Harvey Weinstein krijgt 16 jaar cel bij

Dieter Blarinckx-26 februari 2023 om 14:45- Foto:

British GQ

De beruchte voormalige filmproducer Harvey Weinstein krijgt nog eens 16 jaar celstraf bij op zijn gewone straf. Die extra straf komt er nadat hij ook nog eens schuldig blijkt aan een verkrachting van een fotomodel en actrice.

Harvey Weinstein zit momenteel een celstraf uit van 23 jaar. Die werd hem opgelegd door de rechtbank van New York. Maar nu krijgt hij dus ook nog eens 16 jaar bij door de rechtbank van Los Angeles. Hij krijgt die 16 jaar bij voor de verkrachting van een fotomodel en actrice in een hotel. De feiten dateren van een Italiaans filmfestival in 2013 in Beverly Hills.

Sinds 2020 zit Weinstein achter de tralies na het ontploffen van de hele #MeToo-beweging. Hij was toen schuldig bevonden aan verkrachting en seksuele aanranding van een productie-assistente in 2006 en een actrice in 2013.

De voorbije jaren hebben al bijna 90 vrouwen klacht neergelegd tegen de voormalige en machtige producer. Met de totale straf van 39 jaar, én daarnaast zijn leeftijd van 70, wil dat zeggen dat Weinstein levenslang in de gevangenis zal blijven.

Releasedatum 'Secret Invasion' gelekt: nieuwste Marvel crossover komt eraan!

Nezir Yikik-29 maart 2023 om 16:23- Foto:

Marvel Studios

De lanceringsdatum van Marvels nieuwste crossover-serie ‘Secret Invasion’, lijkt ineens niet meer zo secret te zijn. Een medewerker bij Disney+ zou de verborgen landingspagina per ongeluk al actief gezet hebben. Een blunder of eerder een doordachte zet van de streamingdienst om awareness te creëren?

Marvel Studios heeft het niet makkelijk om geheimen te bewaren. Nu maakt het moederbedrijf het hen nóg iets moeilijker. Maandag werd de website van Disney+ geüpdate met de releasedatum van de langverwachte crossover-serie ‘Secret Invasion’.

Het duurde niet lang voor de pagina opnieuw offline werd gehaald. Hoeveel superhelden Disney+ ook onder zijn vleugel heeft, ze lijken niet sneller te zijn oplettende fans. Normaal gezien zouden we de nieuwe crossover vanaf 21 juni 2023 kunnen streamen, of dat hopen we toch.

De cast bestaat uit terugkerende MCU-sterren waaronder: Samuel L. Jackson (Nick Fury), Ben Mendelsohn (Talos), Don Cheadle (War Machine) en Martin Freeman (Agent Ross). Daarnaast vinden ook enkele nieuwe gezichten hun weg naar het Marvel Cinematic Universe, zoals onder meer actrice Emilia Clarke (Daenerys Targaryen in Game of Thrones).

Marvel Studios baas Kevin Feige kondigde de serie in december 2020 al aan en liet weten dat het een significante invloed zou hebben op het MCU. De laatste update kregen we in september nog in de vorm van een trailer.

Tickets Disneyland Paris Pride nu te koop!

Dieter Blarinckx-29 maart 2023 om 13:14

Leuk nieuws voor de pretpark- en Pride-fans hier, want je kan nu tickets kopen voor het succesvolle en magische Pride-event in Disneyland Paris!

"Vrienden, familie, iedereen uit de LHBTQIA+-gemeenschap en alle bondgenoten genieten op deze avond van de schitterende sfeer van het Walt Disney Studios Park van 20.00 tot 2.00 uur ’s nachts, met attracties die de hele avond open zijn, live optredens en meer", klinkt het op de officiële website van het event.

Ook is er een hoofdpodium waar ieder jaar enkele grote namen performen. Wie er dit jaar allemaal de revue zal passeren, zal later nog bekendgemaakt worden.

De tickets kan je ofwel los kopen, ofwel in combinatie met je parktickets en verblijf aankopen.

Meer info over alle tickets kan je hier vinden.

Ontdek meer