Slapen is key in nieuw spel Pokémon Sleep

Karen Luiken-28 februari 2023 om 16:35

Pokémon Sleep, zie het als een luie versie van Pokëmon Go, komt naar je scherm. De mobiele app werd in 2019 voor het eerst aangekondigd en krijgt nu eindelijk wat meer details.

Het spelletje is een soort slaaptracker waarbij je met pokémon communiceert door – jawel - te slapen. Afhankelijk van hoe je slaapt trek je verschillende wezens aan. Als je vast slaapt communiceer je dus met andere pokémon dan wanneer je in een lichte nachtrust bent.

Voor het spelletje heb je alleen een werkende smartphone nodig. Het is nog niet bekend wanneer Pokémon Sleep precies gelanceerd wordt, maar volgens The Verge gebeurt dat in ieder geval dit jaar nog voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Instagram en Facebook krijgen abonnementen zonder reclame

Karen Luiken-31 oktober 2023 om 07:35

Gebruikmaken van Instagram en Facebook zonder reclames? Dat kan binnenkort. Meta, het moederbedrijf achter de platformen, gaat zeer binnenkort betaalde versies zonder advertenties introduceren.

Het abonnement op Instagram en Facebook is vanaf november beschikbaar in de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Er zijn verschillende opties beschikbaar: een webversie en een variant voor smartphonegebruikers. De webversie kost tien euro per maand, de variant voor smartphonegebruikers is iets duurder en kost dertien euro per maand.

In eerste instantie zal de nieuwe abonnementsvorm alleen voor 18-plussers beschikbaar zijn.

Ontdek meer