Jong radiotalent presenteert 10de editie van Student Late Night

Simon Smetryns-20 februari 2023 om 08:42- Foto:

MNM

MNM lanceert vanaf vandaag het nieuwe seizoen van Student Late Night. Het programma waarin studenten de kans krijgen om radio te maken voor de jongerenzender van de VRT.

Vanaf vandaag krijgen jonge radiomakers opnieuw de kans om zelf een week lang aan de slag te gaan bij MNM. Tijdens het programma 'Student Late Night', maken studenten drie uur live radio met de nodige professionele omkadering.

Het initiatief werd exact tien jaar geleden het leven ingeroepen als een samenwerking tussen radiozender MNM en de Vlaamse overheid. Sindsdien zijn er al verschillende van hen gestart met een echte carrière als radiomakers. Zo konden onder andere MNM-dj’s Dorianne Aussems en Kawtar Ehlalouch aan de slag bij de zender.

Luisteren naar Student Late Night kan vanaf 20 februari t.e.m. 25 februari tussen 21 en 24 uur:

  • Maandag 20 februari: RITCS Brussel

  • Dinsdag 21 februari: Howest Kortrijk

  • Woensdag 22 februari: AP Antwerpen

  • Donderdag 23 februari: PXL Hasselt

  • Vrijdag 24 februari: Artevelde Gent

  • Zaterdag 25 februari: Thomas More Mechelen

Meer info over ‘Student Late Night’ vind je terug op mnm.be.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Dit wordt de nieuwe campus van Arteveldehogeschool aan Dok Zuid

Simon Smetryns-16 november 2023 om 15:44

Het ontwerp voor de campus van Arteveldehogeschool aan Dok Zuid is klaar. Liefst 2.500 studenten zullen les volgen in twee moderne campusgebouwen. In een derde gebouw komen 240 studentenkamers, een jeugdhuis en buurtgerichte commerciële functies.

In het ontwerp is gekozen voor drie losstaande volumes. De twee campusgebouwen, één met elf bouwlagen en één met vier, zijn wel verbonden met een passerelle. In de bovenste verdiepingen van het hoogste gebouw komen administratieve ruimtes, in de lagere verdiepingen en in het tweede gebouw leslokalen, coworkingruimtes en lunchplekken. In het lagere gebouw komt ook een auditorium. Op de campus zullen 2.500 studenten les kunnen volgen.

In het derde, losstaande gebouw met zes bouwlagen komen 240 studentenkamers. Die staan los van Arteveldehogeschool en staan open voor alle studenten in Gent. De kamers komen rondom een groen atrium met gemeenschappelijke leefruimtes en keukens. Op het gelijkvloers komen buurtgerichte commerciële voorzieningen en een jeugdhuis. Aangrenzend komt er een buurtpark als ontmoetingsplek.

De bouw start in 2025, de opening is ten vroegste voor september 2028.

Ontdek meer