Nederlandse app Plantigo redt planten

Dieter Blarinckx-05 maart 2023 om 20:15

Ben jij niet zo goed in het onderhouden van planten? Of ben jij net een fervent plantverzamelaar en constant op zoek naar nieuwe aanwinsten? Dan is de gratis app Plantigo waarschijnlijk wel iets voor jou!

Plantigo redt planten. De gratis app werd bedacht door digitaal ontwerper Marko Bozic en ecoloog Nick Kroese, allebei Nederlanders. Gebruikers van de app kunnen op een eenvoudige manier planten van elkaar kopen. En die app is razend populair aan het worden!

De app fungeert ook als een soort database van planten. Met de Plantigo-app kan de gebruiker door het maken van een foto de plant identificeren. Daarnaast vermeldt de app alle eigenschappen van de plant, die automatisch toegevoegd worden bij de geplaatste advertentie.

“Wij gunnen iedereen een urban jungle. Planten zorgen voor rust en een gezonde leefomgeving. We denken zo een vernieuwende bijdrage te leveren aan het begrip duurzaamheid”, klinkt het bij de twee bedenkers en jeugdvrienden.

Plantigo is nu te downloaden in Apple Store of Google Play Store.

Instagram gaat naaktfoto's blurren in DM's naar minderjarigen

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 14:47

No more unsolicited dick pics! Instagram gaat een nieuwe veiligheidsfunctie uitrollen die naakfoto's in DM's vervaagt. Dat doen ze om minderjarigen op het platform te beschermen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De functie zal standaard ingeschakeld zijn bij minderjarige gebruikers van Instagram, maar ook volwassenen worden aangemoedigd om de functie te gebruiken.

Wanneer de bescherming is ingeschakeld, ontvangen Instagram-gebruikers een melding waarin wordt benadrukt dat ze niet hoeven te reageren, met ook de optie om de afzender te blokkeren en te rapporteren. Meta benadrukte dat deze functie niet alleen bedoeld is om ongewenste nudes te voorkomen, maar ook om mensen te beschermen tegen oplichters die naaktbeelden sturen om anderen te manipuleren ze terug te sturen. Gebruikers die proberen een naaktfoto te DM'en, krijgen ook een waarschuwingsbericht over de gevaren van het delen van gevoelige foto's.

Deze gratis app gebruikt AI om leugens te onthullen

Joyce Vander Auwera-02 april 2024 om 12:00- Foto:

Pexels: MonsteraProduction

Stel je voor: een app die onthult of je vrienden, je crush of zelfs je baas de waarheid spreken. Klinkt als iets uit een sciencefictionfilm, toch? Nou, welkom bij de toekomst. Maak kennis met VerifEye, de AI-leugendetector die speurt naar subtiele oogbewegingen en belooft om leugenaars te ontmaskeren met 80% nauwkeurigheid.

Hoe werkt het? Gewoon je smartphone pakken, de camera op je ogen richten en VerifEye zijn ding laten doen. De app gluurt in je ogen en speurt naar die subtiele knipperingen en tikjes die verraden of je aan het liegen bent. Wees gewaarschuwd: deze app onthult niet alleen kleine leugentjes, maar kan zelfs je online persona checken. Dus zorg ervoor dat je eerlijk bent op sociale media, want VerifEye is altijd aan het gluren.

Maar laten we eerlijk zijn: 80% nauwkeurigheid klinkt misschien indrukwekkend, maar het is geen absolute waarheid. Voordat je je hele leven aan VerifEye toevertrouwt, onthoud dat AI zelfs mensen kan bedriegen. Dus, hoewel het een glimp van de toekomst lijkt, laten we voorzichtig zijn met onze geheimen.

Ontdek meer