Hype'O Dream lost nieuwe namen

Maxine Decaluwé-13 maart 2023 om 13:30- Foto:

Wendy Wei via Pexels

De tickets voor Hype'O Dream vliegen de deur uit. 74% van de tweede wave is inmiddels al uitverkocht. Het Waregems dancefestival breidt de line-up uit met tal van nieuwe dj's. Feestje gegarandeerd!

De line-up begint vorm te krijgen met deze spetterende dj's: 5napback, Coone, D'Angello & Francis, DJ F.R.A.N.K., Louis XIV ft. Jamie-Lee Six, Jan Vervloet, Lennert Wolfs, Lowriderz, M.I.K.E. PUSH, Michiel Cnudde, Seth Hills, Sven Lanvin en Yves Deruyter. Ook Jinho 9 (bekend van TikTok) en rapper Jonna Fraser komen de weide onveilig maken.

Eerder werden namen als Michael Amani, Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob, Regi ft. Pauline, Viktor & Kobe, Ronnie Flex en Sylver (DJ WOUT FT. SILVY) aangekondigd.

Het verkoopsysteem werkt in waves en start vanaf 45 euro. Voor een combi betaal je 84 euro. t' Is voor de snelle vogels, want er zijn slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar voor deze spotprijzen.

Met een openingsavond op vrijdag, is het festival dit jaar officieel uitgegroeid tot een echte tweedaagse. Het festival loopt van 14 tot 15 juli.

Highlight Festival last extra dag in

Maxine Decaluwé-28 maart 2023 om 11:00

Highlight festival viert dit jaar zijn vijfde verjaardag. Normaal duurt het festival één dag, maar nu zetten de organisatoren een dag extra op poten. Die zal op vrijdag 1 september doorgaan onder de naam Highlight LIVE.

Medeorganisator Lennert Vintevogel liet weten dat ze het vijfjarig bestaan niet zomaar laten voorbijgaan. “We wilden graag iets speciaals doen. Zo kwam het idee uit de bus om de avond voor het eigenlijke festival, iets met livemuziek te organiseren.” Daarnaast is er een tweede stage met een DJ booth voor opkomend talent.

Heel wat Nederlandstalige artiesten zijn reeds bekendgemaakt. Gene Thomas, Mama’s Jasje, Niels Destadsbader en drumfenomeen Michael Schack zullen optreden tijdens Highlight LIVE. De line-up voor het Highlight festival zelf op 2 september, wordt midden april de wereld ingestuurd.

Meer info en tickets vind je terug op highlightfestival.com!

Grote verandering voor Gentse Feesten 2023

Dieter Blarinckx-27 maart 2023 om 16:30- Foto:

Stad Gent

De lente is officieel in het land, dus beginnen veel mensen uit te kijken naar de goedgevulde festivalzomer. Maar wie van plan is om dit jaar ook naar de Gentse Feesten te gaan, leest nu best aandachtig verder, want er zal een grote verandering doorgevoerd worden.

De pleinorganisator van de Gentse Feesten, Ivan Saerens, heeft immers bekendgemaakt dat ieder Gents plein zijn eigen beker zal hebben. Die nieuwe regelgeving zal ingaan vanaf de aankomende editie van deze zomer.

Concreet wil dat dus zeggen dat wie deze zomer een pintje drinkt op een plein van de Gentse Feesten, dat pintje ook op hetzelfde plein moeten inleveren. Vorig jaar werkten nog tien Gentse pleinen met dezelfde beker, maar dat is nu dus voorgoed gedaan.

"Het is gewoon eenvoudiger voor iedereen”, klinkt het bij Ivan Saerens aan Het Nieuwsblad. Iedere organisator zal voortaan zijn eigen dranksysteem mogen bepalen. Hoe dat net in zijn werk zal gaan, zal later dit jaar bekendgemaakt worden.

Intussen blijf je op de hoogte via deze website.