Wereldrecord: Jeff gaat 2.995 dagen naar Disneyland

Dieter Blarinckx-25 februari 2023 om 08:12

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en originele verhalen tegen. Zo ook dat van de Amerikaan Jeff Reitz. Hij heeft een wel zeer bijzonder wereldrecord verbroken. Zo ging hij 2.995 dagen op rij naar Disneyland!

Reitz woont in Huntington Beach (Californië) en bezocht, en ja het cijfer klopt, 2.995 dagen op rij het bekende Amerikaanse themapark Disneyland. Enkel tijdens de coronapandemie - toen het park gesloten was - kon hij niet gaan. Pas nu staat zijn naam ook officieel in het Guinness Book of Records.

Zijn queeste begon als een grap in 2012 toen hij en zijn toenmalige vriendin besloten om iedere dag naar het wereldberoemde park te gaan om zo hun zinnen te verzetten (beiden waren werkloos). Maar Jeff bleef iedere dag gaan en werd in een mum van tijd zélf een attractie in het park, want zowel werknemers als gasten begonnen hem te herkennen.

Het team van Disneyland zette hem regelmatig in de bloemetjes. Zo kreeg hij al verschillende unieke cadeaus van het park bij grote mijlpalen. Zo werd hij zelfs uitgeroepen tot ereburger van het park.

Zijn uiteindelijke doel was 3.000 dagen op rij gaan, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Zo staat zijn record nu dus op 2.995 dagen, 5 dagen verwijderd van zijn doel…

Volgende keer beter Jeff!

Deze luchtvaartmaatschappij biedt hondvriendelijke vluchten aan

Karen Luiken-17 april 2024 om 06:51- Foto:

Photo by REGINE THOLEN on Unsplash

Een verre reis maken met je hond? Dat gaat met de komst van een nieuwe luchtvaartmaatschappij een stuk makkelijker. BARK Air biedt sinds kort eerste klasvluchten aan voor jou en je trouwe viervoeter.

Tot nu toe is het best lastig om met je hond naar een ander continent te vliegen. Kleine hondjes mogen vaak met het baasje mee het vliegtuig in, maar grote honden worden in een klein hok in het ruim gezet, wat vaak tot stressvolle situaties leidt. BARK Air, een samenwerking tussen het hondenspeelgoedbedrijf BARK en een jetcharterservice, wil daar verandering in brengen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij biedt luxe vluchten met een vipbehandeling aan voor zowel de hond als zijn baasje.

Wat daar allemaal bij zit inbegrepen? Het skippen van de drukke controleposten op het vliegtuig, een heerlijke maaltijd, kalmerende geurtjes, muziek, ruisonderdrukkende koptelefoons, kalmeringsvesten, een drankje naar keuze bij het opstijgen, speeltjes, dekentjes en heerlijke traktaties.

Goedkoop zijn de vluchten – zoals je misschien al wel verwacht – helaas niet. Voor een enkele reis betaal je zo’n 5.600 euro voor baas en hond.

Nieuwe miersoort vernoemd naar Voldemort

Karen Luiken-16 april 2024 om 06:07

Voldemort is niet langer alleen de schurk uit de ‘Harry Potter’-reeks. De naam is vanaf nu ook verbonden aan een nieuw ontdekte miersoort.

De mier werd begin vorige maand voor het eerst gespot in Pilbara, een regio in het westen van Australië. Het beestje heeft een bleek, lang lijf en wordt daarom vergeleken met Voldemort uit ‘Harry Potter’. Onderzoeker Mark Wong, groot fan van ‘Harry Potter’, besloot de mier de naam Leptanilla voldemort te geven.

Het is niet de eerste keer dat een dier wordt vernoemd naar een ‘Harry Potter’-personage. Ook Severus Snape, Lucius Malfoy en Gryffindor hebben een naar hun vernoemde diersoort rondlopen. Bij de eerste in dit rijtje gaat het om een krab, bij de tweede om een wesp en bij de derde om een spin.

Ontdek meer