar na een nieuwe update van WhatsApp, die ergens in de komende weken naar je scherm komt.

TikTok lanceert nieuwe functie voor muziekliefhebbers

Karen Luiken-17 mei 2023 om 11:41- Foto:

Photo by Olivier Bergeron on Unsplash

TikTok heeft het zoeken naar nieuwe muziek een stuk gemakkelijker gemaakt. Op de app is deze week de zoekfunctie ‘New Music’ gelanceerd.

Wie nu op TikTok zoekt naar ‘new music’, komt uit bij een blok met allerlei video’s van muzikale talenten. Momenteel staan daar bijvoorbeeld filmpjes tussen van Niall Horan, James Arthur en The Jonas Brothers. Je kunt kiezen tussen uitgelichte content, trending content of nieuw te ontdekken content.

De zoekplek is volgens TikTok een plek voor zowel opkomende als wereldberoemde artiesten om fanbases op te bouwen en te verbinden.

“TikTok is een bestemming voor artiesten die hun nieuwste werk willen uitlichten en voor muziekfans die nieuwe muziek willen ontdekken. Deze functie geeft artiesten een nieuwe manier om contact te maken met onze wereldwijde gemeenschap”, klinkt het in een persbericht van het platform.

Ontdek meer