Treinticket zal gecontroleerd worden op perron

Dieter Blarinckx-03 maart 2023 om 08:30

Wie vaak de trein neemt let nu best even goed op. De NMBS heeft namelijk bekendgemaakt dat ze vaker en consequenter tickets gaan controleren. Niet op de trein, maar wel op het perron.

Vanaf nu kan het vaker gebeuren dat je op het perron al gevraagd wordt om je geldig treinticket te laten controleren. Dat wordt vanaf nu vaker gedaan omwille van de talloze klachten van conducteurs over het feit dat ze soms agressieve reacties krijgen van passagiers zonder ticket op de trein. De oplossing? Tickets controleren vooraleer mensen de trein opstappen. Wie dan geen geldig ticket kan voorleggen, mag de trein niet in.

Deze controles zullen gedaan worden door Securail, de dienst die zich bekommert om de veiligheid in de vele Belgische stations en op de treinen. In totaal zullen er zo’n 150 extra werknemers worden aangenomen om deze tickets te controleren.

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer