De prijs van Nintendo Switch wordt verlaagd

Nico De Greef-13 september 2021 om 11:28

Nintendo heeft in alle stilte de prijs van de Nintendo Switch-spelcomputer verlaagd in Europa en andere werelddelen. Voorheen betaalde je voor de spelconsole nog makkelijk zo'n 330 euro, maar die prijs is nu gedaald met drie tientjes.


Sinds heden wordt het basismodel van de console in de meeste landen dan ook te koop aangeboden voor de adviesprijs van 299,99 euro. Amazon Frankrijk gaat nog een stapje verder en biedt de console zelfs aan voor 270 euro. In België is de prijs - op moment van schrijven - nog niet aangepast, maar verwacht wordt dat dit in de komende dagen of weken nog zal veranderen. Goed nieuws dus voor gamers die tot nu toe twijfelden om een Switch in huis te halen, want zij zullen de felbegeerde console voortaan aan een goedkopere prijs op de kop kunnen tikken!

Als reden voor de prijsdaling geeft Nintendo aan dat dit een gevolg is van de wisselkoersen en de aanstaande lancering van de Nintendo Switch OLED later dit jaar. Dat nieuwe model komt met een adviesprijs van € 365 en biedt onder andere een groter scherm, verbeterde luidsprekers en meer opslagcapaciteit.

Zo speel je het 'verborgen' Instagram-spel

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 09:45

Precies wat we nodig hebben: een nieuwe manier om tijd te doden op social media. Instagram heeft stiekem een game in je DM's verstopt.

Wil je het zelf problemen? Simpel! Open een bericht, stuur een emoji naar keuze en druk erop. Bam, je wordt naar het gamescherm gestuurd.

Het doel van het spel is om te voorkomen dat de emoji van het scherm valt door met je vinger een platform te verschuiven waarop de emoji kan blijven stuiteren. Hoe langer je je emoji in de lucht houdt, hoe sneller hij stuitert en hoe moeilijker het wordt.

Maker 'Dragon Ball Z' is op 68-jarige leeftijd overleden

Chelsy Vanlerberghe-08 maart 2024 om 10:38

De wereld neemt afscheid van Akira Toriyama, het genie achter 'Dragon Ball Z'. Hij overleed op 68-jarige leeftijd.

Dragon Ball Z is een Japanse animeserie uit 1980 die ook in ons land erg populair was. Dat was vooral te danken aan de expliciete en bloederige gevechten, iets wat in andere animeseries niet vaak voorkwam. In de serie beschermen Son Goku en zijn vrienden de aarde en andere planeten tegen verschillende schurken.

Daarnaast werkte Toriyama ook mee aan games zoals Dragon Quest en Chrono. Hiermee laat hij een onuitwisbare stempel na in de anime- en gamingwereld.Vaarwel, meester van de manga.

Ontdek meer