Slapen is key in nieuw spel Pokémon Sleep

Karen Luiken-28 februari 2023 om 16:35

Pokémon Sleep, zie het als een luie versie van Pokëmon Go, komt naar je scherm. De mobiele app werd in 2019 voor het eerst aangekondigd en krijgt nu eindelijk wat meer details.

Het spelletje is een soort slaaptracker waarbij je met pokémon communiceert door – jawel - te slapen. Afhankelijk van hoe je slaapt trek je verschillende wezens aan. Als je vast slaapt communiceer je dus met andere pokémon dan wanneer je in een lichte nachtrust bent.

Voor het spelletje heb je alleen een werkende smartphone nodig. Het is nog niet bekend wanneer Pokémon Sleep precies gelanceerd wordt, maar volgens The Verge gebeurt dat in ieder geval dit jaar nog voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

Messenger keert terug naar Facebook-app

Karen Luiken-09 maart 2023 om 07:25

Vind jij het ook zo irritant dat je twee verschillende apps hebt voor Facebook en Messenger? Dan ga je vast heel blij worden van dit nieuws. Facebook-leider Tom Alison heeft in een blogpost bekendgemaakt dat de twee apps zich binnenkort weer herenigen.

Hoewel CEO Mark Zuckerberg ooit heeft verklaard dat de twee verschillende apps ‘voor een betere ervaring’ zouden zorgen, blijkt dat nu toch niet het geval. De Messenger-app, die sinds 2014 bestaat, maakt binnenkort weer deel uit van de Facebook-app. Meta maakt de overstap om beter te kunnen concurreren met TikTok, die al heel lang gebruikmaakt van ingebouwde berichtopties.

Het is nog niet bekend wanneer de verandering wordt doorgevoerd. Volgens Tom Alison zijn ze momenteel bezig met tests ‘die zich binnenkort uitbreiden’.

TikTok wordt mogelijk verbannen in Verenigde Staten

Karen Luiken-07 maart 2023 om 07:12

De kans bestaat dat TikTok binnenkort wordt verbannen in de Verenigde Staten. Twee Amerikaanse senatoren komen met een wetsvoorstel waarmee president Joe Biden tot deze stap over zou kunnen gaan.

TikTok, een app die afkomstig is uit China, ligt al tijden onder vuur. Dat komt omdat het bedrijf heeft toegegeven dat bepaalde werknemers toegang hadden tot gegevens van gebruikers in Europa en de Verenigde Staten.

Met de nieuwe wet, waar door een Republikeinse en Democratische senator een voorstel voor is gedaan, mag Biden technologie uit het buitenland als dreiging betitelen en het op die manier verbieden. Het Chinese TikTok valt daar dus onder.

Bidens voorganger Donald Trump probeerde TikTok ook al ooit te verbieden, maar dat kreeg hij niet voor elkaar.

Ontdek meer