HEBBEN: de nieuwe baggy jeans van Tommy Hilfiger

Maxine Decaluwé-23 februari 2023 om 16:00- Foto:

Nick van Tiem

Tijd om je winterkledingkast in te ruilen voor de nieuwe collectie 'TOMMY JEANS' van het merk Tommy Hilfiger. 'Denim Progressed' is een mix van baggy jeans en moderne streetwear die je meteen hiphop vibes bezorgt. Het label baseerde zich hiervoor op een campagne uit New York.

De collectie bestaat uit 45 items van vooruitstrevende denim en streetstyles. Hierbij hecht het merk vooral belang aan een breed assortiment. Zo kan iedereen iets vinden dat bij hem past. Enkele items in de kijker zijn de Aiden jeans voor mannen en de Daisy cut voor vrouwen. De Aiden heeft een oversized pasvorm en een verlaagd kruis, terwijl de Daisy laag op de heupen zit en een wijde pijp heeft.

De campagne speelt zich af in New York. De locaties van de shoot zijn dan ook niet onbewust gekozen. Tommy Hilfiger wil de essentie van de stad weergeven: basketbalvelden, skateparken, wasserettes en appartementencomplexen.

Dankzij de 90’s filter word je meteen ondergedompeld in de moderne hiphop-stijl van vandaag. Een baggy fit, microrok of oversized bomber? Shoppen maar!

©Nick van Tiem

1
2
3
4

Pringles en Crocs lanceren schoen waar je chips in kan bewaren

Chelsy Vanlerberghe-17 april 2024 om 12:42

Met de nieuwe collectie van Crocs kan je aantonen dat je smaak hebt. En dat mag zeer letterlijk genomen worden, want het schoenmerk is een samenwerking aangegaan met chipsproducent Pringles. Ze brengen samen een speciale collectie op de markt, die onder andere bestaat uit boots waar je aan de zijkant je chips kunt bewaren. Handig!

De twee merken hebben de handen in elkaar geslagen om een speciale versie van de klassieke 'Crush Boot' te maken. Deze versie is anders dan normaal, met een langere kraag en extra zakken, perfect voor een klein blikje Pringles.

Naast de Crush Boot hebben Crocs en Pringles ook samengewerkt aan een chipsversie van de Classic Slide en de Classic Clog voor dit project. En ze hebben zelfs een speciale limited edition chipsmaak bedacht: 'Croc-tail Party', die naar watermeloen, chili en limoen smaakt.

De Pringles x Crocs-schoenen zijn nu verkrijgbaar, maar op is op.

Britse premier krijgt kritiek op Adidas-sneakers

Chelsy Vanlerberghe-12 april 2024 om 09:00- Foto:

Miltiadis Fragkidis via Unsplash

De Britse premier Rishi Sunak kreeg flink wat kritiek op sociale media toen hij tijdens een interview de populaire Adidas Samba's droeg. Mensen beschuldigen hem ervan de coole look van de sneaker te verpesten.

Zelfs modemagazines als GQ sprongen mee op de hatetrain. "In een poging om zichzelf als jong en hip voor te doen heeft Sunak een tijdloos coole sneaker voor iedereen verpest", schreef het Britse tijdschrift. De premier heeft zich intussen tijdens een radio-interview verontschuldigd tegenover de Sambacommunity, maar benadrukte dat hij al jaren fan is van het merk.

Maar ook Adidas zelf mag op kritiek rekenen. De sneakers Samba, Gazelle en Spezial, zijn megapopulair. De productie van de sneakers schoot in 2023 omhoog van 50.000 naar 600.000 paar per maand. Maar er is een addertje onder het gras: een onderzoek van het Nederlandse platform voor onderzoeksjournalistiek, Follow The Money, onthulde dat de herkomst van de schoenen problematisch is. Het leer ervan komt deels uit Brazilië, waar grote vlees- en huidproducenten betrokken zijn bij illegale ontbossing in het Amazonewoud. Ondanks alle kritiek lijkt Adidas niet van plan om in te grijpen.

Ontdek meer