Brussels Airlines komt met cursus tegen vliegangst

Dieter Blarinckx-13 februari 2023 om 16:38

Heb jij last van vliegangst en wil je hier wat aan doen? Dan heeft Brussels Airlines misschien wel dé oplossing voor jou. Zij (her)starten binnenkort immers een cursus om vliegangst tegen te gaan.

Voor het eerst in vier jaar zal de Belgische vliegmaatschappij terug een cursus organiseren om mensen met vliegangst te helpen. Deelnemers zullen begeleid worden door een gedragstherapeut. Je zal gesprekken hebben met hem/haar en daarna ook les krijgen: een dag vol theorie, dan een dag met praktische oefeningen en ook een begeleiding met virual reality.

De cursus is voor iedereen toegankelijk en kost je zo’n 1.000 euro. Volgens Brussels Airlines is de slaagkans op de cursus zo’n 80%.

Heb jij zelf vliegangst of ken je iemand? Check dan zeker de website en socials van Brussels Airlines!

Wow: deze man maakt magische zandkastelen

Dieter Blarinckx-26 maart 2023 om 18:25

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest coole en originele content tegen. Zo ook het werk van Leonardo Ugolini, een kunstenaar die tovert met zand.

Op Instagram en TikTok zijn er video's viraal aan het gaan van allerlei zandsculpturen van Leonardo Ugolini. Hij kijkt voor inspiratie naar de laatste trends, en houdt entertainment en showbizz nauwlettend in de gaten. Zo creëerde hij o.a. al enkele coole kunstwerken met bekende gebouwen uit de 'Harry Potter'-films.

Ook kan je hem volgen op YouTube, waar hij geregeld video's post over zijn coole werken.

Check hieronder enkele beelden van zijn 'Harry Potter'-zandsculpturen:

Dan toch geen Legoland in Charleroi

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 13:45

Droevig nieuws voor de pretparkfans die zaten te hopen op een Belgische vestiging van Legoland, want vandaag werd bekendgemaakt dat die plannen niet meer doorgaan. De Belgische vestiging in Charleroi komt er dus niet.

“De groep Merlin heeft ons meegedeeld dat ze niet langer het Belgische Legoland-park wil bouwen op de oude Caterpillar-site in Gosselies”, bevestigde de Waalse miners van Economie Willy Borsus aan de nationale pers. Er lagen dus wel degelijk plannen op tafel om een Belgische vestiging van Legoland te bouwen bij Charleroi, maar dat valt nu dus in het water.

Waarom het project niet doorgaat, wordt niet meegedeeld. Al vermoeden veel bronnen dat het schoentje wringt rond het kostenplaatje van zo’n pretpark. De kosten werden immers geschat op zo’n 400 miljoen euro.

Wie toch zo’n Legoland eens zelf wil bezoeken, kan terecht in Denemarken, Duitsland, Groot-Brittanië, Florida (VS), New York (VS), Californië (VS), Dubai, Maleisië, Zuid-Korea en Japan.

Ontdek meer