Deze artiesten zetten zich in voor Turkije en Syrië

Dieter Blarinckx-03 maart 2023 om 21:32

Ons land zet alles op alles om de slachtoffers en nabestaanden van de hevige aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen. Zo zullen ook enkel Vlaamse artiesten hun schouders zetten onder de actie Syrië Turkije 1212. En dit is het muzikale resultaat.

Met het benefietnummer 'People Help the People' roepen zo’n 30 artiesten op om geld te doneren aan de actie Syrië Turkije 1212. Die inzamelactie kwam tot stand door het Consortium voor Noodhulp.

Artiesten die meegewerkt hebben aan het project zijn o.a. Camille, Francisco Schuster, Maksim Stojanac, Pommelien Thijs, Grace, Laura Tesoro, Hadise en Berre .

Daarnaast kan je op 6 maart ook geld doneren via alle Vlaamse radiozenders. Je kiest een nummer in ruil voor geld dat dan integraal naar verschillende hulporganisaties zal gaan.

Meer info kan je vinden op de website 1212.be.

Check hieronder het nummer 'People Help the People’:

Efteling dropt nu ook geurstokjes van bekende attracties

Dieter Blarinckx-19 maart 2023 om 17:59

Het is al een tijdje geweten dat Efteling-fans de geur van hun favoriete attractie in huis kunnen halen door middel van een geurspray. Maar nu heeft de Efteling ook iets nieuws aan hun geurgamma toegevoegd: geurstokjes!

Met deze nieuwe Efteling-geurstokjes wordt de heerlijke geur van jouw favoriete attractie verspreid met behulp van bijgeleverde houten stokjes. Die stokjes nemen het aroma in het potje op en verspreiden het geleidelijk aan in je kamer. Hoe meer stokjes er gebruikt worden, hoe krachtiger de geur aanwezig is en hoe langer de geur blijft hangen.

De geuren die je nu alvast kan vinden zijn deze van Fata Morgana, Droomvlucht en Symbolica. De geurstokjes komen op 20 euro, de traditionele geurspray op 15.

Veelgebruikte Gentse fietsenstalling sluit de deuren

Dieter Blarinckx-18 maart 2023 om 17:59- Foto:

Fietsbult blog

Belangrijk nieuws voor de Gentenaars die hun fiets vaak parkeren onder de Sint-Michielsbrug, want die fietsenstalling sluit (tijdelijk)!

Vanaf 20 maart zal de veelgebruikte fietsenstalling onder de Sint-Michielsbrug op slot gaan. De reden? Een grondige renovatie. Dat wil zeggen dat je tussen 20 maart en 11 april je fiets hier niet zal kunnen parkeren. Ook de openbare toiletten zullen afgesloten worden.

“We plaatsen nieuwe fietsenrekken. Daarnaast voorzien we de fietsenparking van een likje verf en een grondige schoonmaak”, klinkt het bij de Gentse Fietsambassade.

Zij verwijzen de fietsers nu door naar de parkings onder de Stadshal of aan De Krook.

Ontdek meer