Wereldrecord: Jeff gaat 2.995 dagen naar Disneyland

Dieter Blarinckx-25 februari 2023 om 08:12

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en originele verhalen tegen. Zo ook dat van de Amerikaan Jeff Reitz. Hij heeft een wel zeer bijzonder wereldrecord verbroken. Zo ging hij 2.995 dagen op rij naar Disneyland!

Reitz woont in Huntington Beach (Californië) en bezocht, en ja het cijfer klopt, 2.995 dagen op rij het bekende Amerikaanse themapark Disneyland. Enkel tijdens de coronapandemie - toen het park gesloten was - kon hij niet gaan. Pas nu staat zijn naam ook officieel in het Guinness Book of Records.

Zijn queeste begon als een grap in 2012 toen hij en zijn toenmalige vriendin besloten om iedere dag naar het wereldberoemde park te gaan om zo hun zinnen te verzetten (beiden waren werkloos). Maar Jeff bleef iedere dag gaan en werd in een mum van tijd zélf een attractie in het park, want zowel werknemers als gasten begonnen hem te herkennen.

Het team van Disneyland zette hem regelmatig in de bloemetjes. Zo kreeg hij al verschillende unieke cadeaus van het park bij grote mijlpalen. Zo werd hij zelfs uitgeroepen tot ereburger van het park.

Zijn uiteindelijke doel was 3.000 dagen op rij gaan, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Zo staat zijn record nu dus op 2.995 dagen, 5 dagen verwijderd van zijn doel…

Volgende keer beter Jeff!

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer