6 op 10 jonge mannen blijven liever single

Maxine Decaluwé-27 februari 2023 om 16:45- Foto:

via Pexels

63% van de mannen onder de dertig heeft minder nood aan een relatie. De invloed van sociale media blijkt de voornaamste reden te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew Resarch Center.

Jonge mannen kijken vaak porno, spotten graag sexy personen op Instagram en halen dus veel voldoening uit zelfbevrediging. “Veel jonge mannen krijgen hun behoeften online bevredigd, zonder dat ze uit te hoeven gaan," veronderstelt psycholoog Fred Rabinowitz.

Andere psychologen merken dat vrouwen eerder een brunch met vrienden verkiezen boven een date die, hoogstwaarschijnlijk, op niets uitdraait. Anderzijds is uit COVID-cijfers af te leiden dat mannen door de pandemie liever een avondje alleen zijn, in plaats van een potentiële partner te ontmoeten.

Daarbovenop blijkt uit een onderzoek van het ‘Survey Center on American Life’ dat 15% van de mannen géén hechte vriendschappen heeft. Daardoor voelen jonge mannen zich over het algemeen eenzamer dan vrouwen.

'Geordie Shore'-ster Holly bevallen van eerste kindje

Karen Luiken-07 juni 2023 om 08:48

De ‘Geordie Shore’-familie heeft er een nieuw lid bij gekregen. Holly Hagan is bevallen van een kindje, laat ze weten via social media.

Holly en haar man Jacob hebben een zoontje gekregen dat ze de naam Alpha-Jax Blyth hebben gekregen. Het is voor beiden het eerste kindje.

Holly en Jacob leerden elkaar in 2017 kennen tijdens een vakantie op Ibiza. Vorig jaar gaven ze elkaar het jawoord op datzelfde eiland. “Gefeliciteerd met ons jubileum”, schreef Jacob gisteren op Instagram. “Precies een jaar geleden trouwen we op Ibiza. Nu zitten we met ons zoontje in onze babybubbel. Wat een jaar is het geweest.”

Apple gaat stoppen met autocorrectie bij woordje 'fuck'

Karen Luiken-07 juni 2023 om 08:28

Apple leek het lange tijd niet te willen accepteren dat mensen soms ‘fuck’ willen typen. Telkens als het woordje werd gebruikt, maakte de autocorrectie er automatisch het woordje ‘duck’ van. Maar dat is binnenkort verleden tijd.

Na twintig jaar klagen over de autocorrectie van Apple wordt er nu eindelijk geluisterd. Apple gaat het voor gebruikers mogelijk maken om ‘fuck’ te typen zonder automatisch te worden gecorrigeerd. Dat heeft Craig Federighi, softwarechef van het bedrijf, dinsdag aangekondigd tijdens een conferentie in Californië. Hij zegt dat de toestellen van Apple een ‘lerend’ toetsenbord krijgen. Als jij een woord wilt typen dat het toetsenbord eigenlijk niet kent maar dat jij vaak gebruikt, gaat hij het vanzelf herkennen.

De verandering wordt naar verwachting ingevoerd met de nieuwe iOS 17, die dit najaar beschikbaar zal zijn als software-update.

Ontdek meer