Wereldrecord: Jeff gaat 2.995 dagen naar Disneyland

Dieter Blarinckx-25 februari 2023 om 08:12

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en originele verhalen tegen. Zo ook dat van de Amerikaan Jeff Reitz. Hij heeft een wel zeer bijzonder wereldrecord verbroken. Zo ging hij 2.995 dagen op rij naar Disneyland!

Reitz woont in Huntington Beach (Californië) en bezocht, en ja het cijfer klopt, 2.995 dagen op rij het bekende Amerikaanse themapark Disneyland. Enkel tijdens de coronapandemie - toen het park gesloten was - kon hij niet gaan. Pas nu staat zijn naam ook officieel in het Guinness Book of Records.

Zijn queeste begon als een grap in 2012 toen hij en zijn toenmalige vriendin besloten om iedere dag naar het wereldberoemde park te gaan om zo hun zinnen te verzetten (beiden waren werkloos). Maar Jeff bleef iedere dag gaan en werd in een mum van tijd zélf een attractie in het park, want zowel werknemers als gasten begonnen hem te herkennen.

Het team van Disneyland zette hem regelmatig in de bloemetjes. Zo kreeg hij al verschillende unieke cadeaus van het park bij grote mijlpalen. Zo werd hij zelfs uitgeroepen tot ereburger van het park.

Zijn uiteindelijke doel was 3.000 dagen op rij gaan, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Zo staat zijn record nu dus op 2.995 dagen, 5 dagen verwijderd van zijn doel…

Volgende keer beter Jeff!

Student verliest ledematen na eten leftovers

Karen Luiken-20 maart 2023 om 07:37- Foto:

Photo by Jonathan Lim on Unsplash

Het eten van leftovers van een kamergenoot is een student bijna fataal geworden. LadBible meldt dat hij meerdere operaties moest ondergaan waarbij al zijn medelaten geamputeerd moesten worden.

De student at kipnoedels die zijn huisgenoot de vorige avond in een restaurant had gehaald en vervolgens in de koelkast had gezet. Nadat de man het gerecht at, begon hij zich vrijwel meteen ziek te voelen. Hij had een ernstig hoge temperatuur, kreeg buikpijn, had een polsslag van 166 slagen per minuut en moest worden verdoofd. Een helikopter moest hem ophalen en bracht hem naar de intensive care van een ziekenhuis.

“De patiënt was gezond tot twintig uur voor deze opname toen ernstige buikpijn en misselijkheid ontstonden nadat hij restanten van rijst met kip van een restaurantmaaltijd had gegeten”, zo valt te lezen in een rapport in het New England Journal of Medicine. “Vijf uur voor de opname ontwikkelde zich een paarsachtige verkleuring van de huid.”

De student bleek aan een agressieve bacteriële infectie te lijden waarbij zijn bloed begon te stollen en zijn nieren het begaven. Hij moest zowel zijn vingers als (een deel van) zijn benen laten amputeren.

Record: deze Rollercoaster Tycoon-achtbaan duurt een eeuwigheid

Dieter Blarinckx-19 maart 2023 om 17:56

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook het verhaal van deze Nederlander. Hij bouwde immers de langste RollerCoaster Tycoon-achtbaan ooit! De hele rit gaat door tot in de eeuwigheid.

De Nederlander Marcel Vos legt in een video op zijn YouTube-kanaal uit hoe zijn fameuze rollercoaster nu net in elkaar zit. Zijn gloednieuwe achtbaan zou zelfs zo’n 3 tredeciljoen jaar duren. Om je een idee te geven: dat is een 1 met 78 nullen achter! :D

Maar hoe kwam hij hier nu net bij? Marcel maakte gebruik van meerdere obscure achterpoortjes en was gewoon slim in zijn denken. Zo koppelde hij 250 verschillende achtbanen aan elkaar, waarbij een karretje pas mag vertrekken als het karretje in de achtbaan ernaast arriveert in het station.

Check zijn bizarre record in deze video:

Ontdek meer