Wereldrecord: Jeff gaat 2.995 dagen naar Disneyland

Dieter Blarinckx-25 februari 2023 om 08:12

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en originele verhalen tegen. Zo ook dat van de Amerikaan Jeff Reitz. Hij heeft een wel zeer bijzonder wereldrecord verbroken. Zo ging hij 2.995 dagen op rij naar Disneyland!

Reitz woont in Huntington Beach (Californië) en bezocht, en ja het cijfer klopt, 2.995 dagen op rij het bekende Amerikaanse themapark Disneyland. Enkel tijdens de coronapandemie - toen het park gesloten was - kon hij niet gaan. Pas nu staat zijn naam ook officieel in het Guinness Book of Records.

Zijn queeste begon als een grap in 2012 toen hij en zijn toenmalige vriendin besloten om iedere dag naar het wereldberoemde park te gaan om zo hun zinnen te verzetten (beiden waren werkloos). Maar Jeff bleef iedere dag gaan en werd in een mum van tijd zélf een attractie in het park, want zowel werknemers als gasten begonnen hem te herkennen.

Het team van Disneyland zette hem regelmatig in de bloemetjes. Zo kreeg hij al verschillende unieke cadeaus van het park bij grote mijlpalen. Zo werd hij zelfs uitgeroepen tot ereburger van het park.

Zijn uiteindelijke doel was 3.000 dagen op rij gaan, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Zo staat zijn record nu dus op 2.995 dagen, 5 dagen verwijderd van zijn doel…

Volgende keer beter Jeff!

Man heeft drie penissen maar weet daar niets van

Karen Luiken-17 oktober 2024 om 08:57- Foto:

Deon Black via Unsplash

Als je drie penissen hebt, dan ben je daar waarschijnlijk van op de hoogte. Toch? Dat is wat je zou denken, maar een 78-jarige man uit Groot-Brittannië wist er zijn hele leven niets vanaf. Zijn drie geslachtsdelen werden pas ontdekt toen hij al dood was.

De 78-jarige man had zijn lichaam aan de wetenschap gedoneerd. Na zijn overlijden mochten studenten van de University of Birmingham Medical School zijn lichaam onderzoeken en daar is een bijzondere ontdekking uit voortgekomen. Ze kwamen erachter dat de man de uiterst zeldzame geboorteafwijking triphallia had, wat in feite ‘driedubbele penis’ betekent. Oftewel: hij had drie geslachtsdelen. De afwijking is slechts één keer eerder vastgelegd.

Of de man van zijn drie pennissen heeft kunnen genieten, betwijfelen we. Volgens Ladbible wordt er aangenomen dat de man zijn hele leven heeft doorgebracht zonder te weten dat hij rondliep met drie geslachtsdelen.

Tiener breekt wereldrecord met schoenmaat 59

Karen Luiken-16 september 2024 om 08:45

Vind je dat jij grote voeten hebt? Welke schoenmaat je ook hebt, het is waarschijnlijk niets bij de schoenmaat van de 16-jarige Eric Killburn. Hij heeft een wereldrecord verbroken met zijn enorme voeten.

De voeten van Eric zijn 34,30 centimeter lang, wat goed is voor schoenmaatje 59 én een vermelding in het Guinness World Records-boek van 2025. Maar daar blijft het niet bij, want naast de voeten van Eric zijn ook zijn handen enorm: met 23,20 centimeter de grootste van een levende tiener.

Hoewel de lengte van zijn ledematen verschillende ongemakken met zich meebrengt – het kopen van schoenen is bijna onmogelijk – zitten er volgens Eric ook voordelen aan. “Ik ontmoet heel veel interessante mensen”, zegt hij. “Veel mensen willen met me praten over mijn voeten en handen.”

En bovendien, voegt hij toe, kan zijn grote lichaam ook handig zijn op school. “Ik ben een uitstekende blocker bij allerlei verschillende sporten.”

Ontdek meer