Harvey Weinstein krijgt 16 jaar cel bij

Dieter Blarinckx-26 februari 2023 om 14:45- Foto:

British GQ

De beruchte voormalige filmproducer Harvey Weinstein krijgt nog eens 16 jaar celstraf bij op zijn gewone straf. Die extra straf komt er nadat hij ook nog eens schuldig blijkt aan een verkrachting van een fotomodel en actrice.

Harvey Weinstein zit momenteel een celstraf uit van 23 jaar. Die werd hem opgelegd door de rechtbank van New York. Maar nu krijgt hij dus ook nog eens 16 jaar bij door de rechtbank van Los Angeles. Hij krijgt die 16 jaar bij voor de verkrachting van een fotomodel en actrice in een hotel. De feiten dateren van een Italiaans filmfestival in 2013 in Beverly Hills.

Sinds 2020 zit Weinstein achter de tralies na het ontploffen van de hele #MeToo-beweging. Hij was toen schuldig bevonden aan verkrachting en seksuele aanranding van een productie-assistente in 2006 en een actrice in 2013.

De voorbije jaren hebben al bijna 90 vrouwen klacht neergelegd tegen de voormalige en machtige producer. Met de totale straf van 39 jaar, én daarnaast zijn leeftijd van 70, wil dat zeggen dat Weinstein levenslang in de gevangenis zal blijven.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer