Spotify rolt nieuwe functie uit: je persoonlijke dj dankzij AI

Nezir Yikik-23 februari 2023 om 14:00- Foto:

Pexels Cottonbro Studio

Spotify maakt het gebruik van de muziekstreamingdienst opnieuw iets persoonlijker. Met de toevoeging van artificiële intelligentie, heb je altijd en overal je eigen dj bij de hand.

De muziekstreamingdienst bood al langer een optie aan, om persoonlijke nummers voor te stellen op basis van je luistergedrag. Nu biedt Spotify daar ook een artificiële stem bij die je doorheen muzieknummers loodst. Geniaal!

Het gaat op dit ogenblik nog om een bètaversie die enkel beschikbaar is voor gebruikers in de Verenigde Staten en Canada.

Bekijk hieronder hoe de nieuwe functie werkt!

Zayn Malik wil samenwerken met Miley Cyrus

Chelsy Vanlerberghe-27 maart 2024 om 08:53

Het lijkt erop dat Zayn Malik 'Flowers' op repeat heeft staan. Tijdens een livestream sprak het voormalig One Direction-lid met fans over zijn aankomende muziek, maar ook over zijn ambities voor de toekomst. De zanger heeft namelijk één duidelijk doel voor ogen: samenwerken met Miley Cyrus.

Zayn onthulde dat hij niet enkel fan is van de Grammy-winnares, maar dat haar sound goed aansluit bij zijn nieuwe muziek. "Ik vind haar recente muziek erg leuk. Ze heeft een geweldige stem," aldus de zanger. "Ik denk dat we samen iets heel cools kunnen doen, vooral in lijn met hoe mijn nieuwe plaat klinkt."

Op 17 mei brengt hij zijn langverwachte vierde studioalbum, 'Room Under the Stairs', uit. Voor Miley is naar eigen zeggen wel nog een plekje over op het album, want de zanger deed nog een oproep: "Miley, als je dit hoort en geïnteresseerd bent. Ik ben hier. Laten we samenwerken."

Shakira en Cardi B brengen samen een nummer uit

Chelsy Vanlerberghe-22 maart 2024 om 12:09

Hebben Shakira en Cardi B een nieuwe zomerhit te pakken? De queen of rap en de queen of latin hebben samen een nieuwe single uit: Puntería. Het nummer is onderdeel van Shakira's nieuwe album 'Las Mujeres Ya No Lloran'.

Cardi B was naar eigen zeggen grote fan van de Colombiaanse zangeres. "Toen ik Shakira voor het eerst ontmoette tijdens Paris Fashion Week, was ik heel, heel nerveus," gaf Cardi B toe. "Ik was nerveus omdat ik naast haar wilde staan, maar ik durfde niet."

De 'Hips Dont Lie'-zangeres vertelt, in een interview op set van de nieuwe muziekvideo, dat ze altijd al met Cardi wou samenwerken. En voor dit nummer zat de timing right. Iets wat de 'WAP'-rapster als een 'droom' omschrijft. Cardi was door het dolle heen toen ze het telefoontje van Shakira kreeg. "Ik wist het gewoon. Ik wist dat deze dag zou komen. En hij kwam. God is goed, man," vertelt de Amerikaanse rapster extatisch. "Het kan me niet schelen wat ze van me wil - miauwen, blaffen - ik doe het gewoon. Ik kan niet wachten. Serieus, dit is echt mijn droom."

Ontdek meer