‘Sex and the City’-personage Mr. Big bestaat echt!

Dieter Blarinckx-22 februari 2023 om 12:58

Geloof het of niet, maar het personage Mr. Big uit de ‘Sex and the City’-franchise bestaat écht. Het is te zeggen: het personage is gebaseerd op een echte New Yorker.

In de serie en films is Mr. Big de grote liefde van hoofdpersonage Carrie Bradshaw. Hij werd gespeeld door acteur Chris Noth, tot in het eerste seizoen van de spin-off ‘And Just Like That…’. Maar wist je dat Mr. Big eigenlijk geïnspireerd is op een echte man?

Het gaat namelijk om de voormalige Vogue- en GQ-uitgever Ron Galotti. Hij was een kennis van ‘Sex and the City’-schrijfster Candace Bushnell. Zij noemde hem zelfs ook Mr. Big.

“Hij was een van die New Yorkse mannen met een grote persoonlijkheid. Je merkt hem op zodra hij de kamer binnenkomt. Ik noemde hem Mr. Big omdat hij zoals een grote man op de campus was”, klinkt het bij Bushnell aan New York Magazine.

De twee vielen als een blok voor mekaar en waren ook een jaar lang officieel een koppel. De twee gingen als vrienden uit mekaar en aan New York Magazine bevestigde Bushnell dat ze tot op vandaag nog contact hebben met elkaar.

Masker van Eikeltje gaat af in 'The Masked Singer'

Karen Luiken-12 oktober 2024 om 08:38

Het was lastig hem te ontmaskeren, maar toch moest Eikeltje het vrijdagavond ontgelden in ‘The Masked Singer’. In het grote groene pak bleek niemand minder dan Frank Verstraeten schuil te gaan.

Eikeltje werd de voorbije weken beroemd en berucht in Vlaanderen. Zingen deed hij nauwelijks, maar dansen kon hij als de beste. “Eikeltje kon niet goed zingen, dus ik had direct door dat ik het zotteke van de set moest zijn”, zegt Frank. “Ik was de pestkop, het eikeltje dus. Ik heb leuke dingen gedaan om in de kijker te lopen en mijn stem te camoufleren.”

Eikeltje zag er misschien lief uit, handig was het pak niet. Frank donderde tijdens zijn optredens een paar keer bijna van het podium. “Ik wist niet wat er gebeurde”, blikt Frank terug. “Ineens werd ik aan mijn armen getrokken. Wat de speurders aan het roepen zijn, dat hoor je niet. Je bent volledig afgesloten van de wereld. Ik zag echt niks en heb van alles geprobeerd om mij te oriënteren, maar dat was kansloos. Ik had een sleutelgat om door te kijken.”

ZIEN: Sarafian verwelkomt nieuwe kotgenoot Aaron in 'Kotmadam'

Karen Luiken-08 oktober 2024 om 07:51

Vanavond is het weer tijd voor een nieuwe aflevering van 'Kotmadam Sarafian'. Dit keer zien we hoe er met het vertrek van Bram een kamer is vrij gekomen. Jitse ziet dat als de ideale gelegenheid om zijn beste vriend Aaron te introduceren.

Of dat succesvol is? Nou en of. Na een open ‘sollicitatiegesprek’ met mommy Barbara wordt hij warm onthaald in het Gentse kot.

“Ik vond het wel spannend en was vrij nieuwsgierig”, klinkt het bij Aaron. “Ik vond het sympathiek om zo open ontvangen te worden door mensen die ik eigenlijk totaal niet ken.”

Aaron kan je trouwens al kennen uit het TAGMAG-programma 'TAGMAG zkt. Festival Insider'.

'Kotmadam Sarafian' is elke dinsdag om 20u40 te zien bij VTM. Bekijk hieronder de preview voor vanavond.

Ontdek meer