Deze artiesten zetten zich in voor Turkije en Syrië

Dieter Blarinckx-03 maart 2023 om 21:32

Ons land zet alles op alles om de slachtoffers en nabestaanden van de hevige aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen. Zo zullen ook enkel Vlaamse artiesten hun schouders zetten onder de actie Syrië Turkije 1212. En dit is het muzikale resultaat.

Met het benefietnummer 'People Help the People' roepen zo’n 30 artiesten op om geld te doneren aan de actie Syrië Turkije 1212. Die inzamelactie kwam tot stand door het Consortium voor Noodhulp.

Artiesten die meegewerkt hebben aan het project zijn o.a. Camille, Francisco Schuster, Maksim Stojanac, Pommelien Thijs, Grace, Laura Tesoro, Hadise en Berre .

Daarnaast kan je op 6 maart ook geld doneren via alle Vlaamse radiozenders. Je kiest een nummer in ruil voor geld dat dan integraal naar verschillende hulporganisaties zal gaan.

Meer info kan je vinden op de website 1212.be.

Check hieronder het nummer 'People Help the People’:

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer