Met dit liedje gaat Nederland naar het songfestival

Karen Luiken-02 maart 2023 om 07:51

Over twee maanden is het weer zover: het songfestival gaat van start. Langzaam maar zeker maken steeds meer landen hun inzending bekend. Gisteren was het de beurt aan Mia Nicolai en Dion Cooper, de artiesten die Nederland vertegenwoordigen.

Het liedje waarmee het duo het songfestival hoopt te winnen, draagt de title ‘Burning Daylight’ en gaat over ‘vallen, fouten maken en dan weer opstaan’. De Nederlandse zanger Duncan Laurence, die het songfestival in 2019 won, heeft geholpen bij het schrijven van het nummer.

Mia en Dion staan niet heel hoog bij de bookmakers van het songfestival; ze schommelen rond de tiende plek. Grootste kanshebber is Zweden, gevolgd door Oekraïne, Finland en het Verenigd Koninkrijk.

Het songfestival begint op 9 mei en duurt tot en met 13 mei. Nederland staat in de eerste halve finale.

Tweede seizoen 'House of the Dragon' krijgt minder afleveringen

Karen Luiken-01 april 2023 om 07:16

Het tweede seizoen van ‘House of the Dragon’ wordt korter dan het eerste. HBO heeft aangekondigd dat het vervolg minder afleveringen zal bevatten.

Het eerste seizoen bevatte tien afleveringen, het tweede zal er volgens Deadline slechts acht tellen. En dat komt onverwachts, aangezien HBO eerder onthulde dat beide seizoenen evenveel afleveringen zouden krijgen.

Reden van deze verandering? De plannen maken deel uit van een ‘langetermijnplan’ van de serie. Bepaalde delen uit het tweede seizoen zullen verschuiven naar het derde seizoen, waaronder een groot gevecht.

‘House of the Dragon 2’ gaat in de zomer van 2024 in première.

'Big Brother'-finalisten doen leuke ontdekking

Karen Luiken-31 maart 2023 om 13:43

De laatste dagen gebeurden er heel veel bijzondere dingen in het 'Big Brother'-huis. Er werd een groot feest georganiseerd, ontbijt klaargemaakt, en overal in het huis werden pingpongballen verstopt. Als de bewoners ontdekken dat dit gedaan is door hun ex-medebewoners, geloven ze hun ogen niet.

Ontdek meer