5 dingen die iedere 'Hogwarts Legacy'-speler haat

Dieter Blarinckx-05 maart 2023 om 08:49

De langverwachte en magische game 'Hogwarts Legacy' is een schot in de roos. Niet enkel bij Potterheads van het eerste uur, maar ook voor gamers die niets hebben met de Wizarding World. Maar naast veel goede stuff, zijn er ook enkele dingen waar gamers zich énorm aan storen. We sommen ze hier even voor je op.

'Hogwarts Legacy' is een actie-rpg die spelers meeneemt naar de beroemde tovenaarsschool Hogwarts van de jaren 1800. Je neemt de rol aan van een student(e) die een late uitnodiging krijgt om school te lopen op Hogwarts. Eenmaal daar ontdek je dat je over een ongebruikelijke gave beschikt: het overweg kunnen met een zeer oude vorm van magie. Of je deze gave voor goede of slechte doeleinden gebruikt is helemaal aan jou om te beslissen.

De game is een overdonderend succes, maar toch zijn er hier en daar enkele zaken die gamers mateloos irriteren. We vatten het hieronder even samen, en geloof ons, gamers van 'Hogwarts Legacy' gaan ze sowieso herkennen!

  1. De repetitieve dialogen. Denk bijvoorbeeld maar aan dezelfde zinnen die je karakter zegt bij het binnenwandelen van Hogsmeade, of de zinnen die je te horen krijgt bij het binnenstappen in je Room of Requirement, om over Floo Powder maar te zwijgen...
  2. De hoeveelheid aan trappen in de game. Het kasteel zit vol, maar dan ook vol met trappen. Ocharme de gamers die in Ravenclaw zitten...
  3. Het zoeken naar de Demiguise-standbeelden. Die heb je nodig om Alohomora ten volle te unlocken. Maar het zoeken naar die beeldjes kan enkel 's nachts en worden enkel zichtbaar als je Revelio gebruikt...
  4. De controls bij het vliegen. Zo kan je zelfs niet naar beneden kijken tijdens het vliegen of kan je niet genieten van een 360 graden view van deze prachtige en magische wereld. Alsook: waar is de photo mode?
  5. De zijmissie rond personage Sebastian Sallow is eigenlijk interessanter en belangrijker dan de hoofdmissies. Dankzij Sebastians zijmissie leer je ook de drie Unforgivable Curses, maar zit er ook een straf verhaal achter...

Maar overall is 'Hogwarts Legacy' een prachtige game in een oogverblindende magische wereld, met leuke missies en interessante personages.

Check hieronder de trailer:

Onderzoeker bewijst: 'Gamen maakt gelukkig'

Karen Luiken-01 juni 2023 om 09:02- Foto:

Photo by Florian Olivo on Unsplash

Er worden veel negatieve dingen gezegd over de effecten van gamen, maar volgens dr. Rowan Daneels van UAntwerpen is het helemaal zo slecht nog niet. Hij zegt dat videospelletjes bij kunnen dragen aan een goed leven.

“Doorgaans kijken we naar games door een lens van plezier en genot, maar het spelen kan ook een diepere, betekenisvolle ervaring oproepen”, zegt Daneels. Hij voerde gesprekken met 53 Vlaamse jongeren tussen de 12 en 18 jaar en kreeg daaruit een duidelijker beeld van de gedachtes die zij over gamen hebben. “Wat telkens terugkwam in de diepte-interviews is hoe jongeren diepere ervaringen ondervonden wanneer ze het gevoel hadden sociaal verbonden te zijn met hun medespelers. Ook droegen hartverwarmende, maar ook bedroevende, momenten in een game bij tot een diepere beleving.”

Wat Daneels verder ook ontdekte, is dat jongeren geluk ervaren als ze tijdens een game de kans krijgen tot (zelf)reflectie. “Denk maar aan verhaallijnen waarbij je als speler plots een moreel dilemma krijgt voorgeschoteld."

Betrokken zijn bij het hoofdthema in het gameverhaal – een evoluerende familieband tussen vader en zoon of broer en zus – en het zelf kunnen sturen van het verhaal via keuzemogelijkheden, het uniek interactieve karakter van games, zorgden voor deze gelukzalige momenten.

Met het onderzoek hoopt Daneels de reputatie van videogames op te blinken. “Momenteel kampt gamen nog altijd met een bedenkelijk imago”, zegt hij. “Het cliché van spelletjes spelen als nutteloos tijdverdrijf leeft nog steeds. Deze bevindingen tonen aan dat gamen anno 2023 allesbehalve oppervlakkig hoeft te zijn.”

PlayStation dropt nieuwe 'Spider-Man 2' beelden

Nico De Greef-26 mei 2023 om 14:37

Tijdens de PlayStation Showcase werd maar liefst meer dan 10 minuten aan gameplay van de aankomende Marvel-game Spider-Man 2 getoond. Een releasedatum voor de game werd nog niet bekendgemaakt, al zal het spel wel nog dit jaar uitkomen voor de PlayStation 5.

Een uitgebreide gameplay-video toont dat Peter Parker en Miles Morales in de aankomende sequel het op moeten nemen tegen een reeks nieuwe superschurken waaronder Kraven the Hunter en Dr. Curt Conners aka. The Lizard. De Kraven's Hunters zitten achter Lizard aan en Peter en Miles moeten hen zien tegen te houden. Daarbij zullen spelers tussen de twee helden kunnen schakelen.

De webslingeraars krijgen ook tal van nieuwe vaardigheden en handige gadgets. Zo zien we Miles met Web Wings waarmee hij door het luchtruim kan zweven. Peter's superheldenpak heeft dan weer een totale make-over gekregen met de toevoeging van de symbioot, een gevaarlijk levend organisme die de controle over zijn gastheer kan nemen.

Marvel's Spider-Man 2 wordt ontwikkeld door Insomniac Games en moet deze herfst uitkomen op de PlayStation 5.

Ontdek meer