Bart De Pauw in ziekenhuis na zelfmoordpoging

Dieter Blarinckx-14 februari 2023 om 15:24- Foto:

DPG Media

De omstreden Vlaamse televisiemaker Bart De Pauw is vandaag met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De 54-jarige Bart De Pauw ligt in het ziekenhuis na een mislukte zelfmoordpoging. Zijn advocaat en vrouw bevestigden dat trieste nieuws zopas aan de Vlaamse media. De Pauw is wel buiten levensgevaar.

“Het klopt dat hij is opgenomen na een zelfmoordpoging. Het is een cocktail van verdriet, schaamte en boosheid die hem zover heeft gedreven. Hij is buiten levensgevaar. Hij is al lange tijd in behandeling, het gaat met ups en downs”, klinkt het in het officiële statement.

Het is geen geheim dat het steeds slechter ging met De Pauw nadat hij enkele jaren geleden beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag. Hij werd in 2021 schuldig bevonden aan elektronische overlast en belaging. Hij werd veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.

Maksim Stojanac leent stem uit voor hoofdrol in 'Wonka'-film

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:32

Maksim Stojanac is gestrikt voor de Vlaamse versie van de langverwachte film ‘Wonka’. De Vlaamse acteur leent zijn stem uit voor de rol van Willy Wonka, een personage dat wordt gespeeld door Timothée Chalamet.

‘Wonka’ speelt zich vóór de gebeurtenissen uit ‘Charlie and the Chocolate Factory’ af. Kijkers worden meegenomen in de jonge jaren van Willy Wonka en krijgen avonturen te zien die hij meemaakte voordat hij de chocoladefabriek oprichtte.

Maksim Stojanac laat in een gesprek met Humo weten dat hij ontzettend veel plezier heeft gehad tijdens het inspreken van de stem van het hoofdpersonage. “Willy Wonka spelen was oprecht een van de leukste dingen die ik heb mogen doen”, zegt hij. “Ik mocht zo een interessant en liefdevol personage vertolken. En de film is zo mooi.”

‘Wonka’ is vanaf 13 december op het witte doek te zien. Naast Maksim zijn ook Bent Van Looy en Goedele Wachters in de Vlaamse versie van de film te horen.

'Sex and the City'-actrice op 93-jarige leeftijd overleden

Karen Luiken-30 november 2023 om 07:47

Frances Sternhagen, een actrice die onder meer bekend stond om haar rol in ‘Sex and the City’, is op 93-jarige leeftijd overleden.

De actrice blies op 27 november haar laatste adem uit. In een verklaring aan People zegt haar familie dat ze ‘een vredige natuurlijke dood stierf’. Ze laat zes kinderen, negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen achter.

Frances’ zoon John Carlin heeft via Instagram een eerbetoon aan zijn moeder gedeeld. “Op maandagavond 27 november stierf ze vredig in haar huis anderhalve maand voor haar 94ste verjaardag”, zo klinkt het. “Ze was geliefd bij velen. Ik heb veel geluk dat ik haar mijn moeder, mijn vriendin, mijn zang- en danspartner kon noemen.”

In ‘Sex and the City’ was Frances twee seizoenen te zien als Bunny MacDougal, de moeder van Trey, een man waar Charlotte York een tijdje mee getrouwd was.

Ontdek meer