Miss België doet mee aan ‘The greatest dancer’

Karen Luiken-15 februari 2023 om 18:22

Het is een drukke en bewogen week voor Emilie Vansteenkiste. Een paar dagen nadat ze gekroond werd tot Miss België blijkt dat ze samen met haar vriend Jonas meedoet aan ‘The greatest dancer van Vlaanderen’.

Met het gloednieuwe programma wordt er gezocht naar het beste, mooiste en meest virtuose danstalent van ons land. Wie zich aanmeldt en wordt uitgenodigd voor een auditie, wordt door een publiek van 700 mensen bekeken. Zij staan achter een grote spiegel en beslissen of ze de dans goed genoeg vinden of niet. Pas als 75 procent van het publiek ‘ja’ stemt, mag de danser door en maakt hij kans om door de coaches gekozen te worden om mee te gaan naar de grote shows.

Aan het einde van vijf afleveringen met audities kiezen de deelnemende coaches elk hun top drie om mee verder te gaan. De coaches in kwestie zijn de Belgisch-Colombiaanse Annabelle Lopez Ochoa, choreografe en danseres Laurien Decibel en Niels Destadsbader.

‘The greatest dancer van Vlaanderen’ is vanaf 4 februari elke zaterdagavond om 20.15 uur te zien op Eén en VRT MAX.

Flo Windey trekt de grens in nieuwe 'faqda'-reeks

Karen Luiken-20 maart 2023 om 11:31

Flo Windey gaat voor een nieuw seizoen van ‘faqda’ weer op zoek naar moeilijk bespreekbare onderwerpen. Dit keer richt ze zich op vier verschillende thema’s, waar ‘consent’ (oftewel wederzijdse toestemming) er één van is.

Hoe trek je een grens? Die vraag staat centraal in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van de ‘faqda’-reeks. Flo gaat op zoek naar wat consent juist is en wat niet. Ze trekt de straat op en vraagt voorbijgangers wat consent voor hen betekent.

"Consent is voor mij essentieel. Niet weg te denken”, zegt Flo. “Ik heb een paar ervaringen gehad waar mensen geen toestemming vroegen en over mijn grenzen gingen en dat heeft mij zo slecht doen voelen dat ik niet anders kon doen dan mij er nu nog meer over uit te spreken. Want ik wil me nooit meer zo shit voelen."

Het nieuwe seizoen van ‘faqda’ is vanaf nu te zien op VRT MAX.

Streamz deelt exclusieve beelden van 'The Last of Us'

Karen Luiken-20 maart 2023 om 09:48

Terwijl fans met smart wachten op het tweede seizoen van ‘The Last of Us’ is er op Streamz alweer iets nieuws over de serie gedropt. De streamingsdienst heeft een exclusieve special gelanceerd waarin de kijker wordt meegenomen achter de schermen.

Het gaat om een documentaire van een half uur met hoofdrolspelers Pedro Pascal en Bella Ramsey. Zij vertellen net als maker Neil Druckmann over wat ze nodig hadden om de show te maken. Er komen special effects voorbij en Pascal, die Joe speelt in de serie, vertelt onder andere hoe moeilijk én leuk het was om het barre winterweer te ervaren dat de fictieve post-apocalyptische wereld van 'The Last of Us' bedekt.

‘The Making of The Last of Us’ is vanaf nu te zien op Streamz. Een trailer bekijk je hier:

Ontdek meer