Treinticket zal gecontroleerd worden op perron

Dieter Blarinckx-03 maart 2023 om 08:30

Wie vaak de trein neemt let nu best even goed op. De NMBS heeft namelijk bekendgemaakt dat ze vaker en consequenter tickets gaan controleren. Niet op de trein, maar wel op het perron.

Vanaf nu kan het vaker gebeuren dat je op het perron al gevraagd wordt om je geldig treinticket te laten controleren. Dat wordt vanaf nu vaker gedaan omwille van de talloze klachten van conducteurs over het feit dat ze soms agressieve reacties krijgen van passagiers zonder ticket op de trein. De oplossing? Tickets controleren vooraleer mensen de trein opstappen. Wie dan geen geldig ticket kan voorleggen, mag de trein niet in.

Deze controles zullen gedaan worden door Securail, de dienst die zich bekommert om de veiligheid in de vele Belgische stations en op de treinen. In totaal zullen er zo’n 150 extra werknemers worden aangenomen om deze tickets te controleren.

VIVES introduceert bacheloropleiding 'Drone Applications'

Chelsy Vanlerberghe-22 augustus 2024 om 15:13

VIVES pakt uit met een primeur: de allereerste bacheloropleiding 'Drone Applications' in Vlaanderen! Vanaf september kunnen 30 studenten in Oostende aan de slag met drones die kunnen vliegen, varen en rijden. Je leert niet alleen hoe je ze bestuurt, maar ook hoe je ze technisch in topvorm houdt en op allerlei manieren inzet, van logistiek tot landbouw.

Drones zijn al lang geen sciencefiction meer. Ze worden steeds belangrijker, van pakketjes leveren in drukke steden en oceanen afspeuren naar nieuwe diersoorten tot het controleren van gewassen in de landbouw. En met de opkomst van AI gaat die evolutie alleen maar sneller. Afgestudeerden van deze nieuwe opleiding zullen dus meer dan gewild zijn in verschillende sectoren.

Dat de opleiding in Oostende wordt georganiseerd, is geen toeval. De stad is al een knooppunt voor dronetechnologie, met bedrijven zoals Exail Robotics. De opleiding is een kans om je te verdiepen in een sector die volop in beweging is. Iets voor jou? Meer informatie lees je hier.

Dit kan je niet geloven. Wil jij dat het stopt?

Simon Smetryns-13 augustus 2024 om 16:13

In België worden er dagelijks 65.000 mannelijke kuikens vergast of levend verbrijzeld, wat neerkomt op 24 miljoen per jaar. Dit gebeurt omdat deze kuikens gezien worden als ‘nutteloos’, aangezien ze geen eieren kunnen leggen voor de eierindustrie. Clé liet mensen op de dijk in Blankenberge de gruwelijke beelden zien om mensen op de hoogte te brengen van deze praktijken.

Elke kraai telt, ook de jouwe! Surf snel naar https://kraaiernaar.be en teken de audiopetitie om het verschil te maken.

Ontdek meer