Lewis Capaldi vergeleken met 'Harry Potter'-freak

Maxine Decaluwé-02 maart 2023 om 09:30- Foto:

© Joel Hoylaerts

Er wordt de laatste tijd veel gespot met het uiterlijk van Lewis Capaldi. Eerder ging het om opmerkingen over gelijkenissen met de schotse zangeres Susan Boyle (bekend van Britain's Got Talent '19) en de Duitse politica Angela Merkel. Dit keer menen fans enkele gelijkenissen te zien met één van de 'Harry Potter'-sterren.

De 26-jarige zanger deelde een video waarin hij onthulde wie zijn dubbelganger uit de wereld van hekserij en tovenarij blijkt te zijn. "Tijdens een avondje stappen kwam er plots een willekeurige man naar me toe en zei dat ik leek op Alastor 'Mad-Eye' Moody uit Harry Potter", klinkt het op TikTok.

De vergelijking kwam binnen als een zware belediging, als je weet dat het 'Harry Potter'-personage op een littekenachtige, griezelige oude tovenaar vertolkt. Lewis begreep de gelijkenis met Brendan Gleeson, die de rol van Moody speelt in The Banshees of Inisherin, nog wel. Maar nu is hij zwaar teleurgesteld.

Ook fans zeggen dat ze de vergelijking niet kunnen ontkennen.

JADE van Little Mix lost eerste solosingle

Chelsy Vanlerberghe-19 juli 2024 om 13:12

JADE, oftewel Jade Thirlwall van girlband Little Mix, heeft vandaag haar eerste solosingle uitgebracht: 'Angel of My Dreams'. Ze trakteerde haar fans ook meteen op een bijhorende music video.

Het gaat over haar haat-liefdeverhouding met de popindustrie, waar ze sinds 2011 middenin zit.

“Ik wilde geen veilig eerste nummer uitbrengen, dat was echt belangrijk voor mij,” zegt JADE. “Ik wil laten zien wie ik ben als soloartiest. Ik wil dat mensen het horen en denken 'wat is dit voor een nummer?'. Mijn grootste nachtmerrie is dat iemand mijn nummer hoort en zegt 'dat is wel leuk'.”

In de teksten wilde JADE terugkijken op haar tijd in een industrie die haar zowel enorme hoogtepunten als diepe dalen heeft gebracht. “Het gaat over hoe geobsedeerd ik ben met de industrie – dus er zijn teksten zoals 'love when you call me a star' – maar er is ook de donkere kant die daarbij hoort. Het is niet zo glamoureus als het lijkt", legt ze uit.

Amerikaanse stalker Taylor Swift opgepakt in Duitsland

Karen Luiken-19 juli 2024 om 08:15

Een Amerikaanse man is opgepakt op verdenking van het stalken van Taylor Swift. Dat gebeurde in Duitsland, waar de zangeres op dit moment is voor optredens van haar ‘The Eras Tour’.

De man werd gearresteerd nadat hij Taylor en haar vriend Travis Kelce had lastiggevallen op social media. Hij wordt in ieder geval tot zaterdag vastgehouden, wat betekent dat hij tot die tijd niet in de buurt kan komen van Taylor. De zangeres is tot en met vandaag in het Duitse Gelsenkirchen en reist daarna voor andere concerten door naar Hamburg en München.

“De bedreigingen waren zo ernstig dat gevaar voor beide personen niet kon worden uitgesloten”, zegt de politie van Gelsenkirchen over de berichten van de stalker.

Ontdek meer