De Joepie maakt eenmalige comeback

Dieter Blarinckx-03 maart 2023 om 16:48

Het legendarische Vlaamse tienertijdschrift Joepie maakt binnenkort een comeback. Dat werd eerder deze week bekendgemaakt. Zangeres en actrice Pommelien Thijs siert de cover.

Het iconische blad was er 40 jaar lang voor jongeren en hielp hen met de meest prangende tienervragen en topics. En nu zal er ter ere van het jongerencollectief JEZ! een eenmalige nieuwe Joepie komen met de hulp van Het Laatste Nieuws.

Komende dinsdag 7 maart zal deze nieuwe uitgave van Joepie in de winkelrekken liggen. De Vlaamse zangeres en actrice Pommelien Thijs staat op de cover en vertelt openhartig over hoe ze soms over haar grenzen gaat en over hoe fans haar al berichten stuurden dat ze dankzij haar single ‘Ongewoon’ uit de kast durfden komen.

Joepie is vanaf dinsdag 7 maart te koop voor 6 euro. De opbrengst gaat integraal naar 200 jongerenorganisaties die verbonden zijn met JEZ!.

Spoiler alert: jouw naam is straks weer te vinden op een blikje Coca-Cola

Chelsy Vanlerberghe-27 maart 2025 om 14:31

Yes, het is weer zover: binnenkort scannen we de rekken af om onze naam (en die van onze besties) terug te vinden op een blikje Coca-Cola. De iconische ‘Share a Coke’-campagne maakt een comeback, en TAGMAG was erbij, recht vanuit Mexico City, waar de wereldwijde launch werd gevierd.

Voor wie het even vergeten was: ‘Share a Coke’ draait rond blikjes waarop het klassieke Coca-Cola-logo vervangen wordt door voornamen. Maar in 2025 wordt ‘Share a Coke’ in een nieuw jasje gestoken. Coca-Cola mikt met deze campagne op meer dan gewoon een blikje met je naam erop in de frigo: het draait allemaal om connectie. Online of offline. Met je vrienden. Gewoon door iets kleins te delen, zoals een fris blikje cola met hun naam erop. Het draait om momenten delen, connectie voelen en iemand laten weten: hey, ik dacht aan jou.

Wat we in Mexico zagen? Veel spektakel, een nieuwe campagnevideo die je goesting doet krijgen om meteen een blikje te delen, en een digitale tool waarmee je herinneringen met je vrienden kunt vastleggen. Wat vooral opviel? Dit smaakt naar meer. En nu is het wachten op wat er voor ons in België zit aan te komen. Vanaf 28 april is het zover, maar Coca-Cola houdt voorlopig nog veel onder de radar. Wat we nu al weten: er komen extra features in de app, een pak nieuwe namen en digitale snufjes die je vriendschapsmomenten net dat beetje persoonlijker maken.

Dus… keep your eyes open. Wie weet spot jij straks wel een blikje met jouw naam. Of die van je situationship. Of je ex. Tja, die verdient ook wel een blikje, toch? Sharing is caring, right?

€5.000 verdienen door 10 dagen in bed te liggen? Het kan!

Oscar Broothaers-26 maart 2025 om 10:35

5.000 euro in ruil voor 10 dagen bedrust? Say less! De Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) biedt deze kans aan vrijwilligers in een experiment dat de impact van ruimtevluchten op het menselijk lichaam onderzoekt. Klinkt apart, maar het heeft alles te maken met de toekomst van ruimtevaart.

De ESA zoekt vrijwilligers voor een vreemd maar belangrijk experiment: 10 dagen lang liggen op een waterbed om de effecten van gewichtsloosheid, zoals in de ruimte, na te bootsen. Dit maakt deel uit van het Vivaldi III-experiment, waarmee de ruimtevaartorganisatie onderzoekt hoe het menselijk lichaam zich aanpast aan langdurige ruimtevluchten.

De vrijwilligers liggen in waterbakken, waarbij hun lichaam tot net boven de taille onder water wordt gehouden, terwijl hun hoofd en armen boven water zweven. Het is allesbehalve een chill vakantie: de deelnemers blijven de hele tijd in een liggende houding en worden zelfs voor toiletbezoeken op een trolley vervoerd.

Na de 10 dagen volgt een periode van 5 dagen om de effecten verder te meten en 10 dagen later een follow-up om te kijken of er blijvende gevolgen zijn. Dit experiment helpt de ESA te begrijpen hoe ruimtevluchten het lichaam beïnvloeden, zodat ze astronauten beter kunnen voorbereiden op missies naar de maan, Mars en verder.

Deelnemers moeten tussen de 20 en 40 jaar oud zijn en voldoen aan enkele fysieke eisen, zoals een lengte van 1,65 tot 1,80 meter en een gezond BMI. Het klinkt misschien raar, maar de gegevens die worden verzameld kunnen echt een verschil maken voor de gezondheid van astronauten tijdens toekomstige ruimtevluchten.

Ontdek meer