Steel de show met de zomercollectie van Scotch & Soda

Maxine Decaluwé-01 maart 2023 om 13:15- Foto:

website Scotch & Soda

De zomercollectie van Scotch & Soda is er! De items zijn geïnspireerd op het Vondelpark in Amsterdam. Daarbij staat het belang van bijen, bloemen en het parkleven centraal. Verwacht je aan een mix van tennisgeïnspireerde stijlen, tie-dye-tinten en borduurwerk.

Opvallend is dat de bloem een terugkerend patroon vormt doorheen de collectie. Het merk wil hiermee het belang van natuur en bijen aankaarten. Zo zijn ook enkele outfits gebaseerd op de werkkledij van een tuinman. Daarnaast staan dit seizoen tennisgeïnspireerde stijlen in de kijker, wat verwijst naar de tennisclub van het Vondelpark.

Positiviteit overbrengen is van groot belang binnen Scotch & Soda. Dat toont het merk door hun kledij om te toveren tot kunstwerken met borduursels en tie-dye. In combinatie met de nieuwe seizoenskleuren amazonegroen en cerise ben je volledig klaar voor de zomer!

1
2
3
4
5
6
1
2
3
4
5
6

Pukkelpop steunt 12-12 met verkoop unieke T-shirts

Maxine Decaluwé-24 maart 2023 om 10:45- Foto:

Pukkelpop

Er werden inmiddels heel wat acties op poten gezet, om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Omdat er nooit genoeg hulp is, wil nu ook Pukkelpop een steentje bijdragen aan Consortium 12-12. Dat doen ze door de verkoop van unieke PKP T-shirts.

De gevolgen van de aardbevingen in Syrië en Turkije blijven aanslepen. Tienduizenden gezinnen werden getroffen, waardoor velen niks meer om handen hebben. Pukkelpop leeft enorm mee en zamelt daarom geld in door de verkoop van nieuwe limited edition T-shirts.

In het logo werd een hartje verwerkt, wat de steun van Pukkelpop naar getroffen gezinnen en families betuigt. De volledige opbrengst van de verkoop, gaat integraal naar de non-profitorganisatie Consortium 12-12. De organisatie die zijn inkomsten uit donaties en inzamelacties put. Dit voor landen in een noodsituatie, zoals een natuurramp of ernstige hongersnood.

Een exclusieve Pukkelpop-shirt kost 20 euro. Bestellen (en steunen) kan nog tot en met maandag 10 april via deze link!

Slecht nieuws voor Scotch & Soda-fans

Maxine Decaluwé-21 maart 2023 om 11:00- Foto:

Scotch & soda

Kledingketen Scotch & Soda heeft zijn faillissement aangevraagd, althans voor de winkels in Nederland. Een negatieve impact van corona en een te hoge inflatie zijn de boosdoeners, dat meldt het bedrijf op Linkedin.

De 32 winkels in Nederland blijven voorlopig nog open, want er wacht nog een rompslomp met de rechtbank. Ondertussen gaat curator Jasper Berkenbosch wel al op zoek naar een kandidaat die het bedrijf overeind wil houden.

Scotch & Soda kreeg het sinds de pandemie steeds moeilijker. Vooral de laatste lockdown eind 2021 en begin 2022 sloeg in als een bom. "Toen was er plots een grote daling in het consumentenvertrouwen door de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis én de hoge inflatie".

Ondanks dat ze konden rekenen op kredietverstrekkers en de eigenaar van het bedrijf - investeringsmaatschappij Sun Capital - was er te weinig tijd om een verkoop te realiseren.

Maar, geen paniek! De winkels in België vallen niet onder het faillissement. Je kan dus nog steeds naar hartenlust shoppen in je favoriete winkel!

Ontdek meer