Kom cultuur opsnuiven tijdens Calamartes in Antwerpen

Maxine Decaluwé-03 maart 2023 om 10:40- Foto:

© Kioni Papadopoulos

Cultuurfestival Calamartes viert 'Crystal edition'. Al vijftien jaar stampen studentenverenigingen van UAntwerpen dit fenomeen uit de grond, en dat moet gevierd worden. Vanaf maandag 6 maart organiseren ze een week lang culturele activiteiten. Kom dat zien, of eerder doen!

De bedoeling van het festival is om cultuur en de Antwerpse student samen te brengen. Bereid je voor op een goedgevuld cultureel programma met onder andere een comedy-avond, Afrikaanse dans en een poëzieworkshop. Alles gaat door in de befaamde spiegeltent, die dit jaar verhuist naar de parking van Gebouw R op de Stadscampus.

Met het festival willen ze niet enkel studenten bereiken, ook de jongere én oudere generaties zijn welkom. Zo wordt er iedere ochtend kinderanimatie voorzien voor basisscholen in de buurt. Of komen de bewoners van woonzorgcentrum OLV een dans’ke placeren tijdens 'TD Pensionné’.

Het cultuurprogramma wordt maandagavond officieel ingewijd met optredens van Jente Neels en de band JAKOMO. Be there!

Ready to dance? TAGMAG brengt de beste dj's naar Sotto's op 15 april!

Nezir Yikik-01 april 2023 om 08:22

Op 15 april zakt TAGMAG af naar Sotto’s om de nacht he-le-maal tot leven te brengen met de beste dj-sets van het moment. Dans tot de zon opkomt met de heetste namen zoals: Louis XIV & Jamie-Lee Six, Michael Amani, X-TOF, Clémentine Caron, Jaël Ost, Clémentine Caron en Kobe Peeters.

Get your squad together en bestel je tickets vandaag nog via sottos.be/ticketshop!

Groot basketbaltoernooi komt naar België

Karen Luiken-30 maart 2023 om 15:23

Het grootste internationale 3x3 basketbaltoernooi ter wereld komt binnenkort naar België. Op drie verschillende data in april en mei vormen Antwerpen, Brussel en Charleroi het decor van de Red Bull Half Court.

De Red Bull Half Court is een tournament waarbij alles draait om snelheid, offensief spelen en het scoren van zoveel mogelijk punten. In teams van vier strijden streetballers op een half veld, gedurende tien minuten of totdat één team 21 punten heeft gescoord. Alleen de allerbesten komen in aanmerking voor de felgebeerde prijs: een ticket naar de World Finales in het Servische Belgrado.

Mensen die mee willen doen, kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de qualifiers. Die vinden op drie verschillende data plaats: 29 april (Antwerpen), 13 mei (Brussel) en 20 mei (Charleroi). De finale staat op zaterdag 27 mei gepland in Brussel.

Meer info vind je hier.

Ontdek meer