Geen gereedschap maar seksspeeltje: stokoude dildo ontdekt

Karen Luiken-21 februari 2023 om 11:02- Foto:

Reuters

Britse archeologen hebben een bijzondere vondst gedaan. Een object dat in 1992 werd gevonden en waarvan jarenlang gedacht werd dat het een stuk gereedschap was, blijkt nu een ruim 2000 jaar oude Romeins dildo te zijn. Dat meldt Reuters.

De dildo is zo’n 16 centimeter lang, maar is vermoedelijk nog groter geweest. Het zou kunnen dat het object door de tijd heen is gekrompen.

Het is niet helemaal duidelijk waar de dildo voor gebruikt werd. Onderzoekers kijken naar drie mogelijke verklaringen. Een daarvan is dat het object gebruikt werd voor seksueel plezier. Een andere mogelijkheid dat het als stamper is gebruikt, voor culinaire doeleinden of om ingrediënten te malen voor cosmetica of medicinale behandelingen. De derde mogelijke functie was dat het object deel uitmaakte van een standbeeld dat mensen konden aanraken voor geluk - wat gebruikelijk was in het Romeinse rijk.

Wat inmiddels wel zeker is, is dat de dildo vroeger veel gebruikt is. Uit een analyse blijkt dat beide uiteinden gladder zijn, wat zou wijzen op herhaald contact.

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer