Op deze manier verzetten tieners zich tegen uitspraak van rechtbank

Maxine Decaluwé-03 maart 2023 om 14:30- Foto:

Kim Raff

Ty Larson en zijn zus gaan viraal op TikTok, nadat ze zichzelf in zijn kamer opsloten. Dat deden ze om contact met hun vader te vermijden, want hij zou hen in het verleden mishandeld hebben. Nu oordeelde een rechter dat ze zich alle drie moeten verzoenen op een hereningingskamp, zo blijkt uit een rapport van ProPublica.

Met deze ‘virale stunt’ verzetten broer en zus Larson zich tegen het bevel van de rechtbank en willen ze de zaak onder de aandacht brengen. Het zogenaamde hereningingskamp, Turning Points for Families, dient om zich vier dagen af te zonderen op een onbekende locatie. Daarna blijven ze 90 dagen onder de hoede van de vervreemde ouder en is contact met de andere ouder of verwante familieleden verboden.

Er loopt momenteel een strafrechtelijk onderzoek met nieuwe beschuldigingen tegen vader Larson. Een eerder strafrechtelijk onderzoek liep vast in februari 2021, toen aanklagers vaststelden dat ze niet voldoende bewijsmateriaal hadden.

"Ik werd met mijn hoofd onder water gehouden toen ik vier was, of hij liet de kraan in mijn anus lopen tot ik niet meer kon ademen. Ook dreigde hij met moord op mijn moeder en zus als ik iemand over het misbruik zou vertellen", zegt Ty in een interview met ProPublica.

Sommige van zijn video's zijn al meer dan 380.000 keer bekeken.

Gevaarlijke TikTok-trend gaat viral

Karen Luiken-01 april 2023 om 07:22

Artsen waarschuwen een nieuwe TikTok-trend die momenteel viral gaat. Het gaat om ‘beezin’, waarbij mensen lippenbalsem op hun oogleden aanbrengen om ‘high’ te worden zodat ze de hele nacht kunnen studeren.

Beezin zou het gevoel van high- of dronken zijn nabootsen, met als resultaat dat je alerter wordt. Klinkt misschien leuk, maar dat is het volgens artsen niet. Zij zeggen dat de trend huidaandoeningen en infecties kunnen veroorzaken die gezichtsbedreigend zijn.

Vooral lippenbalsem met pepermunt zou hiervoor kunnen zorgen. “Menthol geeft de ogen een verkoelend effect door zijn alcoholische aard, maar dit is slechts tijdelijk. De bloedvaten kunnen afknellen en bij herhaaldelijk gebruik kunnen de ogen uitdrogen”, zegt Dr. Mike Balgemann tegen Daily Mail. Als het stofje in de ogen komt, kan het risico op glaucoom en infectie verhogen.

“Als je lippenbalsem op je ogen smeert die mogelijk in contact is gekomen met een virale infectie, zoals een koortslip, kan het risico op een herpesinfectie van het oog verhogen. Dat kan aanzienlijke schade toebrengen op de hoornvlies.”

Je eet Merci je hele leven al verkeerd

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:28

Iedereen die van Merci houdt, zal de struggle herkennen. Je pakt het chocolaatje gretig uit, pakt het vast en stopt het in je mond. Met als resultaat: vieze, vette, met chocolade besmeurde vingers. Een probleem dat vanaf nú verleden tijd kan zijn.

Een TikTokker heeft een filmpje gedeeld dat de monden van veel kijkers open laat vallen. Want wat blijkt nou? Je hoeft helemaal geen vieze vingers te hebben als je Merci eet. Het merk heeft een handige manier bedacht om dit tegen te gaan.

De verpakking blijkt zo in elkaar te zitten dat je het folietje dat om de chocolade gewikkeld zit, voor de helft kunt afscheuren. Zo kun je je traktatie veilig (lees: zonder viezigheid) vasthouden terwijl je het eet.

Sommige mensen kenden het trucje al, andere staan versteld. “Ben nu 43 en wist het nog niet”, zegt iemand op TikTok. “Je bent nooit te oud om te leren.”

Ontdek meer