‘Cocaine Bear’: de bloeddorstige beer die je liever niet tegenkomt

Nezir Yikik-22 februari 2023 om 09:20- Foto:

Universal Pictures

Zo’n 38 jaar nadat een zwarte beer onder invloed van cocaïne op een bloederige rooftocht ging, verschijnt het waargebeurde verhaal nu op het witte doek.


Cocaine Bear’ is losjes gebaseerd op een incident uit 1985. Een zwarte beer - ook bekend als Pablo Eskobear - haalde in Amerika het nieuws, nadat hij een enorme hoeveelheid cocaïne had geconsumeerd. De drugs kwamen uit een vliegtuig dat neerstortte in de bossen van Georgia.

De zwarte komedie is een verfilming onder leiding van regisseur Elizabeth Banks, met acteurs als Keri Russell (‘The Americans’), O’Shea Jackson Jr. (‘Straight Outta Compton’) en de in mei overleden Ray Liotta (‘The Many Saints of Newark’).

Cocaine Bear’ is vanaf vandaag 22 februari te zien in de bioscoop!'Barbie' valt flink in de prijzen bij People's Choice Awards

Karen Luiken-19 februari 2024 om 07:47

‘Barbie’ heeft zondagavond flink wat prijzen in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de People’s Choice Awards in Los Angeles. De film won maar liefst vijf awards.

‘Barbie’ was voor acht prijzen genomineerd, waarvan er uiteindelijk vijf werden verzilverd. De film werd verkozen tot ‘Film van het jaar’ en ‘Comedy van het jaar’. Verder kreeg Ryan Gosling voor zijn rol als Ken de prijs voor ‘Mannelijke filmster van het jaar’ en deed Margot Robbie als Barbie hetzelfde voor ‘Vrouwelijke filmster van het jaar’. De vijfde prijs ging naar America Ferrera, die voor haar rol in ‘Barbie’ een prijs kreeg voor ‘Filmoptreden van het jaar’.

Andere prijswinnaars waren onder anderen Taylor Swift met twee beeldjes (‘Vrouwelijke artiest van het jaar’ en ‘Popartiest van het jaar’), BTS-zanger Jung Kook (‘Mannelijke artiest van het jaar’) en Beyoncé (‘R&B ster van het jaar’).

Welk element uit Avatar ben jij? Netflix lanceert quiz

Karen Luiken-17 februari 2024 om 07:58

Lucht, aarde, water of vuur. Welk element hoort bij jou? Om daarachter te komen kun je nu een speciaal door Netflix in het leven geroepen quiz doen.

De vier naties Air Nomands, Earth Kingdom, Water Tribe en Fire Nation spelen een belangrijke rol in de langverwachte Netflix-serie ‘Avatar: The Last Airbender’, die vanaf donderdag 22 februari te zien zal zijn. Elk element heeft zo zijn betekenis, maar welke past het best bij jou? Netflix heeft tien simpele vragen opgesteld die, als je ze allemaal naar waarheid invult, voor een antwoord zullen zorgen.

Eén van de vragen luidt als volgt: je wordt wakker in een boot en weet niet meer hoe je heet of bij welke natie je hoort. De kapitein doet een aardig aanbod om je te helpen. Wat doe je? Het antwoord dat je geeft, heeft – uiteraard – invloed op de uitslag. Klik hier voor de complete quiz.

Ontdek meer