Bizar: lammetje met zes poten geboren

Dieter Blarinckx-18 februari 2023 om 16:09- Foto:

Instagram - Hln.be

De Duitse stad Torgau staat momenteel even in de belangstelling. Daar werd immers eerder deze week een lammetje geboren met zes poten. Voor de rest is het diertje kerngezond.

Het lammetje Dolly werd dus geboren met niet vier, maar zes poten. Natuurlijk kwam de dierenarts meteen ter plaatse en werd Dolly grondig onderzocht. Buiten het potenprobleem, is het lammetje gezond en wel. Om Dolly te helpen werd een van de zes poten met een verband vastgebonden. Dolly kan zo makkelijker leren wandelen en leren melk drinken bij de mama.

Maar waarom heeft Dolly dan zes poten? Wel dat is volgens experts te wijten aan een besmetting met het Schmallenbergvirus. Dat virus kan zorgen voor misvormingen bij het embryo. Maar Dolly is dus springlevend en mankeert (buiten de extra poten) helemaal niets.

"Het dier wilde vanaf het begin gewoon leven en we geven haar nu de kans", klinkt het bij haar Duitse familie.

President Joe Biden zoekt 'mememanager' voor campagne

Chelsy Vanlerberghe-28 mei 2024 om 11:56

De Amerikaanse verkiezingen van november tussen Joe Biden en Donald Trump zullen de twee oudste presidentskandidaten in de geschiedenis bevatten, wat betekent dat ze mogelijk moeite zullen hebben om jongere kiezers voor zich te winnen.

Daarom zoekt Joe Biden iemand om de jongere doelgroep op een interessante manier te bereiken. De huidige president zoekt een mememanager om memes te maken voor zijn aankomende campagne tegen Trump.

Deze mememanager zal vanuit het hoofdkantoor in Delaware verantwoordelijk zijn voor het bedenken en maken van memes die de campagne van Biden ondersteunen. Het is een unieke en creatieve manier om jongeren aan te spreken. Biden is bereid flink te betalen voor de juiste persoon: tot wel $85.000 per jaar.

Het werk van de mememanager zal niet alleen bestaan uit het maken van grappige content. Ze moeten ook de internetcultuur begrijpen, weten wat aanslaat bij jonge mensen en hoe ze die betrokkenheid kunnen vertalen naar steun voor Biden.

Stel je voor dat je deze functietitel aan je grootouders probeert uit te leggen...

Wie levert snelst: cokedealer of pizzakoerier?

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 12:46

Als je een gram coke en een pizza op exact hetzelfde moment bestelt, wat komt er dan het eerste aan? YouTubers Anthony en Jamie van het account Platzak hebben het uitgetest.

De twee bestelden exact om 21u28 twee pizza magherita's voor 12,99 euro bij Pizzeria Valentina via UberEats. Volgens de app zou het minstens een halfuurtje duren voor de pizza's geleverd werden. Voor de gram cocaïne moesten ze wat meer geld neertellen: 50 euro om precies te zijn. Op hetzelfde moment dat de pizza besteld wordt, geven de YouTubers de dealer een go. Hij liet weten dat het maximum 20 minuutjes zou duren voordat hij levert. De dealer en pizzakoerier leveren op hetzelfde adres aan het het Zuid in Antwerpen. Het wordt een race tegen de klok. Wie is het snelst?

Wanneer Anthony en Jamie beseffen dat ze eigenlijk geen cash in huis hebben om de cocaine te betalen, haasten ze zich naar de bankautomaat. Wanneer ze terugkomen, staat de dealer al voor de deur. Om 21u46 nemen de twee de cocaïne in ontvangst. De pizza laat nog even op zich wachten...

Ontdek meer