Geen gereedschap maar seksspeeltje: stokoude dildo ontdekt

Karen Luiken-21 februari 2023 om 11:02- Foto:

Reuters

Britse archeologen hebben een bijzondere vondst gedaan. Een object dat in 1992 werd gevonden en waarvan jarenlang gedacht werd dat het een stuk gereedschap was, blijkt nu een ruim 2000 jaar oude Romeins dildo te zijn. Dat meldt Reuters.

De dildo is zo’n 16 centimeter lang, maar is vermoedelijk nog groter geweest. Het zou kunnen dat het object door de tijd heen is gekrompen.

Het is niet helemaal duidelijk waar de dildo voor gebruikt werd. Onderzoekers kijken naar drie mogelijke verklaringen. Een daarvan is dat het object gebruikt werd voor seksueel plezier. Een andere mogelijkheid dat het als stamper is gebruikt, voor culinaire doeleinden of om ingrediënten te malen voor cosmetica of medicinale behandelingen. De derde mogelijke functie was dat het object deel uitmaakte van een standbeeld dat mensen konden aanraken voor geluk - wat gebruikelijk was in het Romeinse rijk.

Wat inmiddels wel zeker is, is dat de dildo vroeger veel gebruikt is. Uit een analyse blijkt dat beide uiteinden gladder zijn, wat zou wijzen op herhaald contact.

Van poep tot plant: hoe luiaards de avocado verspreidden

Nezir Yikik-15 maart 2023 om 10:49- Foto:

Steven Paton via Pexels

Dat de avocado ook in België razend populair is, is inmiddels geen nieuwtje. Maar wist je dat we de geliefde vrucht grotendeels te danken hebben aan onze trage vrienden, de luiaards? Oké, misschien niet de luiaards zoals we ze vandaag de dag kennen, maar wel de reuzenluiaards uit de prehistorie.

De heerlijke romige vrucht is al meer dan 10.000 jaar een belangrijk voedingsmiddel in Midden- en Zuid-Amerika. Archeologen ontdekten zelfs avocado-pitten die nog dateren uit 750 voor Christus. Dat we de vrucht vandaag nog steeds in de supermarkt kunnen vinden, is dus een echt luiaardsgeschenk!

De enorme omvang van de reuzenluiaards, stelde hen in staat om avocado’s in hun geheel te verslinden, zonder ze eerst tot kleine stukjes te kauwen. Daardoor bleven de zaden heel en konden ze uiteindelijk uitgroeien tot nieuwe avocadobomen op een steeds wijdere oppervlakte. Na een minder prettige reis door het spijsverteringsstelsel van het prehistorische beest, natuurlijk!

Ook vandaag spelen de (kleinere) diertjes een belangrijke rol in de verspreiding van de vrucht. Door hun onhandige bewegingen, laten ze hier en daar weleens een vrucht vallen. De rest kan je waarschijnlijk wel raden!

De volgende keer dat je geniet van een toast avocado, weet je wie je moet bedanken.

Vrouw laat tampon dag zitten: 2 benen geamputeerd!

Dieter Blarinckx-13 maart 2023 om 18:13- Foto:

Instagram Lauren Wasser

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook dat van deze 29-jarige vrouw die haar beide benen kwijt is nadat ze haar tampon een dagje langer liet zitten.

Het internationale model Lauren Wasser haalde zopas de headlines, maar niet als model deze keer. Ze is immers haar beide benen verloren na een vreselijk voorval. Ze leed immers aan de zogenaamde “tamponziekte”, een infectie die vrouwen kunnen krijgen als ze een sterk absorberende tampon te lang laten zitten. Lauren deelde zopas een eerste foto na de vreselijke amputatie via haar sociale media.

Het toxischeshocksyndroom (TSS of ook wel “tamponziekte” genoemd) wordt veroorzaakt door de bacterie Stafylococcus aureus, die zicht nestelt in het vocht dat de tampon opneemt. Dat leidt tot uitdroging van het vaginale slijmvlies en kan ernstige gevolgen hebben. Zo nam het model in 2012 de vreselijke keuze om één van haar benen te laten amputeren. Ze hoopte dat het probleem zo opgelost zou zijn. Maar dat bleek dus helaas niet het geval. Ook haar tweede been is zopas dus geamputeerd. De vreselijke pijn in haar been ging namelijk nooit weg. De bacterie veroorzaakte een open zweer. De artsen zagen geen andere optie meer dan amputatie.

Nu hoopt Lauren om haar verhaal te kunnen doen aan de ganse wereld. Ze hoopt dat ze anderen kan inspireren om hoopvol verder te gaan wanneer het leven enorm moeilijk is.

Ontdek meer