Billie Eilish verwijdert alle social media

Karen Luiken-03 maart 2023 om 15:27

Billie Eilish heeft alle social media-apps van haar telefoon verwijderd. De zangeres zegt volgens Page Six dat ze daar verschillende redenen voor heeft, waar zelfbescherming er één van is.

“Ik kijk er niet meer naar. Ik heb het allemaal van mijn telefoon verwijderd en dat was een ding voor mij”, zegt Billie, die daaraan toevoegt dat internet een groot onderdeel van haar jeugd is geweest. “Toen ik in mijn tienerjaren kwam, waren er iPhones, en er kwam steeds meer naarmate ik ouder werd.”

Een van de redenen waarom Billie niet meer op social media kijkt, is omdat ze niet graag foto’s van zichzelf tegenkomt. “Langzaam maar zeker kwam ik op het internet steeds meer video’s en dingen tegen die over mij gaan. Dat vind ik niet leuk”, geeft ze toe. “Dat is wat me bang maakt aan het internet. Het maakt je goedgelovig. Alles wat ik op internet lees, geloof ik. Ik weet dat het stom is en ik zou dat niet moeten doen, vooral omdat ik bewijs heb dat niet alles klopt. Bijna niets ervan is waar.”

Flo Windey trekt de grens in nieuwe 'faqda'-reeks

Karen Luiken-20 maart 2023 om 11:31

Flo Windey gaat voor een nieuw seizoen van ‘faqda’ weer op zoek naar moeilijk bespreekbare onderwerpen. Dit keer richt ze zich op vier verschillende thema’s, waar ‘consent’ (oftewel wederzijdse toestemming) er één van is.

Hoe trek je een grens? Die vraag staat centraal in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van de ‘faqda’-reeks. Flo gaat op zoek naar wat consent juist is en wat niet. Ze trekt de straat op en vraagt voorbijgangers wat consent voor hen betekent.

"Consent is voor mij essentieel. Niet weg te denken”, zegt Flo. “Ik heb een paar ervaringen gehad waar mensen geen toestemming vroegen en over mijn grenzen gingen en dat heeft mij zo slecht doen voelen dat ik niet anders kon doen dan mij er nu nog meer over uit te spreken. Want ik wil me nooit meer zo shit voelen."

Het nieuwe seizoen van ‘faqda’ is vanaf nu te zien op VRT MAX.

Streamz deelt exclusieve beelden van 'The Last of Us'

Karen Luiken-20 maart 2023 om 09:48

Terwijl fans met smart wachten op het tweede seizoen van ‘The Last of Us’ is er op Streamz alweer iets nieuws over de serie gedropt. De streamingsdienst heeft een exclusieve special gelanceerd waarin de kijker wordt meegenomen achter de schermen.

Het gaat om een documentaire van een half uur met hoofdrolspelers Pedro Pascal en Bella Ramsey. Zij vertellen net als maker Neil Druckmann over wat ze nodig hadden om de show te maken. Er komen special effects voorbij en Pascal, die Joe speelt in de serie, vertelt onder andere hoe moeilijk én leuk het was om het barre winterweer te ervaren dat de fictieve post-apocalyptische wereld van 'The Last of Us' bedekt.

‘The Making of The Last of Us’ is vanaf nu te zien op Streamz. Een trailer bekijk je hier:

Ontdek meer