Zot: 27-jarige fiets van Alaska naar Argentinië

Dieter Blarinckx-05 maart 2023 om 09:19- Foto:

Instagram

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en originele verhalen tegen. Zo ook dat van de 27-jarige Jonathan die fiets van Alaska naar Argentinië, een tocht van zo’n 35.000 kilometer.

De 27-jarige Amerikaan heeft de zotste avonturen meegemaakt. Van kamperen bij -15 graden, tot confrontaties met wilde beren, maar de eindmeet is in zicht. Hij deed er al zo’n negen maanden over, maar last nu even in een pauze in omwille van issues met zijn paspoort in Mexico. Maar hij zal snel de koers naar Argentinië verderzetten. Hij vertrok in Alaska en fietste zo door 17 landen om zo uiteindelijk in het meest zuidelijke punt van Argentinië te belanden.

Maar na al die verschillende landen, culturen en natuur, is er maar één ding dat hem bijgebleven is: de goedheid van mensen. Zo vertelt hij aan de pers:

"In het begin was ik soms wat wantrouwig, maar onderweg heb ik zoveel mooie momenten meegemaakt. Mensen die in loden hitte stoppen om me een koel drankje aan te bieden, mensen die me spontaan een slaapplek aanbieden ... ik heb zoveel goede mensen ontmoet."

Daarnaast sprak hij ook openlijk over zijn financiën en welke impact dit had op zijn centen:

"Ik heb hard gespaard om de tocht te kunnen maken en als ik terugkeer zal ik geen spaargeld meer hebben. Andere leeftijdsgenoten zouden me waarschijnlijk gek verklaren, maar ik vind deze ervaring zoveel belangrijker dan financiële zekerheid."

Momenteel zit hij dus even in Mexico, maar binnen twee weken zal hij zijn queeste hervatten.

Good luck Jonathan!

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer